Deelnemersinfo
Natte Neuzen Trail Veluwezoom

NB: De datum is vanwege de Corona maatregelen verplaats van 29 maart naar 17 oktober 2020

Natte Neuzen Trail Veluwezoom
Datum: 17 oktober 2020
Afstanden: 9km tot en met 42,2km( MARATHON)
Snuffeltrail:  5km
Kids Cani Trail: 5km

Start- en finishlokatie: Parkeerplaats De Lappendeken, kruising Diepensteeg/Beekhuizenseweg, 6994 De Steeg.
Net buiten het dorp omhoog het bos in dan na een ruime kilometer ligt aan de linkerkant de parkeerplaats.

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

Lees om goed geïnformeerd aan de start te verschijnen het Natte Neuzen Trail Handboek goed door. Mocht je nog vragen hebben stuur dan gerust een mailtje naar canitrailnl@gmail.com

LET OP: De finish sluit om 16:00 uur 

INSCHRIJVEN
Via het inschrijfformulier bij de canitrails volgens het concept Lusje MEER of MINDER geef je je op voor een tijdsblok. In dat blok kies je voor een afstand met een minimaal en maximaal aantal kilometers die je samen denkt te gaan lopen. Hieraan vastgekoppeld zit een minimale leeftijdsgrens die vastgesteld is met behulp van het deskundige advies van dierenarts en osteopaat en die vaak ook te maken heeft met de zwaarte van het parcours..
De tijdsblokken waaruit je kunt kiezen zijn:

Blok 1; 08:00 – 08:10 = Caniwalk 20-34km (minimale leeftijd hond 2 jaar) + GPX
Blok 2;
 08:15 – 08:30 uur = 20km – MARATHON (minimale leeftijd hond 3 jaar) + GPX
Blok 3; 08:30 – 09:00 uur = Tussen 16 – 26km (minimale leeftijd hond 2,5 jaar) + GPX
Blok 4 : 09:00 = Caniwalk 9 – 20km (minimale leeftijd hond 1,5 jaar) + GPX
Blok 5;
 09:30 – 10:30 uur = Tussen  9 – 16km (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Blok 6; 10:30 – 11:30 uur = 9km (minimale leeftijd hond 1,5 jaar)
Blok 7; 11:30 – 12:00 uur = 5km Snuffeltrail (minimale leeftijd hond 12 maanden)
Blok 8; 12:00 – 12:15 uur = 5km Kids CaniTrail (kinderen tussen 7-16 jaar onder begeleiding van volwassene)


CANI-WALK  

Kun je vanwege een lichte blessure niet hardlopen of houd je niet van hardlopen, maar vind je het welk leuk om samen met je hond een lange afstand te wandelen? Dat kan.

In Blok 1 starten de Caniwalkers die een lange afstand tussen de 20 of 34km willen lopen.
In Blok 4 starten de Caniwalkers die een afstand tussen de 9km en 20km willen lopen.

Bij het startbureau ontvang je naast je startbewijs ook een pakketje eten en drinken voor onderweg voor zowel jezelf als voor je hond.


SNUFFEL TRAIL
Stel je hond is te jong om mee te mogen doen met de kortste afstand of is geblesseerd geweest en mag nog niet te ver, dan is de Snuffel Trail van 5km onder begeleiding van de Dogwatchers perfect voor jullie als team. Het parcours is uitgezet met witte pijlen.

Meer info over de Snuffel Trail vind je in het Natte Neuzen Trail Handboek

– Minimale leeftijd hond 12 maanden
Blok 7; 11:30 -12:00 uur = 5 km Snuffeltrail


KIDS CANI TRAIL
Voor kinderen/ jongeren tussen de 7 jaar en 16 jaar hebben we de Kids CaniTrail. Deze loop je het liefst samen met een volwassene/ ouder en een niet al te sterk trekkende hond. In het parcours zitten een paar klimmetjes en afdalingen die best wel lastig zijn. Het is dus een flinke uitdaging. Het parcours is uitgezet met witte pijlen.

– Leeftijd is tussen 7 en 16 jaar
– Inclusief Kids Cani Trail medaille
Blok 8; 12:00-12:15 uur = 5km Kids CaniTrail


INSCHRIJFGELD
Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.inschrijven.nl
Een deel van het inschrijfgeld gaat als donatie naar Natuurmonumenten.

