De kalender kent 3 categorieën:

Natte Neuzen Canitrails: Canitrail.NL organiseert in samenwerking met partners de Natte Neuzen Trails. Deze trails kennen allemaal hetzelfde concept waarbij de hond centraal staat. Dat betekent dat route, start, verzorgingsposten, EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden.

Overige Canitrails: Daarnaast organiseren ook andere liefhebbers canitrails, die ook de hond als uitgangspunt hebben maar hun eigen invulling hieraan geven; de overige canitrails

Trails- honden zijn toegestaan: Ook reguliere trails stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Dat betekent dat je met je hond mag aansluiten, maar dat je hond hier verder niet centraal staat.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

GPX Canitrail Xperience – Altena

6 oktober 2018 @ 08:00 - 17:00

Tijdens de maand oktober staan er diverse GPXCanitrail Xperiences op het programma. Tijdens deze cani-trail staat het ontdekken van nieuwe plekken in het Sauerland en Eifel (Duitsland) op rustig tempo centraal. Van tevoren wordt er een 10+km en een 20+km route als gpx-bestand naar je toegestuurd. Vervolgens gaan we op de dag zelf zoveel mogelijk gezamenlijk naar de startlocatie, waar de trailrugzakjes gevuld kunnen worden met eten en drinken voor onderweg. Op verzoek kan er in kleine groepen getrailed worden, mits er iemand tussen zit die al eens vaker op GPS getralied heeft. Alleen de route lopen mag niet vanwege de veiligheid.

Loop je liever onder begeleiding van Dorethea Bil, (cani)trail-trainer en hardlooptrainer, dan passen we het tempo aan aan de groep.

Na afloop drinken we gezamenlijk ergens iets op een terras om vervolgens huiswaarts te keren 🙂

Altena in het Sauerland behoort tot de Märkische Kreis, genoemd naar het oude graafschap Mark. Hoog boven Altena uit torent een van de mooiste burcht van Duitsland, op een rots die de Wulfsegge wordt genoemd. De burcht waar we Trailrun Xperience eindigen, is nauw met de geschiedenis van de stad verbonden. De imposante verdedigingswerken stammen waarschijnlijk uit het begin van de twaalfde eeuw.

P.S. Take Time to Enjoy your Trailrun Xperience…dat betekent wat ons betreft…Geniet van dit sportieve dagje uit 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
6 oktober 2018
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/307376236681110/

Organisator

TrailXperience Veluwezoom
Telefoon:
0636550171
E-mail:
info@trailxperience.nl
Website:
www.trailxperience.nl

Locatie

Parkhaus Rathaus,Bismarckstraße 3, 58762 Altena, Duitsland
Bismarckstraße 3
Altena, 58762 Duitsland
+ Google Maps