Deelnemersinfo
Natte Neuzen Trail Beekhuizen

VERPLICHT MOBIEL MEEOmdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Sla beide noodnummersop in je telefoon: 06-36550171 of 06-51856113.

Mocht je ten val komen, en/of je hond geblesseerd raken en te ver van een verzorgingspost of de start/finish zijn, bel ons op. Er is een achterste loper met een EHBO die  je in dat soort gevallen eerste hulp kan verlenen.  Ga dus niet te ver van de route af en blijf daar waar je bent tenzij anders is afgesproken met de organisatie.

STARTBEWIJS: Deelnemers die voor 14 januari 2019 zich hebben ingeschreven, lopen met een gepersonaliseerd startbewijs waarop de naam van de hond(en) en loper staan. Een fantastisch aandenken:)

Het startbewijs kan vanaf 08:45 uur opgehaald worden op de parkeerplaats bij Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1, 6881 AJ Velp. Neem je hondenpaspoort mee, zodat de organisatie kan beoordelen of de hond oud genoeg is om deel te kunnen nemen aan de Natte Neuzen Trail. 
Meer hierover weten? Zie Basisregels Canitrailen.

INSCHRIJVEN: Deelnemers kunnen zich inschrijven via inschrijven.nl
Kosten voor de afstanden zijn inclusief een volledig uitgezette route met lusjes, gepersonaliseerd startbewijs, professionele EHBO-ers, Dogwatchers, eten en drinken onderweg, extra mobiele toiletten en een heerlijk bord ambachtelijk gemaakte stamppot na de finish:
€20,00 Canitrail
€15,00 Snuffeltrail 4km
€ 7,50 Kids Canitrail 2km en 4km (inclusief medaille)

De handgemaakte medaille kost €2,50 en kun je apart bestellen via het inschrijfformulier.

STARTTIJDEN :
Blok 1; 09:00 uur = Caniwalk (minimale leeftijd hond afhankelijk van de afstand en minimaal 22 maanden)
Blok 1; 09:30 – 10:00 uur = Tussen 21 – 30km (minimale leeftijd hond 32 maanden)
Blok 2; 10:00 – 10:45 uur = Tussen 15 – 21km (minimale leeftijd hond 26 maanden)
Blok 3; 10:45 – 11:30 uur = Tussen  8 – 15km (minimale leeftijd hond 22 maanden)
Blok 4; 11:30 – 12:00 uur = 8km (minimale leeftijd hond 18 maanden)
Blok 5; 12:00 – 12:30 =  SNUFFEL TRAIL 4km (vanaf 12 maanden)
Blok 6; 12:30 – 12:45 = Kids Cani Trail 4km (tussen 8-16 jaar en onder begeleiding van een volwassene)
Blok 6; 12:45 – 13:00 = Kids Cani Trail 2km (tussen 6-16 jaar en onder begeleiding van een volwassene)

Caniwalk: Vanaf 09:00 uur wordt er individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut gestart vanaf de parkeerplaats bij Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1, 6881 AJ Velp

Start Blok 1: Vanaf 09:30 uur wordt er individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut gestart vanaf de parkeerplaats bij Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1, 6881 AJ Velp

Start Blok 2: Vanaf 10:00 uur wordt er individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut gestart vanaf de parkeerplaats bij Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1, 6881 AJ Velp

Start Blok 3: Vanaf 10:45 uur wordt er individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut gestart vanaf de parkeerplaats bij Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1, 6881 AJ Velp

Start Blok 4: Vanaf 11:30 uur wordt er individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut gestart vanaf de parkeerplaats bij Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1, 6881 AJ Velp

SNUFFEL TRAIL
Stel je hond is te jong om mee te mogen doen met de kortste afstand of is geblesseerd geweest en mag nog niet te ver, dan is de Snuffel Trail van 4km perfect voor jullie als team. Onder begeleiding van de Dogwatchers is er een speciaal parcours van ongeveer 4km met minder hoogtemeters en 1 verzorgingspost met een witte pijl uitgezet, waarbij de nadruk met name ligt op de kennismaking met deze tak van sport. Bij de start nemen we wat meer tijd voor jullie als team zodat jullie in alle rust kunnen starten. Het parcours wordt deels hardlopend en deels wandelend afgelegd. We nodigen je juist uit om af en toe te gaan wandelen en je hond en zijn signalen goed te leren kennen als je hond het even zwaar heeft. En bij het eind staat de Dogwatcher om jullie over de finish te begeleiden om samen te reflecteren op het gelopen stuk en om vragen te beantwoorden 🙂

– Minimale leeftijd 12 maanden
– Inclusief Snuffel Trail Medaille
– Starten in Blok 5; 12:00 -12:30 uur = 4 km Snuffeltrail

KIDS CANI TRAIL 
Voor kinderen/ jongeren tussen de 6 jaar en 16 jaar hebben we een special Kids Cani Trail in het leven geroepen van 4km en 2km.  De Kids Cani Trail loop je het liefst samen met een volwassene/ ouder en een niet al te sterk trekkende hond. In het parcours zitten een paar klimmetjes en afdalingen die best wel lastig zijn. Het is dus een flinke uitdaging. Het parcours van de 4km is uitgezet met witte pijlen en het parcours van de 2km is uitgezet met rode pijlen.