Het inschrijfgeld is inclusief een volledig uitgezette uitdagende route met lusjes, gepersonaliseerd startbewijs, professionele EHBO-ers, Dogwatchers, eten en drinken onderweg, extra mobiele toiletten en een heerlijk verrassing na de finish:

€ 20,00 Cani-Walk
€ 20,00 Canitrail
€ 15,00 Snuffeltrail 5km
€ 10,00 Kids Canitrail 5km (inclusief medaille)


MEDAILLE

Vind je het leuk om na afloop een handgemaakte houten medaille mee naar huis te nemen als blijvend aandenken van de NNT Veluwezoom 2020, dan kun je die optie op het inschrijfformulier aanvinken. Kosten zijn € 2,50.
LET OP: iedere Natte Neuzen Trail heeft weer een ander ontwerp:)

LUSJE MEER of MINDER
Met het toevoegen van keuzemogelijkheden onderweg in de vorm van lusjes, hebben we de componenten avontuur en vrijheid aan de Natte Neuzen Trail toegevoegd.  Je hebt als team de vrijheid om zelf te kiezen hoe lang je conform de vorm van de dag kunt en zou willen canitrailen. Kijk dus goed naar je hond, voel goed wat je zelf nog aan kunt en bepaal of je een lusje MEER of MINDER gaat lopen.

De NNT Veluwezoom heeft een basisroute en langs deze basisroute kom je diverse lusjes tegen waarmee je het aantal te lopen kilometers kunt uitbreiden.
– Als je alle uitgepijlde lusjes zou willen lopen, dan kom je op een maximum van circa 25km.
– Wil je alle lusjes uitbreiden met de twee GPX lusjes dan kom je op een MARATHON!!!!

Weke lusjes kun je onderweg lopen?
Lus A = 2km ( na 1,5km basisroute)
Lus B = 3km ( na 2km basisroute)
Lus GPX 1 = 8,5km ( bij de verzorgingspost voor Lus C)
Lus C = 3,5km ( na de verzorgingspost op 5 km basisroute)
Lus D = 4km (na 6,5km basisroute)
Lus GPX2 = 8,5km (alleen te lopen in combinatie met Lus D)
Lus E = 3,5km ( na 7km basisroute)

Als je wil weten welke lusjes je kunt nemen in welk blok, kijk dan eens op deze pagina.

ONVERHARD PARCOURS
We streven naar een route die voor 100% onverhard is en zoveel mogelijk brede bospaden afwisselt met smalle single tracks. Soms kruisen we wat wegen en fietspaden om in het volgende bosgebied te kunnen lopen.

De NNT Veluwezoom loopt door sterk geaccidenteerd terrein door de bossen achter De Steeg en over de heide bij de Posbank. De NNT wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met Natuurmonumenten en de gemeente Rheden.

ROUTE
De routes van de Natte Neuzen CaniTrails worden aangegeven met gele pijlen die zoveel mogelijk aan de rechterkant van het pad aan bomen op ooghoogte hangen. Bij iedere afslag hangt een pijl. Buig je naar links of rechts af dan hangt er om de hoek altijd een pijl ter bevestiging.

De Snuffeltrail en de Kids Cani Trail worden aangegeven met witte pijlen.

STARTBEWIJS
Deelnemers die voor 10 oktober 2020 zich hebben ingeschreven, lopen met een gepersonaliseerd startbewijs waarop de naam van de hond(en) en loper staan. Een fantastisch aandenken:)

Ophalen startbewijs: Het startbewijs kan vanaf 07:00 uur tot 12:00 uur opgehaald worden bij het startbureau aan het einde van de parkeerplaats..

Duidelijk zichtbaar: Je draagt je startbewijs duidelijk zichtbaar, zodat iedereen onderweg bij de verzorgingsposten weet dat je deelnemer bent van de NNT en dus mag smullen van alle hapjes en drankjes.

Hondenpaspoort mee: Neem je hondenpaspoort mee, zodat de organisatie kan beoordelen of de hond oud genoeg is om deel te kunnen nemen aan de Natte Neuzen Trail. Wil je meer over de minimum leeftijd weten? Zie het artikel over belastbaarheid van de hond.

HOND UITLATEN/ OPRUIMPLICHT
Voor de start kan de hond uitgelaten worden in het gebied rondom de start en bij de parkeerplaats. Op verzoek van de beheerders is het verplicht om de poepjes van je hond op te ruimen en in de daarvoor bestemde vuilniszakken achter te laten. Ben je je poepzakjes vergeten, dan hebben wij er genoeg bij het startbureau liggen.

