In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Posbank Trail & Cani-Trail

19 september @ 09:00 - 12:00

NIEUW: Ruim een week voor de Posbankloop wordt De Posbank Trail & Cani-Trail georganiseerd.

De Posbank(Cani)Trail start in het hartje van de Posbank bij parkeerplaats Herikhuizerveld en loopt over de toppen en dalen van het Herikhuizerveld in Nationaal Park Veluwezoom langs De Posbank. Trailers lopen hier in een verscheidenheid aan landschappen – over de met hei bedekte stuwwallen, door restanten zandverstuivingen, door oude hakhoutbossen en over landgoederen met parkbossen.

De canitrailers zijn van harte welkom heten op de 8km en 18km. Zij starten individueel of in vooral opgegeven teams onder begeleiding van een dogwatcher van Canitrail.NL  om de minuut ruim voor de andere trailers om zowel de honden met hun baasjes als de trailers een zo optimaal mogelijke beleving van de trail te kunnen geven.

Alleen de canitrailers mogen hun auto parkeren op Parkeerplaats Herikhuizerveld, omdat de auto voor veel honden een veilige plek is waarin zij vooraf en na afloop verzorgd kunnen worden zodat zij zo ontspannen mogelijk aan de start kunnen staan.

ROUTE
De route van De Posbank Trail is door gebiedsexpert en trailrunner Dorethea Bil bedacht en dat betekent gegarandeerd de nodige hoogtemeters, mooie uitzichten, veel afwisseling in terrein en paden en uitstekende verzorgingsposten.

Inschrijven voor De Posbank Trail gaat via www.inschrijven.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
19 september
Tijd:
09:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Canitrail NL
TrailXperience Veluwezoom

Locatie

Parkeerplaats Herikhuizerveld
Beekhuizenseweg
Rheden, Nederland
+ Google Maps