Canitrail.NL vindt naast natuur en beleving ook vrijheid en avontuur belangrijke thema’s in het canitrailen.

Op 28 februari 2016 organiseerden we de eerste canitrail in Nederland zonder tijdsregistratie, zonder massastart, zonder startnummers en met uitgebreide verzorgingsposten voor mens en hond.  Met het toevoegen van keuzemogelijkheden onderweg tijdens de Natte Neuzen CaniTrail Veluwezoom op 30 april 2017  hebben we de componenten avontuur en vrijheid eraan toegevoegd. Je hebt als team de vrijheid om zelf te kiezen hoe lang je op de dag van het evenement kunt en zou willen canitrailen. Je gaat samen het avontuur van een lusje meer of minder aan. Het mooie is…jullie bepalen zelf als team wat je wil trailen en hoe lang je wil trailen 🙂

De Lussen
De Natte Neuzen CaniTrail heeft altijd een basisroute van ongeveer 8km en langs deze basisroute kom je diverse lusjes tegen waarmee je het aantal te lopen kilometers kunt uitbreiden. Als je alle lusjes zou lopen, dan kom je op een maximum van circa 25 km tot 30km. Loop je geen enkele lus, dan loop je dus alleen de basisroute en dat is dan in totaal circa 8km.

Hoe werkt dat?
Langs de basisroute kom je bij een aantal splitsingen een bordje tegen met daarop Lus 1 of Lus 2 en het aantal kilometers erop waarmee je je trail kunt uitbreiden. Ga je linksaf dan blijf je op de basisroute. Ga je rechtsaf dan loop je de lus totdat je weer iets verder op de basisroute uitkomt.

Op je startbewijs kun je de lusjes zien, zodat je ten alle tijde kunt zien waar je op dat moment loopt 🙂

Bepaal je afstand dus op de dag zelf. Lopen jullie als team lekker, dan pak je er gewoon een lusje bij.
Gaat het even niet zo lekker, dan doe je toch een lusje minder:)

Hoe relaxed is dat!

Lusje MEER of MINDER – Natte Neuzen Trail Rosendael 2019
Lusje MEER of MINDER – Natte Neuzen Trail Beekhuizen 2020
Lusje MEER of MINDER- Natte Neuzen Trail Veluwezooom 2020