Je kunt ongeacht je leeftijd kiezen tussen een 2km of een 4km.
– Leeftijd is tussen 6 en 16 jaar
– Inclusief Kids Cani Trail medaille
– Starten in Blok 6; 12:30-12:45 uur = Kids CaniTrail
12:30 = 4 km Kids Cani Trail
12:45 = 2 km Kids Cani Trail

HOE WERKT BIJ ONS DE START
De start bij een door Canitrail.NL georganiseerde canitrail is volledig gericht op het creëren van zo min mogelijke stress voor je hond. Doordat je hond minder in de stress schiet bij de start, kun jij als baas meer ontspannen en is de rest van jullie Canitrail Xperience ook veel relaxter. Bij ons zul je dan ook nooit een massastart hoeven te verwachten. Deze manier van starten vraagt niet alleen meer voorbereiding en organisatie maar ook jullie medewerking. Lees alsjeblieft goed door wat we van jullie verwachten voor een zo stressloos mogelijke start.

1. Startlijst: Er wordt gestart met een van tevoren via de mail toegestuurde startlijst waarin alle wensen van de deelnemers zoveel mogelijk zijn opgenomen. Onthoud goed hoe laat je start:) De startlijst is ook nog in te kijken bij het startbureau.

2. Startvolgorde: Individuele deelnemers starten om de minuut voor de duo’s, tenzij er expliciet een reden voor is die vooraf met Canitrail.NL besproken is. Wij kiezen bewust voor deze volgorde, omdat veel ‘solisten’ juist de rust en stilte willen ervaren van de natuur. Groepen vanaf 3 deelnemers starten in de Groepszone.

3. De GELE ZONE: Bij het ophalen van het startnummer kun je om een geel lintje vragen voor begeleider en hond. Bevestig dit achterop bij jezelf op een opvallende plek en bij je hond op het harnas. Met het gele lint heb je op verzoek toegang tot een start in de GELE TIJDZONE die een kwartier eerder is als de start van de overige deelnemers.

Andere deelnemers mogen tijdens de start in de GELE TIJDZONE niet op het startterrein komen. De zogeheten ‘gele honden’ willen we die extra prikkels zoveel mogelijk ontzeggen, omdat wij hun een zo ontspannen mogelijke start gunnen.

4. De GROEPSZONE: De Groepszone is net als de Gele Zone in het leven geroepen om honden bij de start zo min mogelijk vanuit stress te laten starten. Natuurlijk is het heel gezellig om samen te lopen, maar als je goed naar de interactie van de honden kijkt dan zie je dat hun energieniveau (vaak al op de parkeerplaats) heel hoog zit en dat sommige honden daarmee dealen door van zich af te grauwen en van zich af te happen. Start je in een grote groep besef je dan dat je hiermee je hond niet altijd een plezier doet.
– Ons verzoek is om te kijken of je in een kleinere groep van bijvoorbeeld 4 deelnemers kunt starten en desnoods afspreekt om een kilometer verderop de groepen bij elkaar te voegen.
– Laat je hond niet te vroeg uit z’n veilige auto. Wil je nog even bijkletsen met je medestarters laat je hond dan nog even in de auto. Pas als jullie werkelijk naar de start gaan lopen neem je je hond mee.
– Loop niet te vroeg naar de startlokatie, want daarmee verhoog je onnodig het stressniveau van je hond.
– Groepen starten circa 3 minuten na elkaar. Pas als de eerste groep weg is, mag de volgende groep op het startterrein komen.

5. Aanwezig in startzone: Bij de individuele of duo-starttijden loop je 1 – 2 minuten voor je starttijd naar de startzone. Deze begint achter het hek van Buitenplaats Beekhuizen. Hier staat ook een vrijwilliger om erop toe te zien dat je niet te vroeg in de startzone komt om onrust te voorkomen voor de mensen die op Buitenplaats Beekhuizen overnachten. Ben je te vroeg, loop dan nog even een blokje om.

6. Afstand houden: Sta je met meerdere honden te wachten, ga dan niet te dicht bij elkaar staan. Lukt dat niet en merk je dat je hond teveel stress opbouwt, ga dan in het ‘gele wachtvak’ staan. Dit is in het startgebied letterlijk een vak gemaakt van gele linten. Hierin mogen geen andere honden staan. Je mag dit vak niet langer als 2 minuten bezet houden, zodat ook andere honden hiervan gebruik gebruik kunnen maken.

