In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Natte Neuzen CaniTrail Veluwezoom 8km tot en met 35 km + Snuffeltrail + Kids CaniTrail

29 maart @ 08:30 - 14:00

Honden en baasjes zijn weer van harte welkom om 29 maart 2020 deel te nemen aan de kleinschalige gemoedelijke en uitdagende Natte Neuzen Trail Veluwezoom door het schitterende gebied van Nationaal Park Veluwezoom bij De Steeg/ Rheden.

De Natte Neuzen Trail Veluwezoom wordt volgens het motto….Een lusje MEER of MINDER …aangeboden

De NNT Veluwezoom heeft een basisroute van 8km en langs deze basisroute kom je diverse lusjes tegen waarmee je je aantal te lopen kilometers kunt uitbreiden. Als je alle lusjes zou lopen, dan kom je op een maximum van 35 km. Loop je geen enkele lus, dan loop je dus de basisroute en dat is in het totaal 8km.
Langs de basisroute kun je bij een aantal splitsingen een bordje tegenkomen met daarop Lus A of Lus B waarmee je je trail kunt uitbreiden. Het aantal kilometers van de lussen kun je bekijken op de website , maar het aantal hoogtemeters van deze lus wordt niet vermeld…dat blijft een leuke verrassing. Ga je linksaf dan blijf je op de basisroute. Ga je rechtsaf dan loop je de lus totdat je weer iets verder op de basisroute uitkomt.

Bepaal je afstand dus op de dag zelf. Lopen jullie als team lekker, dan pak je er gewoon een lusje bij. Gaat het even niet zo lekker, dan doe je toch een lusje minder:)

De Snuffeltrail voor jonge onervaren canitrailers (hond en/of mens) staat geheel onder begeleiding van de Dogwatcher en is in totaal ongeveer 4km. Deze route van de Snuffeltrail wordt ook opengesteld voor een Kids CaniTrail voor de jeugdige canitrailers vanaf 7 jaar mits deze onder begeleiding van een volwassene loopt.

Op het inschrijfformulier geef je je ambitie vooraf aan door te kiezen voor een tijdsblok. In dat tijdsblok ga je zoals gebruikelijk alleen of in een vooraf opgegeven groep om de minuut van start.

En omdat je onderweg mag bepalen welke afstand je uiteindelijk werkelijk gaat lopen, hebben we gekozen voor 1 vast tarief voor iedereen.

Inschrijven kan vanaf 11 augustus 2019 om 08:00 via www.inschrijven.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
29 maart
Tijd:
08:30 - 14:00
Evenement Categorie:
Website:
www.canitrail.nl

Locatie

Parkeerplaats De Lappendeken
Diepesteeg/ Beekhuizenseweg
De Steeg, 6994 Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0636550171
Website:
www.canitrail.nl

Organisator

Canitrail NL
E-mail:
canitrailnl@gmail.com