Honden Sportmassage tijdens NNT Rosendael 2019

NIEUW – NIEUW – NIEUW – Honden Sportmassage op de NNT Rosendael

Enige tijd geleden heeft Canitrail.NL een oriënterend gesprek gehad met een aantal hondenmasseurs over het toevoegen van deze dienst als service aan de deelnemers. Met mijn hond ga ik regelmatig naar de hondenmasseur en heb gezien wat deze massages met het welzijn van mijn sportende hond deed. Na een goed gesprek over de toegevoegde waarde van de sportmassage als warming-up en cooling-down werd al snel duidelijk dat we de hondensportmassage als ‘experiment’ wilden toevoegen aan de Natte Neuzen Trail. Soms voelt iets gewoon heel goed ook al ben je samen nog aan het zoeken naar de juiste vorm. Juist door deze open en innovatieve houding zijn we ooit in 2016 begonnen met het organiseren van de Natte Neuzen Trails om het Canitrailen te introduceren in Nederland.  We zijn heel benieuwd wat deze nieuwe toevoeging jullie canitrailers gaat brengen:)

Natte Neuzen Trail Rosendael 3 november 2019
Tijdens de Natte Neuzen Trail Rosendael op 3 november 2019 zullen twee honden sportmasseurs aanwezig zijn om jouw hond tegen een geringe betaling van slechts €10,00 (per hond) vooraf en achteraf van de canitrail te masseren als belangrijke onderdeel van de warming-up en cooling-down. Een unieke kans voor de deelnemers aan onze Natte Neuzen Trail om eens kennis te maken met dit fenomeen en zelf te ervaren en te zien wat het met je hond doet. Op het inschrijfformulier heb je deze optie kunnen aankruisen. Heb je dit niet gedaan en zou je alsnog je hiervoor willen opgeven?
Dan kan via een mailtje naar canitrailnl@gmail.com

De Honden Sportmasseurs
In twee tenten op het terrein in de buurt van de start en finish zullen twee honden sportmasseurs aanwezig zijn om jullie hond te masseren op basis van een vooraf opgestelde lijst. Het is de bedoeling dat de massagetijd goed afgestemd is op de starttijd, zodat je met een warm gemasseerde hond meteen door kunt lopen om te starten.

Wij willen graag onze honden sportmasseurs aan jullie voorstellen:

Marije Luiten – HondenBaan
Hoi, ik ben Marije Luiten van HondenBaan en ben kynologisch (sport)masseur. Samen met mijn 2 Rhodesian Ridgebacks ben ik graag buiten in de natuur; wandelen, canitrailen, hardlopen en mantrailen. Zelf sta ik ook graag aan start bij de Natte Neuzen Trails. Mijn honden zijn de reden waarom ik kynologisch (sport)masseur ben geworden; ik wilde ze beter kunnen begeleiden en ondersteunen voor, tijdens en na het sporten. En dat is nou precies wat ik voor elke hond wil!

Naast het in- en uitlopen van je hond heeft massage een belangrijke rol bij het canitrailen. Het helpt jouw hond om zich klaar te maken voordat hij gaat rennen en te herstellen na de trail. Wist je dat bij een warming-up massage de spieren vast worden opgewarmd en jouw hond zich meer bewust raakt van zijn lijf? Hierdoor wordt de kans op blessures kleiner. Na het canitrailen kan jouw hond spierpijn krijgen. Door een cooling-down massage wordt de kans op spierpijn verkleind en kan jouw hond sneller herstellen.

Als sportmasseur hoop ik jullie bekend te maken met het belang van een goede warming-up en cooling-down en de rol die massage daarin heeft. Op deze manier gaan jullie als canitrailteam nog fitter van start. Ik kijk er naar uit om jullie honden op 3 november te mogen masseren, tot dan!
Meer informatie over Marije kun je vinden op www.honden-baan.nl

      


Saskia de Weerd – Hondenmassage Saskia

Hoi, ik ben Saskia de Weerd. Een enorme dierenliefhebber en gek op sporten. En dit wilde ik dolgraag op een of andere manier combineren. In 2016 kwam een kleine droom uit, ik kreeg mijn eigen hondje. Rubi, mijn gekke, eigenwijze, sportieve, en oh zo lieve Drentsche Patrijs. Wij gaan er vaak samen op uit, dan maken we lange wandelingen of we gaan canitrailen. En hierdoor kwam ik ook in aanraking met hondenmassage. Ik wilde Rubi ondersteuning geven in deze sportieve uitingen.

Sportmassage geeft ondersteuning bij het voorkomen van blessures en het herstel na inspanning. In het kort:
Je kunt een stimulerende massage geven voorafgaand aan de inspanning, naast de warming-up. Dit zorgt ervoor dat de spieren klaar zijn voor actie en zo de kans op blessures verminderen. Na de inspanning en cooling down kun je een sederende massage geven om de afvalstoffen versneld af te voeren en de spierspanning te verlagen. En mocht er toch een lichte overbelasting zijn, wel of niet door de sportinspanning veroorzaakt, dan geeft massage verlichting van pijn en helpt de massage bijdragen aan een sneller herstel.

Ik masseer vanuit respect voor je hond. Dit betekent dat ik goed luister naar je hond en kijk naar welke signalen hij of zij geeft tijdens het masseren. Geeft je hond een grens aan, dan respecteer ik die grens. Zo voelt de massage veilig voor je hond.
Meer informatie over Saskia kun je vinden op www.hondenmassagesaskia.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *