Dogs – Endurance – Trails

Canitrail.NL

Canitrail.NL is ontstaan vanuit de behoefte om met je grootste vriend, je trouwe viervoeter,  lange afstanden in technisch lastig terrein te kunnen hardlopen,  waarbij de nadruk nu eens niet ligt bij tijd of snelheid, maar bij ontspanning en beleving.   Dorethea Bil, ultratrailster en hardlooptrainster-trailcoach, en Selina Oldenburg-Jeuring, trailster en sportcoordinator, hebben de handen ineen geslagen om deze behoefte te faciliteren op allerlei gebieden.

Canitrailen

Canitrailen is het samen beleven en genieten van het hardlopen in de natuur (=trailen) waarbij het uithoudings – en doorzettingsvermogen van baas en hond worden getest. Door de optimale samenwerkingen tussen mens en dier word onder allerlei wisselende omstandigheden heel wat kilometers afgelegd, natuurlijke hindernissen genomen, hoogtemeters gepakt en slingerpaadjes overwonnen. En dit alles zonder tijds- en prestatiedruk.

Natte Neuzen CaniTrails

De Natte Neuzen CaniTrails staan voor vrijheid, uitdaging, een band opbouwen met je hond, genieten van de natuur waarbij  het welzijn en de persoonlijke ruimte van de hond centraal staat. Het parcours is minimaal 95% onverhard, kent modder en plassen, brede en smalle paden, boomwortels en zachte naalden, de nodige hoogtemeters en technisch lastige afdalingen. De afstanden variëren tussen de 7,5 km en 50 km.