Wie zijn wij?

Van passie voor honden, trailen en genieten van de natuur naar Canitrail.NL

Wie zijn wij?

Canitrail.NL is een initiatief van Dorethea Bil en Selina Oldenburg-Jeuring omdat zij hun passie voor honden, trailen (liefst langere afstanden) en genieten van de natuur wilden samenvoegen in een voor Nederland nog nieuwe sport. Ze misten beiden de mogelijkheid om zonder tijd- en prestatiedruk met hun honden deel te kunnen nemen aan een trailevenement.
En omdat het verder in Nederland nog weinig te vinden was, besloten ze in 2016 om de handen ineen te slaan en zelf dus maar iets op te zetten.

In de loop van het eerste jaar vormden wij ook mede door gesprekken met anderen wat onze visie op het trailen met je hond nu eigenlijk was, voordat we onze ambities verder wilden vormgeven. Inmiddels heeft dit geresulteerd tot een nieuw woord: CANITRAILEN.

Canitrailen staat voor avontuur, uithoudingsvermogen (endurance), samenwerking, vertrouwen, verzorging en genieten van de natuur.

Wat voor ons het allerbelangrijkste is, is het welzijn en de veiligheid van de hond. Snelheid en tijd is daaraan ondergeschikt, want het samen op een gezonde wijze een lange afstand afleggen is een prestatie op zich. Ons motto is dan ook:

To Finish is To Win!

Dorethea Bil loopt het liefst de hele dag in de natuur. En omdat de lange afstanden je de mogelijkheid geven om dat te kunnen doen is ze overgestapt naar het lopen van ultratrails in binnen-en buitenland. Zij  geniet van een mooie 10 km met haar witte herder Quasar, een personal training van 5 km met een startende trailer en een ultratrail in Zweden in een door Unesco beschermd natuurgebied . Haar motto zegt in feite al voldoende:
Take Time to Enjoy your TrailXperience.

Dorethea is gecertificeerd hardlooptrainer Atletiekunie, chirunning instructor i.o, yoga4runners docent, blackroll trainer. Ze is ooit begonnen als creatief groepswerker inrichtingswerk en heeft dankzij haar ervaring als drama-docente/ regisseur en operationeel manager veel ervaring in het observeren en coachend begeleiden van mensen.

Inmiddels leert ze via de Martin Gaus Academie een hoop bij over het gedrag van honden en is zij gediplomeerd EHBO-er van honden en mensen

Selina Oldenburg 

Quasar en Junior