7. Blijf zelf rustig: Merk je dat je zelf wat gespannen bent, adem dan eens een paar keer heel diep in en uit om je eigen spanning los te kunnen laten. Je hond reageert geheid op jouw ontspanning 🙂 Houd gedurende het startmoment van de canitrail zoveel mogelijk contact met je hond. Hij of zij heeft je nu hard nodig. Als dank zul je met een hele happy ontspannen hond lopen en dat is toch het mooiste wat er is 🙂

FINISH: De finish is bij het bovengebouw van Scoutinggroep De Markensteen, Bovenallee 3, 6881 AJ Velp. Na de finish staat er voor alle deelnemers op vertoon van hun startbewijs een heerlijk ambachtelijk gemaakte stamppot.

EIGEN OPVOUWBARE BEKER VERPLICHT:
Er zijn vanaf 2019 bij de verzorgingsposten geen gemeenschappelijke waterbakken meer voor de honden. Drinkbakken van honden zijn een kweekvijver voor bacteriën die een gevaar kunnen vormen voor hun gezondheid. Dat blijkt uit een nieuwe studie van een universiteit in het Verenigd Koninkrijk.
Het is verstandig om nooit een andere hond uit de waterbak van uw hond te laten drinken. Een andere hond kan namelijk ongewild ziektes overbrengen op uw hond en voor u het weet kan uw hond bijvoorbeeld kennelhoest hebben.
Om besmetting te voorkomen zorg je dus zelf voor een opvouwbare drinkbak waaruit alleen je eigen hond kan drinken!

Op de verzorgingsposten en na de finish zijn er voldoende watertanks waaruit je het water kunt tappen voor je hond.

Tijdens de lange afstanden van boven de 15km zorg je als deelnemer er zelf voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren. Bij de verzorgingsposten kun je je waterzak bijvullen, omdat er langs de route onvoldoende natuurlijke waterbronnen te vinden zijn.

VERZORGINGSPOSTEN: Onderweg komen alle afstanden langs twee verzorgingsposten met allerlei lekkere trailhapjes en drankjes voor de baasjes en gezonde niet te vette tussendoortjes en water  voor de honden.
*Post 1:

Op circa 4,5km van de basisroute, aan het eind van lusje B en het begin van Lusje C staat een verzorgingspost.
*Post 2: 
Op circa 5,5km van de basisroute en na het eind van lusje D staat een verzorgingspost.
*Finish: 
Na de finish staat er een ambachtelijk gemaakte stamppot voor je klaar 🙂

STAMPPOT: Na de finish staat er een ambachtelijk gemaakte stamppot met vlees of vegetarische braadworst  voor je klaar. Om van tevoren een inschatting te maken wat deelnemers lusten willen we je vragen om van tevoren op het inschrijfformulier aan te geven welke stamppotten en welk vlees je zou willen nemen. Meerdere opties zijn dus mogelijk. Wij hebben dan meer zicht op waar jullie voorkeuren naar uit gaan. Ben je vegetarisch of heb je allergieën, lat ons dat dan weten met een mailtje naar canitrailnl@gmail.com.
De keuzes zijn:
1. Hutspot
2. Boerenkoolstamppot
3. Zuurkool stamppot
4. Dieetwens…(geef op of je een glutenallergie of andere allergieën hebt)

A. Gehaktbal
B. Rookworst
C. Speklap
D. Geen

HOND UITLATEN/ OPRUIMPLICHT: Voor de start kan de hond uitgelaten worden in het gebied rondom de start bij de parkeerplaats. Op het terrein van Buitenplaats Beekhuizen mogen honden niet uitgelaten worden. Op verzoek van de beheerders is het verplicht om poepjes van je hond op te ruimen en in de daarvoor bestemde vuilniszakken achter te laten. Piepzakjes kun je ophalen bij het startbureau.

ROUTEPIJLEN: De route van de Natte Neuzen CaniTrail wordt aangegeven met gele pijlen. De 4km Snuffeltrail en de 4km Kids Canitrail is uitgezet met witte pijlen. De 2km Kids Cani Trail is uitgezet met rode pijlen.


PARKEREN:
Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar op loopafstand van de start/finish. Zie plaatje.

TOILETTEN/ DOUCHES:
OP de parkeerplaats bij het ophalen van het startbewijs staan mobile toiletten. Na de finish is het mogelijk om ook gebruik te maken van de toiletten in het scoutinggebouw.
Er zijn in het scoutinggebouw ook douches aanwezig voor na het trailen.

Partners en vrijwilligers:  Bij het 
organiseren van de Natte Neuzen Trail Beekhuizen krijgen 
we veel steun van diverse partners waardoor wij deze 
canitrail tot iets bijzonders kunnen maken.

Wij zijn 
ontzettend blij en dankbaar met de steun van de volgende partners:

Natuurmonumenten – Natuur laat je leven
Gemeente Rheden
Scoutinggroep De Markensteen
Run2Day Arnhem – voor runners door runners
Run with Pride
Ice Paw

Foto’s: Onderweg worden er door diverse fotografen op vrijwillige basis foto’s gemaakt. Je mag ze vrij downloaden voor eigen gebruik, maar je mag ze niet gebruiken voor commerciele doeleinden. Graag bij het delen de naam van de fotograaf vermelden…dat heeft hij/zij wel verdiend.

Linkjes naar de foto’s NNT Beekhuizen 2019: