Hoe drinkt jouw hond?

Tijdens onze canitrails heb ik altijd een klein opvouwbaar drinkbakje voor Quasar bij me.
Als hij wat wil drinken vul ik zijn bakje met water en kijk eens in t filmpje hoe hij drinkt?

 

Quasar krult z’n tong en maakt een soort bakje waarin hij het water opvangt om daarna het water naar binnen te trekken. Door deze natuurlijke manier van drinken te bekijken snap ik ook waarom hij het vervelend vindt om uit het tuitje te drinken van mijn waterzak.

Hij kan het water niet goed in zijn tong opvangen om het naar binnen te trekken. Er druipt veel water langs z’n bek op de grond en soms lijkt het wel alsof hij stikt omdat het water met een te grote druk rechtstreeks z’n bek in gaat.

Mijn hond drinkt natuurlijk het liefst uit poeltjes, beekjes en plasjes onderweg. Maar soms zijn dat juist drinkplekken die we tijdens  droge warme periodes willen vermijden vanwege o.a. blauwalgen en andere bacteriën waarvan hij ziek kan worden. 

Gelukkig hebben we van jongs af aan met hem getraind om water te drinken uit opvouwbare bakjes, zowel tijdens onze wandelingen als thuis in de tuin, zodat het voor hem nu tijdens onze lange trails geen enkel probleem is om eruit te drinken.

Let op bij de aanschaf dat het opvouwbare drinkbakje wel groot genoeg moet zijn zodat z’n snuit in het bakje kan en diep genoeg zodat z’n tong een schepje kan maken. De opvouwbare drinkbak hoort net als water wat mij betreft tot de standaard uitrusting van de canitrailer. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *