In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cani-Trail4Daagse Veluwezoom

18 augustus - 21 augustus

De Cani-Trail4Daagse Veluwezoom 2020 is een sportieve uitdaging verdeeld over 4 avonden of 4 ochtenden voor maximaal 50 deelnemers vanuit beleving en gezelligheid; dat betekent dus geen  tijdsregistratie, zelfvoorzienend kunnen zijn en goed om je heen kijken.

In de sfeer van de Avond4Daagse trail je op 4 aaneensluitende avonden tussen 18:30 en 21:00 uur (zonsondergang) of 4 aaneensluitende ochtenden tussen 06:30 en 09:00 uur (zonsopgang) door 4 verschillende gebieden van Nationaal Park Veluwezoom, waarbij je kunt kiezen tussen twee afstanden.  Er is een korte afstand van circa 8-9km, soms een middellange afstand van 11km en een lange afstand van circa 15-16km. Na 4 avonden of ochtenden kom je dan op een totaal van minimaal 35km of maximaal 65km.

Mocht de temperatuur boven de 20 graden komen, dan is het NIET toegestaan om met de hond te lopen. Jij kent je hond het beste dus schat zelf in of hij/ zij bij temperaturen onder de 20 graden wel of niet mee kan doen. De ene hond heeft het namelijk al sneller warm als de andere hond. Naast de temperatuur houden wij ook de luchtvochtigheid goed in de gaten. Dagelijks houden wij de weersverwachtingen in de gaten op basis van temperatuur, luchtvochtigheid en de snelheid waarmee het koeler/ warmer wordt en zullen daarop direct anticiperen.

Onderweg en na afloop hebben we extra jerrycans met water voor de honden om uitdroging te voorkomen.

De minimale leeftijd van de hond op de korte afstand is 2 jaar en op de lange afstand 3 jaar. Je hond is ten alle tijde aangelijnd. De start- finish is een poepvrije zone , dus graag alles opruimen en in de daarvoor bestemde vuilniszakken doen. Mocht je geen poepzakjes hebben, dan kun je die bij het startbureau halen.

Alle routes worden op GPS gelopen; er wordt dus geen route uitgepijld. De routes ontvang je een week voorafgaand aan de Trail4Daagse.

Meer info kun je lezen op de website

Tickets voor de Trail4Daagse Veluwezoom kun je kopen via de Fitmanger:
Voor Trailers
Voor Canitrailers 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Begin:
18 augustus
Einde:
21 augustus
Evenement Categorie:

Organisator

TrailXperience Veluwezoom
Telefoon:
0636550171
E-mail:
info@trailxperience.nl
Site:
www.trailxperience.nl

Locatie

Parkeerplaats Herikhuizerveld
Beekhuizenseweg
Rheden, Nederland
+ Google Maps