Natte Neuzen Krieken Trail 2024
Natte Neuzen Krieken Trail

Natte Neuzen Krieken Trail 
Datum: 26 mei 2024
Afstanden: minimaal 1 ronde van 6,7056km
Snuffel Trail:  6,7056 km

Start- en finishlokatie: Kasteel Rosendael, Rosendael 1,6891 DA Rozendaal

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

Bij inschrijving ga je akkoord met het reglement NNT.

Mocht je vragen hebben, stuur gerust een mailtje naar canitrailnl@gmail.com

NIEUW – NIEUW – NIEUW
Ons alombekende principes van het lusje meer en minder waarmee we zijn begonnen in 2018 is met het Backyard Ultra principe de basis voor ons nieuwe concept van de Natte Neuzen Krieken Trail. Er is een lusje van 6,7056km die je zo vaak kunt lopen die jullie maar willen lopen binnen een bepaald tijdsbestek.
c

KRIEKEN?
Wanneer de ochtend aanbreekt bij het krieken van dag klimt de gouden ochtendzon omhoog aan de hemel met een lach.
Het is het moment dat de nacht, in zwart-wit-grijs tinten, plaats maakt voor de mooiste kleuren van de dag.
Het is het moment dat de kristallen in het gras veranderen in fijne waterdruppels.
Het krieken van de dag  –  het is het moment voor de vroege vogels waarbij de opkomende zon je begeleidt met een lach.
c

HET CONCEPT 
Voor de deelnemers is er een mooie afwisselende route met de nodige hoogtemeters van 6,7056 km uitgezet met gele pijlen door het park en de bossen rondom het kasteel Rosendael. Aan het eind van die ronde kun je ervoor kiezen om dezelfde ronde nog een keer te lopen OF te finishen.
Ga je linksaf dan staat daar een verzorgingspost om jullie op te peppen voor de volgende ronde. Ga je rechtsaf dan ga je finishen.
De Natte Neuzen Krieken Trail kun je zowel canitrailend als wandelend afleggen. Of je gaat het parcours deels hardlopend en deels wandelend afleggen…pas jullie snelheid aan aan wat bij jullie past. Het is tenslotte jullie feestje:)
c
START
De GELE ZONE Canitrail begint tussen 05:25 en 05:35 uur
De Canitrail begint tussen 05:35 en 06:05 uur
De Caniwalk begint tussen 06:05 en 06:15 uur
De Snuffeltrail begint tussen 06:15 en 06:20 uur

SLUITING PARCOURS
Het parcours sluit om 09:00 uur. Daarna is het niet meer mogelijk om een nieuwe ronde te beginnen. Loop je nog in je nieuwe ronde na 09:00 dan maak je die gewoon af.
c
UITDAGING
Hoeveel rondes kunnen jullie lopen voordat het parcours om 09:00 uur sluit?
Vooraf hoef je niet op te geven hoeveel rondes jullie denken te gaan afleggen voor 09:00 uur, zodat je volledig af kunt gaan op de vorm van jullie dag:)

Het kan zijn dat jij misschien wel drie rondes wil gaan lopen, maar dat je hond in ronde twee al aangeeft dat ie niet verder wil. Weet jij vooraf of  je hond dezelfde ronde nog een 2de keer, 3de of misschien wel 4de keer wil lopen? Mijn ervaring is dat niet iedere hond gecharmeerd is van hetzelfde rondje…wil jij weten wat jouw hond vindt? Doe mee en ervaar deze bijzondere Krieken Trail.
c
NA AFLOOP
Na de finish staat er voor iedere tweebenige en vierbenige deelnemer tussen 06:30 en 10:00 uur een ontbijtbuffet klaar op het terras van de Oranjerie met schitterend uitzicht op het kasteel. Een heerlijk sportief begin van jullie dag:)
c

ROUTE AANDUIDING
De route van de Natte Neuzen Krieken Trail wordt aangegeven met gele pijlen die zoveel mogelijk aan de rechterkant van het pad aan bomen op ooghoogte hangen. Bij iedere afslag hangt een pijl. Buig je naar links of rechts af dan hangt er om de hoek altijd een pijl ter bevestiging.
n

WEERSOMSTANDIGHEDEN
In de maand mei kan het al aardig warm worden voor de meeste sporthonden. Begin juni gaan wij zelf de kilometers langzamerhand afbouwen en begint voor ons het Canitrail zomerreces. Met deze nieuwe Natte Neuzen Trail willen we jullie vroeg in de ochtend als de weersomstandigheden nog prettig zijn een laatste uitdaging aanbieden voor het zomerreces in een gebied waar altijd voldoende water is om in af te kunnen koelen:)
c

INSCHRIJVING
Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.inschrijven.nl
Je kunt kiezen voor de Snuffeltrail (= 1 ronde) , de Canitrail of Caniwalk ( meerdere rondes).

Het inschrijfgeld is inclusief een uitdagende route, gepersonaliseerd deelnamebewijs, professionele EHBO-ers,  eten en drinken op de verzorgingspost, gebruik van toiletten in het kasteel, ontbijtbuffet voor zowel de mens als de hond op het terras van de  ORANJE-RIE na de finish, een flinke donatie aan de beheerders Geldersch Landschap en Kasteelen en een unieke medaille.
c

UNIEKE MEDAILLE
Vind je het leuk om na afloop een originele door ons zelf handgemaakte houten medaille mee naar huis te nemen als blijvend aandenken van de Natte Neuzen Trail? Dan kun je die optie op het inschrijfformulier aanvinken.
c

BIJLOPER ZONDER HOND
Sommige canitrailers lopen vaak samen met een andere trailrunner zonder hond en zouden dat ook graag tijdens een Natte Neuzen Trail willen doen.

Iedere “bijloper” schrijft zich net als alle andere deelnemers met hond gewoon in via het inschrijfformulier, zodat er ook voor deze lopers een startbewijs, een medaille, een verzorgingspost en een ontbijtbuffet na afloop is. Als BIJLOPER Canitrail 05:25-06:20 uur  ben je niet verplicht om gegevens van de hond in te vullen 🙂

c
ANNULEREN
Heb je je ingeschreven maar kun je door omstandigheden niet komen?
Dan mag je geheel gratis het startbewijs overdragen aan een ander. Via een mailtje naar canitrailnl@gmail.com geef je vervolgens de gegevens van de nieuwe deelnemer door. Hierin staan iig de naam en achternaam, adres, naam hond, leeftijd hond en geboortedatum hond, telefoonnummer en emailadres. Jullie verrekenen het inschrijfgeld dan onderling. De organisatie neemt geen annulering in behandeling en restitutie vindt niet plaats.

STARTBEWIJS = BEWIJS VAN DEELNAME
Deelnemers ontvangen een gepersonaliseerd deelnamebewijs waarop de naam van de hond(en) en loper staan. Bij de finish wordt het aantal afgelegde kilometers op jullie startbewijs geschreven….Een fantastisch uniek aandenken:)

Ophalen startbewijs: Het bewijs van deelname kan samen met de goodiebag vanaf 05:00 uur tot 06:00 uur opgehaald worden bij het mobiele startbureau.

Hondenpaspoort: Om ervoor te zorgen dat je niet al te lang moet wachten bij het startbureau kun je vooraf een ingescande kopie van je hondenpaspoort naar de organisatie toesturen. Je stuurt dan alleen de pagina waarop de naam en geboortetijd van de hond  te zien is. Zo kunnen we als organisatie vooraf  beoordelen of je hond oud genoeg is om deel te kunnen nemen aan het door jullie opgegeven onderdeel van de Natte Neuzen Trail. Dit stuur je vervolgens via de mail naar canitrailnl@gmail.com.

Heb je in het verleden al eerder een ingescande versie van het hondenpaspoort toegestuurd, dan is dat uiteraard niet meer nodig.

Het hondenpaspoort hoeft dan niet mee naar het startbureau op de dag zelf. Wil je meer over de minimum leeftijd weten? Zie het artikel over belastbaarheid van de hond.

Lukt het je niet om een ingescande versie toe te sturen, dan laat je op de dag zelf het hondenpaspoort zien bij het startbureau. Mocht de organisatie vragen hebben over jullie inschrijving en de minimale leeftijd, dan nemen we met jullie contact op tot ten hoogste 1 week voorafgaand aan de Natte Neuzen Trail.
c

HOND UITLATEN/ OPRUIMPLICHT
Voor de start kan de hond uitgelaten worden in het gebied rondom de parkeerplaatsen. Het betreft hier tevens een hondenlosloopgebied. Op verzoek van de beheerders is het verplicht om op de start- en finishlokatie de poepjes van je hond op te ruimen en in de daarvoor door ons geplaatste vuilniszakken achter te laten. Ben je je poepzakjes vergeten, dan hebben wij er genoeg bij het startbureau liggen.
n

PARKEREN
Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar 
op de parkeerplaats bij Kasteel Rozendaal naast het 
huis aan de Beekhuizenseweg 4 6891 CZ Rozendaal. Vriendelijk verzoek om niet te ruim te parkeren zodat er voldoende plek is voor iedereen.
n

TOILETTEN
In het kasteel stelt Geldersche Kasteelen haar toiletten beschikbaar voor de deelnemers. Het is niet mogelijk om op deze lokatie te douchen.
n

HOE WERKT BIJ ONS DE START
De start bij een door Canitrail.NL georganiseerde canitrail is volledig gericht op het creëren van zo min mogelijke stress voor je hond. Bij ons zul je dan ook nooit een massastart hoeven te verwachten. Deze manier van starten vraagt niet alleen meer voorbereiding en organisatie maar ook jullie medewerking. Lees alsjeblieft goed door wat we van jullie verwachten voor een zo stressloos mogelijke start.
c
Startblok:  Alle deelnemers aan de Krieken Trail starten binnen een bepaalde tijdsperiode. Deelnemers aan de Canitrail starten tussen 05:35 uur en 06:05 uur.  Deelnemers aan de Caniwalk starten tussen 06:00 en 06:15 uur.Deelnemers aan de Snuffel Trail starten tussen 06:10 en 06:20 uur.

Honden die gewend zijn om met elkaar te trainen kunnen in kleine groepen of duo’s starten. (Als deze honden niet samen mogen starten geeft dat onnodig veel stress) Honden die elkaar niet kennen mogen niet met elkaar starten.
c

Blijf zelf rustig en houd afstand: Merk je dat je zelf wat gespannen bent, adem dan eens een paar keer heel diep in en uit om je eigen spanning los te kunnen laten. Je hond reageert geheid op jouw ontspanning. Houd afstand van anderen en maak gedurende het startmoment van de canitrail zoveel mogelijk contact met je hond. Hij of zij vindt het waarschijnlijk ook erg spannend en heeft je nu hard nodig. Als dank zul je met een hele happy ontspannen hond lopen en dat is toch het mooiste wat er is.
n

Sommige honden hebben meer ruimte nodig
Er zijn honden die nog meer ruimte en tijd nodig hebben om zo ontspannen mogelijk te kunnen starten. Deze honden dragen een GEEL LINT en krijgen extra tijd en ruimte om te kunnen starten zonder andere honden in hun buurt. We creëren dus ene zogeheten GELE ZONE aan het begin of einde van het tijdsblok waarvoor je je hebt opgegeven. Hoe lang jullie nodig hebben kan in overleg volledig persoonlijk gemaakt worden qua tijd en indeling. Neem daarvoor contact op via een mailtje naar canitrailnl@gmail.com. Heb je geen speciale wensen dan krijge je in ieder geval minimaal 3minuten extra tijd voordat een andere deelnemer start.
c

Geel Lint – wat doe je vooral niet?
Bij het ophalen van de goodiebag vraag je om een geel lintje voor begeleider en hond. Het gele lint bevestig je aan de lijn en/ of aan de rugzak van t baasje.  Met het gele lint zichtbaar voor iedereen maak je naar andere deelnemers duidelijk dat jouw hond extra ruimte nodig heeft.

Andere deelnemers die een hond zien met een geel lintje om zijn/haar nek, of een geel lintje aan zijn/haar riem of tuigje, houden er rekening mee dat dit een hond is diep meer  afstand nodig heeft van andere honden als wat jullie gewend zijn. In ieder geval meer als de lengte van jullie verende lijn!  Wanneer je het ‘Gele Hond’ teken ziet, nader alsjeblieft de hond en zijn/haar eigenaar NIET met je eigen hond – want het gele teken geeft aan dat de hond niet relaxt is als andere honden dichtbij komen.

