In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CaniTrail by Night

4 november 2017 @ 19:30 - 21:30

- €15,00

CaniTrailen by Night…Hardlopen door de bossen in het donker…Is dat anders?

Jazeker…Het is heel anders lopen; je wereld wordt kleiner, andere zintuigen nemen het over, en je voelt nog meer de binding met je hond. Doordat het donker is kun je ook met hoofdlamp dieptes minder goed inschatten en minder goed voor je uitkijken; je volgt echt je hond. Geluiden van dieren en dingen die je niet kunt zien vallen ineens op. Je ruikt van alles en voelt ook ineens meer de ondergrond.

Maar is dat niet gevaarlijk?
Nee…als je weet wat je doet, je techniek erop aanpast en je hond goed onder appel staat kun je vol vertrouwen samen door de donkere bossen lopen.

Zin in een nieuwe ervaring?

Tijdens de CaniTrail by Night laten we maximaal 10 deelnemers eerst kennismaken met het nachtlopen in de bossen. Vervolgens lopen jullie binnen een bepaalde tijd een met reflecterende linten uitgezette route. Doe NIET-reflecterende kleding aan, goede trailschoenen met voldoende grip en neem een hoofdlamp mee als je die hebt.

LET OP: niet geschikt voor extreem trekkende honden

Aanmelden

Gegevens

Datum:
4 november 2017
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail
canitrailnl@gmail.com

Locatie

Parkeerplaats Kasteel Rosendael
Beekhuizenseweg 4
Rozendaal, Gelderland 6891 CZ Nederland
+ Google Maps
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
4 november 2017
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail
canitrailnl@gmail.com

Locatie

Parkeerplaats Kasteel Rosendael
Beekhuizenseweg 4
Rozendaal, Gelderland 6891 CZ Nederland
+ Google Maps