Canitrail.NL

Avontuur – Uithoudingsvermogen – Vertrouwen – Verzorging

Goed voor de hond, goed voor de baas, goed voor jullie relatie 🙂 Wat wil je nog meer 🙂

Canitrail.NL is ontstaan vanuit de behoefte om met je grootste vriend, je trouwe viervoeter,  lange afstanden in technisch lastig terrein te kunnen hardlopen,  waarbij de nadruk nu eens niet ligt bij tijd of snelheid, maar bij ontspanning en beleving.  Dorethea Bil, ultratrailster en hardlooptrainster-trailcoach, en Selina Oldenburg-Jeuring, trailster en sportcoördinator, hebben de handen ineen geslagen om deze behoefte te faciliteren op allerlei gebieden.

Hoe het allemaal begon

Omdat de jonge labrador Junior erg veel energie had en met Selina en haar gezin op een flatje woonde, nam Dorethea die in training was voor haar halve marathon ( dus heel veel kilometers wilde maken) hem mee de bossen in om te gaan hardlopen. Er was nog geen sprake van een mooi tuigje of harnas…Junior zat met zijn gewone halsband, gewone lijn aan de trailrugzak van Dorethea vast.  Iets wat ik niemand zou aanraden omdat het voor de hond een zware belasting is op de nekwervels.

Tijdens de langere trails in België liep er af en toe een hond mee, maar toen bij de Klein Zwitserland Trail een verzoek kwam van iemand of ze met haar hond mocht meelopen werd alles pas echt in werking gezet. Zij vertelde dat organisatoren van diverse trails honden weigeren, maar wij als organisatie van de KZT wilden het wel eens proberen.

In Havelte kwamen Selina en Dorethea via een collega terecht bij hun eerste 10 km trail met de labrador Junior. Deze collega had een canicross tuig gescoord voor ons. Toen alle reguliere trailers waren vertrokken, mochten wij met z’n 3-tjes en nog wat trailers met hun hond om en om starten. We vonden het heerlijk om te doen, maar ik voelde me in de voor mij zo bekende trailwereld wel een paria zo met onze Junior ergens aan het einde gestopt.

Dit werden de zaadjes voor Canitrail.NL

Wat was het fijn om samen te kunnen sporten;
En wat genoot labrador Junior van deze 10 km trail;
Maar dit kon anders.

In februari 2016 organiseerden we onze eerste Natte Neuzen Trail vanaf parkeerplaats De Lappendeken in De Steeg. Met toestemming van de beheerders op zak hadden we een leuke trailroute uitgezet van 10 km. Bij de start wat was het een gezellige blaffende chaos  en na afloop stond er eigengemaakte erwtensoep voor de 40 deelnemers uit het hele land.

Vervolgens bleef dit balletje rollen en hebben we er heel veel bijgeleerd. Naast de Natte Neuzen Trails organiseren we ook diverse workshops en trainingen om onze eigen canitrailervaring en kennis over diverse efficiënte trailtechnieken te delen met anderen. In 2017 zijn we een Facebook pagina begonnen om mede-canitrailers hun ervaringen te laten delen.

Canitrail.NL wil een platform zijn voor en dóór CANI-TRAILRUNNERS met actueel nieuws, leuke verhalen, reviews en de meest complete canitrailkalender.

GEZOCHT

Vind je het leuk om te schrijven over je canitrail avonturen?

Hebben jullie een canitrail of  reguliere trail samen gelopen en wil je je ervaring delen?

Heb je iets nieuws geprobeerd en zou je dit willen delen met anderen?

Wij zoeken regelmatig bloggers die via Canitrail.NL hun ervaring willen delen met andere canitrailers.

Interesse?
Meld je aan via canitrailnl@gmail.com