De kalender kent 3 categorieën:

Natte Neuzen Canitrails: Canitrail.NL organiseert in samenwerking met partners de Natte Neuzen Trails. Deze trails kennen allemaal hetzelfde concept waarbij de hond centraal staat. Dat betekent dat route, start, verzorgingsposten, EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden.

Overige Canitrails: Daarnaast organiseren ook andere liefhebbers canitrails, die ook de hond als uitgangspunt hebben maar hun eigen invulling hieraan geven; de overige canitrails

Trails- honden zijn toegestaan: Ook reguliere trails stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Dat betekent dat je met je hond mag aansluiten, maar dat je hond hier verder niet centraal staat.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vuurtoren Trail Ameland

18 maart @ 09:00 - 16:00

Wij organiseren inmiddels een aantal trailrunning evenementen op NL bodem. Steeds vaker ontvangen wij de vraag of er ook gestart kan worden als canitrailrunner Als organisatie van dit Trail Festival op Ameland kijken we ieder jaar naar vernieuwing en mogelijk avontuurlijke toevoegingen tijdens dit weekend. Met twee canitrail afstanden hopen wij hierin een selecte groep deelnemers tegemoet te komen. Starten met de hond aangelijnd is dan ook enkel en alleen mogelijk op deze hiervoor ingerichte afstanden. Op de voedingsposten zal hier ook rekening mee gehouden worden door extra voorziening van water voor deze makkers.

  • de hond is in goede conditie en gewend om langere afstanden te lopen
  • er kan niet gestart worden met hond aan afstanden die niet getypeerd zijn als canitrail
  • tijdens de canitrail is het verplicht de hond aangelijnd te hebben middels heupgordel en elastische lijn verbonden aan het hondentuig (harnas) van de hond. DUS NIET AAN HALSBAND!!!
  • Wanneer na controle aan de start blijkt dat de hond toch een halsband draagt met hieraan een lijn of riem zal deze equipe uit de wedstrijd worden gehaald. Hopende op ieders begrip.
  • Maximaal  1 hond per deelnemer
  • er is bij de verzorgingspost onderweg en bij de finish water voor de hond. Echter gaan we er vanuit dat de deelnemer zelf ook water meeneemt voor zijn hond
  • het is belangrijk om rekening te houden met andere deelnemers
  • deelname is volledig op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk bij ongevallen, schade of overlijden van de hond

De Canitrail 10 km start zondag 18 maart om 9:00 uur(80% onverhard) –
De Canitrail 18 km start zondag 18 maart om 13:45 uur. (90% onverhard)

 

Inschrijven voor een CANITRAIL is inclusief bootkaartje voor de baas maar niet voor de trouwe viervoeter. Kaartje tevens verkrijgbaar aan de kassa in de vertrek terminal op vanaf Holwerd.

Voor-inschrijving: inschrijfgeld tot en met 28 februari 2018 =  INCLUSIEF BOOTKAART RETOUR  HOLWERD – NES:

10 km € 32,50 | 18 km € 38,50

Vuurtoren Trail Ameland is een bekervrij evenement. Wij hebben bij de VP’s dus niet de beschikbaarheid over plastic bekers. Uiteraard is het mogelijk de camelback bij te vullen. Op de VP’s zal water en sportdrank verkrijgbaar zijn. Tevens koek, banaan, snoep en een hartige versnapering.

Inschrijven is mogelijk vanaf zondag 29 oktober 10.00 uur via www.inschrijven.nl

Meer info zie website

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
18 maart
Tijd:
09:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Website:
http://vuurtorentrail.nl

Locatie

Zwaneplein te Hollum
Zwaneplein
Hollum, Nederland
+ Google Maps