NNT Rosendael 2018
Natte Neuzen Trail Rosendael

Natte Neuzen Trail Rosendael
Datum: 04 november 2018
Afstanden: 8km tot en met 28km
Snuffeltrail:  4km
Kids Cani Trail : 4km

Inmiddels organiseren we de Natte Neuzen Trail Rosendael dit jaar alweer voor de derde keer en worden we met open armen ontvangen door Geldersch Landschap en Kasteelen. Zij vinden het toestaan van dit canitrail-evenement  in hun kasteelpark een bijzondere aanvullingen op hun activiteiten:)

Lusje MEER of MINDER
De NNT Rosendael heeft een basisroute van 8km en langs deze basisroute kom je diverse lusjes tegen waarmee je je aantal te lopen kilometers kunt uitbreiden. Als je alle lusjes zou lopen, dan kom je op een maximum van circa 28 km. Loop je geen enkele lus, dan loop je dus de basisroute en dat is in het totaal circa 8km.

Langs de basisroute kun je bij een aantal splitsingen een bordje tegenkomen met daarop Lus 1 of Lus 2 en het aantal kilometers waarmee je je trail kunt uitbreiden. Ga je linksaf dan blijf je op de basisroute. Ga je rechtsaf dan loop je de lus totdat je weer iets verder op de basisroute uitkomt.

Op je startbewijs staat de routekaart met daarop de lusjes vermeld, zodat jullie ten alle tijde kunnen zien waar je op dat moment loopt 🙂

De lussen die je onderweg kunt verwachten zijn:
Lus A = 3 km
Lus B = 4,9 km
Lus C = 5,1 km
Lus D = 5 km
Lus E = 2 km
Waterlus = 400m

Bepaal je afstand dus op de dag zelf. Lopen jullie als team lekker, dan pak je er gewoon een lusje bij. Gaat het even niet zo lekker, dan doe je toch een lusje minder:)

De route loopt geheel door de bossen van de gemeente Rozendaal die worden beheerd , Geldersch Landschap & Kasteelen, Staatsbosbeheer, de Geërfden Zimmerman, Natuurmonumenten en de gemeentes Rozendaal en Rheden.

In het park van kasteel Rosendael kun je op het eind kiezen voor een extra waterlusje langs de befaamde schelpengalerij en de gerestaureerde theekoepel:)

Inschrijven per tijdsblok
Dit concept vraagt tevens om een andere manier van inschrijven en prijsbepalen. Op het inschrijfformulier  geef je je ambitie vooraf aan door te kiezen voor een tijdsblok. In dat tijdsblok ga je zoals gebruikelijk alleen of in een vooraf opgegeven groep om de minuut van start. De tijdsblokken waaruit je kunt kiezen zijn:

Blok 1; 09:30 – 10:00 uur = Tussen 20 – 28km (minimale leeftijd hond 3 jaar) + CANIWALK
Blok 2; 10:00 – 10:30 uur = Tussen 15 – 20km (minimale leeftijd hond 2,5 jaar)
Blok 3; 10:30 – 11:00 uur = Tussen  8 – 15km (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Blok 4; 11:00 – 11:30 uur = 8km (minimale leeftijd hond 1,5 jaar)
Blok 5; 11:30 – 12:00 uur = 4km Snuffeltrail (minimale leeftijd hond 1 jaar)
Blok 5; 12:00 – 12:30 uur = 4km Kids Cani Trail (kinderen tussen 8-15 jaar liefst onder begeleiding van volwassene)

En omdat je onderweg mag bepalen welke afstand je uiteindelijk werkelijk gaat lopen, hebben we gekozen voor 1 vast tarief voor iedereen.

Caniwalk
Omdat we de afstanden vrij geven kunnen caniwalkers in principe op alle afstanden meelopen. Maar omdat we de caniwalkers ook in alle rust willen laten beginnen zullen zij in tijdsblok 1 starten.

Medaille
Vind je het leuk om na afloop een handgemaakte houten medaille mee naar huis te nemen als blijvend aandenken van de NNT Rosendael 2018, dan kun je die optie op het inschrijfformulier aanvinken.

