TRAININGEN

Techniek – Core stability – Uithoudingsvermogen – Samenwerking

Canitrailen vanuit ontspanning en techniek

Canitrailen gaat om natuurbeleving, samen nieuwe plekken verkennen en samen hardlopen vanuit plezier. De geest is 100% aanwezig bij het hardlopen. Je denkt na over hoe je samen bepaalde obstakels moet overwinnen en hoe je jezelf en je hond op het pad plaatst. Een goede techniek, sterke core, fijne samenwerking en andere mindset maken het canitrailen van langere afstanden niet alleen mogelijk maar ook plezierig. Vandaar dat we al onze ervaring en kennis willen doorgeven in kleinschalige betaalbare canitrail trainingen.  

Trainingen

De trainingen die worden aangeboden zijn onder te verdelen in drie soorten trainingen:

 1. Canitrail training: Een reguliere training van 60 minuten voor Canitrailers die willen werken aan de basisvoorwaarden van het trailen met hun hond. Na een warming-up voor baas en hond volgt de loopscholing. Er wordt gewerkt aan loophouding, core-stability, trailtechnieken en het samenwerken met je hond. We sluiten af met een cooling down en thee met koekje.
  Aantal kilometers ligt tussen de 4km en 6km.
  Startlokatie = Parkeerplaats bij kasteel Rozendaal
  Leeftijd hond = minimaal 1 jaar
 2. Canitrail training XL: Een training van 90 minuten voor Canitrailers die wat verder willen trailen met hun hond. Je werkt voornamelijk aan het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Na een warming-up voor baas en hond zullen onderweg deelnemers ‘spelen’ met een onderdeel van de looptechniek. Gezamenlijk met oog voor diverse tempo-verschillen  lopen we een lange route door diverse natuurgebieden.  We sluiten altijd af met een cooling down en thee met koekje.
  Aantal kilometers ligt tussen de 7km en 15km.
  Startlokatie = wisselende lokaties
  Leeftijd hond = minimaal 2 jaar
 3. Canitrail Xperience: Een canitrail van 10+kilometers waarbij het zwerven met een kaart en/of gps-route en het genieten van diverse lokaties in binnen- en buitenland centraal staat. Bij de startlokatie vul je je rugzak met o.a. diverse Clifbar producten voor jezelf en zijn er longblokjes voor de hond om onderweg te kunnen eten. Drinken voor onderweg zelf meenemen.  De tijd die je hiervoor kwijt bent is wisselend en afhankelijk van je eigen looptempo en het looptempo van de groep waarin je trailt. De modus is genieten en het tempo is hieraan ondergeschikt. Aantal kilometers is vanaf 10km
  Startlokatie = wisselende lokaties
  Leeftijd hond = minimaal 2 jaar

De trainingen worden gegeven door trainster, canitrailer en ultratrailer Dorethea Bil. Zij is gediplomeerd hardlooptrainer, chirunning instructeur i.o. , yogadocent, blackroll trainer, honden fitness trainer i.o. , (cani)trailtrainer en werkt als hardloop-adviseur bij Run2Day Arnhem.  Zij is tevens de grondlegger van het canitrailen in Nederland, oprichter van Canitrail.NL en organiseert onder andere de Natte Neuzen CaniTrails.

Kosten;
Een losse training is €6,00.
Koop je een strippenkaart die 10 maanden geldig is dan kost een training 1 strip.  Ben je lid van Natuurmonumenten dan betaal je voor een 10-strippenkaart €50,00. Ben je niet lid van Natuurmonumenten dan betaal je voor een 10-strippenkaart €55,00. Met de strippenkaart kun je je tevens aanmelden voor alle andere trainingen die vallen onder de TrailXperience Veluwezoom.

TrailXperience Veluwezoom
Alle activiteiten van Canitrail.NL vallen onder de TrailXperience Veluwezoom. Naast Canitrail trainingen verzorgt Dorethea ook reguliere trailtrainingen op woensdag, vrijdag en zaterdag. Op dinsdagavond wordt er gewerkt aan het verstevigen van de core-stability in de Blackroll Moves training, want een sterk coregebied voorkomt een hoop blessures.

Agenda
De planning van alle TrailXperience Veluwezoom activiteiten worden ondersteunt vanuit de Fitmanager. Opgeven voor een training kan via een klik op een van de onderstaande activiteiten en na het aanmaken van een account in Fitmanager. Simpel….

Powered by Fitmanager