De kalender kent 3 categorieën:

Natte Neuzen Canitrails: Canitrail.NL organiseert in samenwerking met partners de Natte Neuzen Trails. Deze trails kennen allemaal hetzelfde concept waarbij de hond centraal staat. Dat betekent dat route, start, verzorgingsposten, EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden.

Overige Canitrails: Daarnaast organiseren ook andere liefhebbers canitrails, die ook de hond als uitgangspunt hebben maar hun eigen invulling hieraan geven; de overige canitrails

Trails- honden zijn toegestaan: Ook reguliere trails stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Dat betekent dat je met je hond mag aansluiten, maar dat je hond hier verder niet centraal staat.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

GPX Canitrail Xperience – Altenahr

13 oktober 2018 @ 08:00 - 17:00

Tijdens de maand oktober staan er diverse GPXCanitrail Xperiences op het programma. Tijdens deze cani-trail staat het ontdekken van nieuwe plekken in het Sauerland en Eifel (Duitsland) op rustig tempo centraal. Van tevoren wordt er een 10+km en een 20+km route als gpx-bestand naar je toegestuurd. Vervolgens gaan we op de dag zelf zoveel mogelijk gezamenlijk naar de startlocatie, waar de trailrugzakjes gevuld kunnen worden met eten en drinken voor onderweg. Op verzoek kan er in kleine groepen getrailed worden, mits er iemand tussen zit die al eens vaker op GPS getralied heeft. Alleen de route lopen mag niet vanwege de veiligheid.

Loop je liever onder begeleiding van Dorethea Bil, (cani)trail-trainer en hardlooptrainer, dan passen we het tempo aan aan de groep.

Na afloop drinken we gezamenlijk ergens iets op een terras om vervolgens huiswaarts te keren 🙂

Altenahr is een wijnbouwgemeente dat in het Ahrdal ligt in de hoge Eifel in Duitsland op de noordoostelijke rand van het Ahrgebergte. Het magnifieke rotslandschap waarin Altenahr ligt, de wijnbouw, de overweldigende natuur en de idyllische steegjes en hoekjes maakten van Altenahr al sinds lang een geliefde toeristische trekpleister.
Het gebied van Altenahr was al in de Frankische tijd bewoond. Het dorp ontstond echter pas samen met de bouw van de burcht Are door de graaf Theoderik I van Are, rond 1100. In de route zit de befaamde klim naar Teufelsloch.

P.S. Take Time to Enjoy your Trailrun Xperience…dat betekent wat ons betreft…Geniet van dit sportieve dagje uit 🙂

 

Gratis parkeren bij Tunnelstrasse 19, 53505 Altenahr, Duitsland

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
13 oktober 2018
Tijd:
08:00 - 17:00
Website:
https://www.facebook.com/events/669559373423918/

Organisator

TrailXperience Veluwezoom
Telefoon:
0636550171
E-mail:
info@trailxperience.nl
Website:
www.trailxperience.nl

Locatie

Tunnelstrasse 19, 53505 Altenahr, Duitsland
Tunnelstrasse 19
Altenahr, 53505 Duitsland
+ Google Maps