HOE WERKT BIJ ONS DE START
De start bij een door Canitrail.NL georganiseerde canitrail is volledig gericht op het creëren van zo min mogelijke stress voor je hond. Bij ons zul je dan ook nooit een massastart hoeven te verwachten. Deze manier van starten vraagt niet alleen meer voorbereiding en organisatie maar ook jullie medewerking. Lees alsjeblieft goed door wat we van jullie verwachten voor een zo stressloos mogelijke start.

 1. Startlijst: Er wordt gestart met een van tevoren via de mail toegestuurde startlijst waarin alle wensen van de deelnemers zoveel mogelijk zijn opgenomen. Onthoud goed hoe laat je start:) De startlijst is ook nog in te kijken bij het startbureau.
 2. Startvolgorde:Individuele deelnemers starten om de minuut voor de duo’s, tenzij er expliciet een reden voor is die vooraf met Canitrail.NL besproken is. Wij kiezen bewust voor deze volgorde, omdat veel ‘solisten’ juist de rust en stilte willen ervaren van de natuur. Groepen vanaf 4 deelnemers starten na de individuele en duo-canitrailers.
 3. De GELE ZONE:Bij het ophalen van het startnummer kun je om een geel lintje vragen voor begeleider en hond. Bevestig dit achterop bij jezelf op een opvallende plek en bij je hond op het harnas. Met het gele lint heb je op verzoek toegang tot een start in de GELE TIJDZONE die een kwartier eerder is als de start van de overige deelnemers.

Andere deelnemers mogen tijdens de start in de GELE TIJDZONE niet op het startterrein komen. De zogeheten ‘gele honden’ willen we die extra prikkels zoveel mogelijk ontzeggen, omdat wij hun een zo ontspannen mogelijke start gunnen.

 1. Groepen: Start je in een grote groep besef je dan dat je hiermee je hond niet altijd een plezier doet.
  – Ons verzoek is om te kijken of je in een kleinere groep van bijvoorbeeld 4 deelnemers kunt starten en desnoods afspreekt om een kilometer verderop de groepen bij elkaar te voegen.
  – Laat je hond niet te vroeg uit z’n veilige auto. Wil je nog even bijkletsen met je medestarters laat je hond dan nog even in de auto. Pas als jullie werkelijk naar de start gaan lopen neem je je hond mee.
  – Loop niet te vroeg naar de startlokatie, want daarmee verhoog je onnodig het stressniveau van je hond.
  – Groepen starten circa 3 minuten na elkaar. Pas als de eerste groep weg is, mag de volgende groep op het startterrein komen.
 2. Aanwezig in startzone:Bij de individuele of duo-starttijden loop je 1 – 2 minuten voor je starttijd naar de startzone. Ben je te vroeg, loop dan nog even een blokje om.
 3. Afstand houden:Sta je met meerdere honden te wachten, ga dan niet te dicht bij elkaar staan. Lukt dat niet en merk je dat je hond teveel stress opbouwt, ga dan in het ‘gele wachtvak’ staan. Dit is in het startgebied letterlijk een vak gemaakt van gele linten. Hierin mogen geen andere honden staan.
 4. Blijf zelf rustig:Merk je dat je zelf wat gespannen bent, adem dan eens een paar keer heel diep in en uit om je eigen spanning los te kunnen laten. Je hond reageert geheid op jouw ontspanning 🙂 Houd gedurende het startmoment van de canitrail zoveel mogelijk contact met je hond. Hij of zij heeft je nu hard nodig. Als dank zul je met een hele happy ontspannen hond lopen en dat is toch het mooiste wat er is 🙂

PARKEREN: Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar op het parkeerterrein op loopafstand van de start/finish mits iedereen niet te breed parkeert.

TOILETTEN/ DOUCHES:
Op de parkeerplaats staan mobiele toiletten.  Er zijn geen douches voor na het trailen.