Hoe dichtbij is TE dichtbij? Dat weten we niet. Alleen de ‘Gele Hond’ en zijn eigenaar weten dit. Houd dus maximale afstand en geef hond en zijn begeleider tijd om jullie uit de weg te kunnen gaan. Na het finishen loop je direct door zodat ook alle andere honden, inclusief die met een geel lint, genoeg ruimte hebben om te kunnen finishen.
c
De GELE ZONE ; Voor de deelnemers met een reactieve angstige hond is er een speciale GELE ZONE ingericht tussen 05:25 en 05:35 uur waarbij de hond op het startveld geen of nauwelijks andere honden zal tegenkomen om voorspelbare stressindicatoren zoveel mogelijk te beperken. De honden in deze tijdszone starten individueel om de 3 minuten. Heb je nog andere vragen hierover, neem dan contact op via een mailtje naar canitrailnl@gmail.com.

Andere deelnemers mogen tijdens de start in de GELE TIJDZONE niet op het startterrein komen. De zogeheten ‘gele honden’ willen we die extra prikkels zoveel mogelijk ontzeggen, omdat wij hun een zo ontspannen mogelijke start gunnen.
PS Houd De GELE ZONE echt voor alleen de honden die dat nodig hebben!!!!

VERPLICHT MOBIEL MEE
Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd technish terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een volledig opgeladen mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171 .

Mocht je ten val komen, en/of je hond geblesseerd raken en te ver van een verzorgingspost of de start/finish zijn, bel ons op. Ga niet te ver van de route af en blijf daar waar je bent tenzij anders is afgesproken met de organisatie.
n

GEEN TIJDSWAARNEMING
Omdat we de Natte Neuzen Trails beschouwen als een niet-prestatiegericht evenement zal er dus ook geen tijdswaarneming plaats vinden of een prijsuitreiking zijn voor de nummers 1-2-3.
c

OPVOUWBARE DRINKBAK
Voor alle afstanden geldt dat je zelf een opvouwbare drinkbak meeneemt voor je hond voor het geval je water uit de waterpunten bij de verzorgingspost wil pakken. Wij zijn geen voorstander van het gezamenlijk drinken uit dezelfde drinkbak. Mocht je een drinkbak vergeten zijn …geen ramp. We hebben altijd roestvrije drinkbakken achter de hand.
n
INHALEN OP DE TRAILS
Wil je inhalen dan is het natuurlijk erg lastig om dat te doen op de smallere trail-paadjes. Wacht tot je op een breder pad loopt en roep naar de deelnemer die je wil inhalen  “LINKSZIJ” zodat hij of zij ruimte kan maken zodat je aan de linkerkant van de deelnemer kunt inhalen.
Honden kunnen reactief reageren als een andere hond hem of haar inhaalt. Is dat het geval dan zal de deelnemer die ingehaald wordt de hond dichter bij zich moeten houden en eventueel even stoppen om op het pad te ruimte maken voor degene die inhaalt. Je haalt natuurlijk pas links in als de ander jou die ruimte heeft gegeven.
n

HONDENMASSAGE
Ook bij de Natte Neuzen Krieken Trail  is de gediplomeerde hondenmasseur Saskia de Weerd van Hondenmassage Saskia aanwezig. Deelnemers kunnen bij haar voor gereduceerd tarief een speciale cooling-down massage boeken voor €7,50.

Wat gebeurt er tijdens een sportmassage?
Door stimulatie verbetert de doorbloeding en wordt de afvoer van afvalstoffen verhoogd. Hierdoor kan het lichaam van je hond zich sneller herstellen. De hond wordt soepeler in het gebruik van zijn lichaam en de coördinatie en balans verbeteren.

De betere coördinatie en balans, de verbeterde bewegingsvrijheid en een soepeler gebruik van het lichaam zorgen daardoor niet alleen voor een sneller herstel na blessures maar helpen ook nieuwe blessures te voorkomen.

PARTNERS & VRIJWILLIGERS
Het organiseren van de Natte Neuzen Trails en de geweldige sfeer is mogelijk dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Mocht je zelf lopen en vind je partner het leuk om erbij te zijn, denk dan eens aan een mooie taak als vrijwilliger. Alle helpende handjes zijn meer dan welkom:)

De Natte Neuzen Trails werken al jaren samen met vaste partners die met ons meedenken en meebewegen.  Wij zijn ontzettend blij en dankbaar met de steun van de volgende partners:

Geldersch Landschap en Kasteelen
Gemeente Rozendaal
Run with Pride
ORANJE-RIE
Run2Day Arnhem-Nijmegen
John’s Dierenwinkel