Snuffel Trail
Stel je hond is te jong om mee te mogen doen met de kortste afstand of is geblesseerd geweest en mag nog niet te ver, dan is de Snuffel Trail van 4km perfect voor jullie als team. Onder begeleiding van de Dogwatcher Jelien Lammers is er een speciaal parcours met minder hoogtemeters en 1 verzorgingspost in een andere kleur pijl uitgezet, waarbij de nadruk met name ligt op de kennismaking met deze tak van sport. Bij de start nemen we wat meer tijd voor jullie als team zodat jullie in alle rust kunnen starten. Het parcours wordt deels hardlopend en deels wandelend afgelegd. We nodigen je juist uit om af en toe te gaan wandelen en je hond en zijn signalen goed te leren kennen als je hond het even zwaar heeft. En bij het eind staat de Dogwatcher om jullie over de finish te begeleiden om samen te reflecteren op het gelopen stuk en om vragen te beantwoorden 🙂

– Minimale leeftijd 12 maanden
– Inclusief Snuffel Trail Medaille
Blok 5; 11:30 – 12:00 uur = 4km Snuffeltrail

Verplicht mobiel mee
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Ons noodnummer is 06-36550171

Startbewijs: Het startbewijs kan vanaf 08:00 uur opgehaald worden in de stallen van kasteel Rosendael. De ingang vind je aan de rechterzijde van het kasteel. Neem je hondenpaspoort mee, zodat de organisatie kan beoordelen of de hond oud genoeg is om deel te kunnen nemen aan de Natte Neuzen Trail. 
Meer hierover weten? Zie Basisregels Canitrailen.

Hond uitlaten: Voor de start kan de hond uitgelaten worden in het gebied rondom de start mits de uitwerpselen opgeruimd worden en achtergelaten in de daarvoor bestemde vuilnisbak. Je kunt ook terecht in het hondenlosloopgebied bij de parkeerplaats waar de honden los mogen lopen.

Finish: De finish is op het plein van kasteel Rosendael. Na de finish staat er voor alle deelnemers op vertoon van hun startbewijs iets lekkers klaar .

Hydratatie verplicht: Tijdens de Natte Neuzen Trail zorg je als deelnemer er zelf voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren. Onderweg zorgt de organisatie voor voldoende waterpunten om je eigen voorraad aan te kunnen vullen, omdat er langs de route niet altijd natuurlijke waterbronnen te vinden zijn. Omdat je onderweg niet precies weet hoeveel kilometers jullie gaan lopen is iedere deelnemer verplicht om water extra mee te nemen.

Route: De routes van de Natte Neuzen Trail worden aangegeven met gele pijlen.  Onderweg hebben we op de lange stukken ook wit/rood gestreepte linten gehangen om aan te geven dat je echt nog steeds op het goede pad loopt.

Parkeren: Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar 
op de parkeerplaats bij Kasteel Rozendaal naast het 
huis aan de Beekhuizenseweg 4 6891 CZ Rozendaal Rechts in het bos achter de parkeerplaats is een 
hondenlosloopgebied.

Toiletten: In het kasteel stelt Geldersche Kasteelen haar toiletten beschikbaar voor de deelnemers. 
Er zijn echter geen douches aanwezig voor na het trailen.

Partners en vrijwilligers: Het organiseren van de Natte Neuzen Trail wordt gedragen 
door een heleboel vrijwilligers die ervoor zorgen dat de 
canitrailers een fantastische trail kunnen lopen. Bij het 
organiseren van de Natte Neuzen Trail Rosendael krijgen 
we veel steun van diverse partners waardoor wij deze 
canitrail tot iets bijzonders kunnen maken.

Wij zijn 
ontzettend blij en dankbaar met de steun van de volgende partners:

Geldersch Landschap en Kasteelen
Natuurmonumenten – Natuur laat je leven
Staatsbosbeheer
Gemeente Rozendaal
Gemeente Rheden
Run2Day Arnhem – voor runners door runners
Run with Pride
IcePaw
John’s Dierenwinkel
Schoonmaakbedrijf Hommerson

Foto’s: Onderweg worden er door diverse fotografen op vrijwillige basis foto’s gemaakt. Je mag ze vrij downloaden voor eigen gebruik, maar je mag ze niet gebruiken voor commerciele doeleinden. Graag bij het delen de naam van de fotograaf vermelden…dat heeft hij/zij wel verdiend.

Linkjes naar de foto’s NNT Rosendael 2018: