In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GECANCELLED De Posbank Trail & Cani-Trail

19 september 2020 @ 09:00 - 12:00

GECANCELLED

Met pijn in het hart van de organisatie zijn we tot het besluit gekomen dat we in deze huidige onzekere tijden de geplande editie van 19 september 2020 niet laten doorgaan. Als organisatie zijn wij realistisch en beseffen ons terdege dat met het oog op alle Covid-19 protocollen wij ons trailevenement onvoldoende kunnen organiseren conform de vorm en kwaliteit waar wij voor willen staan. Daarnaast constateren we ook dat het opnieuw opleven van meer Covid-19 besmettingen nog eens een extra onzekere factor is waar wij rekening mee moeten houden.

Vanaf 1 juli is officieel gemeld dat evenementen weer georganiseerd mogen worden maar als de optelsom dan te onzeker is en teveel afwijkt van wat wij als organisatie willen dan kunnen we niet anders doen als ons verstand gebruiken en deze knoop doorhakken.
Wij gaan er vanuit dat zaterdag 18 september 2021 we jullie weer De Posbank Trail en Canitrail kunnen aanbieden vanuit het hart van Nationaal Park Veluwezoom.
Iedereen die zich al heeft ingeschreven krijgt uiteraard z’n inschrijfgeld volledig terug.

 

NIEUW: Ruim een week voor de Posbankloop wordt De Posbank Trail & Cani-Trail georganiseerd.

De Posbank(Cani)Trail start in het hartje van de Posbank bij parkeerplaats Herikhuizerveld en loopt over de toppen en dalen van het Herikhuizerveld in Nationaal Park Veluwezoom langs De Posbank. Trailers lopen hier in een verscheidenheid aan landschappen – over de met hei bedekte stuwwallen, door restanten zandverstuivingen, door oude hakhoutbossen en over landgoederen met parkbossen.

De canitrailers zijn van harte welkom heten op de 8km en 18km. Zij starten individueel of in vooral opgegeven teams onder begeleiding van een dogwatcher van Canitrail.NL  om de minuut ruim voor de andere trailers om zowel de honden met hun baasjes als de trailers een zo optimaal mogelijke beleving van de trail te kunnen geven.

Alleen de canitrailers mogen hun auto parkeren op Parkeerplaats Herikhuizerveld, omdat de auto voor veel honden een veilige plek is waarin zij vooraf en na afloop verzorgd kunnen worden zodat zij zo ontspannen mogelijk aan de start kunnen staan.

ROUTE
De route van De Posbank Trail is door gebiedsexpert en trailrunner Dorethea Bil bedacht en dat betekent gegarandeerd de nodige hoogtemeters, mooie uitzichten, veel afwisseling in terrein en paden en uitstekende verzorgingsposten.

Inschrijven voor De Posbank Trail gaat via www.inschrijven.nl.

Gegevens

Datum:
19 september 2020
Tijd:
09:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Canitrail NL
TrailXperience Veluwezoom

Locatie

Parkeerplaats Herikhuizerveld
Beekhuizenseweg
Rheden, Nederland
+ Google Maps
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
19 september 2020
Tijd:
09:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Canitrail NL
TrailXperience Veluwezoom

Locatie

Parkeerplaats Herikhuizerveld
Beekhuizenseweg
Rheden, Nederland
+ Google Maps