In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Natte Neuzen CaniTrail Rosendael 8km tot en met 28km + Snuffeltrail + Kids Cani Trail

3 november @ 08:30 - 14:00

Route: De route van de Natte Neuzen Trail Rosendael loopt door de landgoederen en bossen rondom kasteel Rosedael. Beheerders zijn Geldersch Landschap & Kasteelen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, de geërfden Zimmerman en de gemeenten Rozendaal en Rheden.

De NNT heeft een basisroute van 8km en langs deze basisroute kom je diverse lusjes tegen waarmee je je aantal te lopen kilometers kunt uitbreiden. Als je alle lusjes zou lopen, dan kom je op een maximum van circa 28 km. Loop je geen enkele lus, dan loop je dus de basisroute en dat is in het totaal 8km.

De Snuffeltrail voor jonge onervaren canitrailers (hond en/of mens) staat geheel onder begeleiding van de Dogwatcher en is in totaal ongeveer 4km. Deze route van de Snuffeltrail wordt ook opengesteld voor een Kids CaniTrail voor de jeugdige canitrailers vanaf 8 jaar mits deze onder begeleiding van een volwassene loopt.

In het park van kasteel Rosendael loopt de route langs schitterende beukenlanen, de sprengen van de Beekhuizensebeek en circa 300 meter voor de finish kun je de Xtra Waterlus pakken langs de befaamde schelpengalerij en theekoepel. Neem de tijd om al het schoons in je op te nemen:)

Startlokatie: Kasteel Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal

Start: Je geeft bij inschrijving op in welk tijdsvak je wil starten. Vervolgens starten jullie om de minuut individueel of via een mail naar canitrailnl@gmail.com in vooraf opgegeven groepjes. Het startbewijs kan opgehaald worden vanaf 08:00 uur.

Startblok 1; 08:30 – 09:00 uur = 28km (minimale leeftijd hond 2,5 jaar) + CANIWALK
Startblok 2; 09:00 – 09:45 uur = Tussen 18 – 28km (minimale leeftijd hond 2,5 jaar)
Startblok 3; 09:45 – 10:30 uur = Tussen  8 – 18km (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Startblok 4; 10:30 – 11:00 uur = 8km (minimale leeftijd 1,5 jaar)
Startblok 5; 11:00 – 11:30 uur = 4km Snuffeltrail (minimale leeftijd hond 1 jaar)
Startblok 6; 11:30 – 12:00 uur = 4km Kids-Cani Trail ( leeftijd van 8-15 jaar)

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl vanaf 18 augustus 2019 08:00 uur 🙂

NB: Bij aanmelding van de NNT heb je onderstaande info gelezen en ga je ermee akkoord.

Deelnemersinfo
Reglement Deelname
Basisregels Canitrailen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
3 november
Tijd:
08:30 - 14:00
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail:
canitrailnl@gmail.com

Locatie

Kasteel Rosendael
Rosendael 1
Rozendaal, Gelderland 6891DA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-36550171