Natte Neuzen Struin Tochten Challenge 2024

Wat : Natte Neuzen Struin Tochten Challenge 2024 ( #NNST2024)
Wanneer : Het hele jaar 2024
Waar : Allerlei tochten zijn te vinden op de website https://www.wandelzoekpagina.nl
Kosten : Abonnement Wandelzoekpagina is €13,50 voor een heel jaar

Tijdens de Trage Tochten Canitrail Challenge van afgelopen jaar hebben we ons uitstekend vermaakt met de Trage Tochten die we op de Wandelzoekpagina konden vinden en downloaden. Die zijn ons uitstekend bevallen, maar er zijn nog veel meer tochten op deze pagina te vinden die we afgelopen jaar links lieten liggen. In 2024 gaan we dat anders doen.

Waar haal ik de Struin Tochten vandaan?
De website Wandelzoekpagina.nl biedt sinds juli 2011 al ruim 11 jaar lang een mooi platform, waarop allerlei soorten wandelingen met routebeschrijving, topografische wandelkaart, gpx-bestand en foto’s worden gepubliceerd. Inmiddels een verzameling van ruim 3535 wandelroutes waarbij je je hond aangelijnd mag meenemen. Vanaf begin 2021 niet meer gratis, maar op basis van een abonnement op de Wandelzoekpagina.

Wanneer je een routebeschrijving download, krijg je een pdf met een omschrijving van de route. In woorden krijg je een uitleg waar je links of rechts moet en wat je onderweg tegenkomt.

Kies je voor een gps-track, dan kun je deze uploaden in een gps-reader. Ik kies zelf altijd voor de gps en zet deze in Komoot of Pocket Earth. Dat is een navigatie-app op mijn mobiele telefoon waar je gps-tracks in kunt zetten. Onderweg volg je de route via een pijltje op de telefoon.

Struinen met je hond in 2024
De definitie van struinen is rondzwerven, rondsnuffelen, het spoor volgen of gewoon ergens rondscharrelen. Op de site www.wandelzoekpagina.nl vind je 3471 routes waarbij de hond aangelijnd is toegestaan…struinen op deze site levert vast en zeker een mooie route op.

In Nederland zijn er diverse officieel benoemde struingebieden waar je ook echt de volledige vrijheid hebt om je eigen pad te mogen lopen (uiteraard niet in het broedseizoen). In een aantal struingebieden zijn ook aangelijnde honden welkom, zoals bij de Molenplas, Tiengemeten, Kootwijkerzand of de Kobbeduinen. De mooiste struingebieden worden genoemd op de site https://www.natuurfotografie.nl/struingebieden-in-nederland/

Op de site https://arkrewilding.nl/…/Gelderse…/Struinbrochure.pdf worden de struingebieden Klompenwaard, Mook, Coehoorn, Niftrikse Waard, Rhederlaag, Batenburg genoemd.

Op de site www.ongerepte-natuur.nl kun je per provincie zoeken naar de struingebieden.

NATTE NEUZEN STRUIN TOCHTEN CHALLENGE 2024
In het jaar 2024 kies je uit de ruim 3535 routes op Wandelzoekpagina.nl minimaal 12 routes die je Canitrailend en/of Caniwalkend aflegt. Je mag per maand 1 route lopen of je kiest ervoor om in de koude maanden 2 routes te lopen zodat je de warme maanden kunt overslaan. Naast die 12 routes kies je ook 1 struingebied om buiten het broedseizoen (15 maart t/m 15 juli) eens op avontuur te gaan buiten de gebaande paden.

Op de Wandelzoekpagina komt er in 2024 een speciale ‘Canitrail2024’ tag om bezoekers te attenderen op de meest geschikte Canitrail-routes. En wij doen met deze Challenge mee aan de selectie hiervan. Door in je bericht in de FB Community de tag #canitrail2024 toe te voegen geef je aan dat deze gelopen tocht een canitrail-tag waardig is.

Hoe doe je mee met de gratis Natte Neuzen Struin Tochten Challenge:

Je schrijft jezelf met je hond(en) in door jullie naam in te vullen in het document op Google Drive . Hierin houd je bij welke routes en hoeveel kilometers je hebt gelopen.

=
A. In ieder geval 12 Tochten in 2024
Op de Wandelzoekpagina.nl struin je door de beschikbare routes en kiest er 1 uit om hardlopen en/of wandelend af te leggen met je hond(en). Je mag zelf kiezen welke afstand het is en in welk gebied. Uiteraard mag je Tochten lopen, maar in ieder geval minimaal 1 per maand.

c

B. Hardlopen of wandelen?! Of allebei?
Je legt de Tocht met je hond(en) hardlopend of wandelend of misschien wel deels hardlopend/ deels wandelend af.

c

C. Tochten downloaden
De Tochten kun je vinden op de website https://www.wandelzoekpagina.nl en vervolgens de GPX van de route of de routebeschrijving in pdf downloaden. De kosten voor een abonnement op Wandelzoekpagina is €13,50 voor een heel jaar. Na dat jaar wordt je abonnement niet automatisch verlengd!!! Met een abonnement steun je Wandelzoekpagina, zodat de site informatief en actueel blijft.

NB. Het is niet de bedoeling om de routes die met heel veel zorg zijn samengesteld vrij met elkaar te delen.

c

D. Invullen gelopen kilometers en naam Tocht ?
Na afloop vul je de naam van de Tocht en het aantal gelopen kilometers in achter je naam op het overzicht in het document op Google Drive .

c

E. Schrijf een reactie bij de Tocht
Schrijf vervolgens op de Wandelzoekpagina bij de gekozen en gelopen Tocht hoe de route is ervaren met de hond. Was het hondvriendelijk, voldoende water onderweg, hondenlosloopstukken of niet, obstakels of wildroosters of andere zaken waar je als hondenbezitter misschien mee moet rekening houden, bereikbaarheid, etc.

In de review voeg je de hashtag #canitrail2024 toe als herkenning

c

F. Delen in de Natte Neuzen Trail Community
Na afloop van jullie Tocht deel je in de FB Natte Neuzen Trail Community een foto van jullie route met een beschrijving van jullie ervaring van de route. Natuurlijk horen daar de nodige foto’s bij waardoor wij kunnen meegenieten:) Uiteraard sluit je jullie review met de volgende hashtags:

#natteneuzenstruintochtenchallenge2024 #nnst2024 #wandelzoekpagina

c
G. Samen met anderen lopen/ wandelen?
Vind je het leuk om samen met anderen een Tocht te lopen of wandelen?
Regelmatig lopen we een georganiseerde NNST op GPS ergens in Nederland. Je kunt je hiervoor opgeven via de gratis Teamy app van Canitrail.NL. Je kunt dan de bestaande tocht lopen of de aangepaste Natte Neuzen Trail in datzelfde gebied. Uiteraard krijg je dan na afloop een leuke herinnering in de vorm van een houten medaille en is er voor de hondjes iets lekker. De aankondiging hiervan met datum, startlokatie en afstanden plaatsen we in de FB Natte Neuzen Trail Community.

c

HEEL VEEL PLEZIERXXX