FINISH: De finish is een schitterende afsluiting van de Natte Neuzen trail Veluwezoom; eentje om nooit te vergeten:)Na de finish krijgen alle deelnemers op vertoon van hun startbewijs iets lekkers te eten…

Als je over de finish bent gekomen is het wenselijk om door te lopen, zodat ook andere hondjes voldoende ruimte hebben om te kunnen finishen

LET OP: De Finish sluit om 16:00 uur!!!!!! Wij gaan dan het finishdoek opruimen.  Mocht je dus later binnenkomen dan ben je natuurlijk niet gediskwalificeerd of zo, maar dan is gewoon het doek opgeruimd 🙁

VERPLICHT MOBIEL MEE
Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd technish terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een volledig opgeladen mobiele telefoon bij je te hebben. Sla beide noodnummers op in je telefoon: 06-36550171 of 06-51856113.

Mocht je ten val komen, en/of je hond geblesseerd raken en te ver van een verzorgingspost of de start/finish zijn, bel ons op. Ga niet te ver van de route af en blijf daar waar je bent tenzij anders is afgesproken met de organisatie.

GEEN TIJDSWAARNEMING
Omdat we de Natte Neuzen Trails beschouwen als een niet-prestatiegericht evenement zal er dus ook geen tijdswaarneming plaats vinden of een prijsuitreiking zijn voor de nummers 1-2-3.

DRINKEN MEE
Tijdens de Natte Neuzen Trails zorg je als deelnemer er zelf voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren. Dat betekent dat je of met een racevest of drinkgordel of bidon loopt met een opvouwbare drinkbak voor je hond.
Onderweg zorgt de organisatie voor voldoende waterpunten om je eigen voorraad aan te kunnen vullen, omdat er langs de route niet altijd natuurlijke waterbronnen te vinden zijn. Omdat je onderweg niet precies weet hoeveel kilometers jullie gaan lopen is iedere deelnemer verplicht om extra water mee te nemen.

OPVOUWBARE DRINKBAK
Voor alle afstanden geldt dat je zelf een opvouwbare drinkbak meeneemt voor je hond waarin je water uit de waterpunten bij de verzorgingsposten en finish kunt halen. Wij zijn geen voorstander van het gezamenlijk drinken uit dezelfde drinkbak. Mocht je een drinkbak vergeten zijn …geen ramp. We hebben altijd bij alle verzorgingsposten roestvrije drinkbakken achter de hand.

VERZORGINGSPOSTEN
Onderweg komen alle afstanden langs 1 of 2 verzorgingsposten met allerlei lekkere trailhapjes en drankjes voor de baasjes en gezonde niet te vette tussendoortjes en water voor de honden. Neem de tijd ervoor, geniet van al dit lekkers en ervaar de weldaad voor jullie lichaam en geest.
*Verzorgingspost groot:

Op circa 5km van de basisroute en aan het begin van Lusje C staat een uitgebreide verzorgingspost. Deze verzorgingspost is geopend van 08:30 tot 13:30 uur
*Verzorgingspost klein: In Lus D staat een kleine mobiele verzorgingspost waar iedereen die Lus D pakt langskomt. Deze verzorgingspost is geopend van  10:30 – 14:00 uur
*Finish:
Na de finish staat er een heerlijke verrassing voor je klaar 🙂
De Finish is tot 16:00 uur open! Daarna finishen kan zeker nog wel, maar dan is helaas het finishdoek opgeruimd.

PARTNERS & VRIJWILLIGERS
Het organiseren van de Natte Neuzen Trails en de geweldige sfeer is mogelijk dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Mocht je zelf lopen en vind je partner het leuk om erbij te zijn, denk dan eens aan een mooie taak als vrijwilliger. Alle helpende handjes zijn meer dan welkom:)

De Natte Neuzen Trails werken al jaren samen met onze vaste partners die met ons meedenken en meebewegen.  Wij zijn ontzettend blij en dankbaar met de steun van de volgende partners:

Natuurmonumenten – Natuur laat je leven
Gemeente Rheden
Run with Pride
IcePaw
John’s Dierenwinkel
Gemeente Rheden

FOTO’s
Onderweg worden er door diverse fotografen op vrijwillige basis foto’s gemaakt. De linkjes naar de foto’s plaatsen we zo snel mogelijk in de week na de NNT op de website onder dit kopje van de canitrail. Je mag ze vrij downloaden voor eigen gebruik, maar je mag ze niet gebruiken voor commerciële doeleinden. Graag bij het delen de naam van de fotograaf vermelden…dat heeft hij/zij wel verdiend.

Linkjes naar de foto’s Natte Neuzen Trail: