In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle evenementen

Derde Kerstdag Canitrail – Hoge Venen (Belgie) 20km

27 december @ 09:00 - 15:30

Op Derde Kerstdag kun je aansluiten voor een 20km Canitrail in de Hoge Venen/ Haute Fagnes die we op GPS samen wandelen/ lopen.

We gaan deels wandelend/ deels hardlopend (mits de omstandigheden dat toelaten) Canitrailen door de Hoge Venen in Belgie. Met toppen tot net onder de 700 meter is dit het hoogst gelegen gebied van België, waaronder ook het hoogste punt van het land, het Signaal van Botrange (694 meter TAW, 692 meter boven NAP). We lopen door het heidelandschap over de houten vlonders; de houten wegels die over de turf aangelegd werden zijn een erfenis van een oude weg die door de venen liep in de Middeleeuwen, de “Via Mansuerisca”. Maar komen ook langs het Kruis van de Verloofden; een vermaard kruis in de Hoge Venen, dat de tragische liefdesgeschiedenis van François (32 jaar) en Marie (24 jaar) herdenkt.

Het tempo is aangepast aan de honden, de weersomstandigheden, de groepsgrootte en de omgeving.
Voor de liefhebbers die willen trainen met trailstokken zijn er extra trailstokken aanwezig om mee te kunnen oefenen.

Kosten? €15,00 of 3 strippen
Dit is inclusief medaille, canitrailhapjes voor onderweg voor mens en hond, EHBO, leenmateriaal en begeleiding.
Exclusief reis er naartoe en eten/ drinken na afloop

Opgeven kan via de gratis app Teamy of door een mailtje ter sturen naar canitrailnl@gmail.com

Maximaal 10 deelnemers

Starttijd vanaf 08:45 uur is een indicatie. Op basis van de korte termijn weersvoorspellingen en in overleg met alle deelnemers wordt de werkelijke tijd dat we beginnen vastgesteld.

Gegevens

Datum:
27 december
Tijd:
09:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail
canitrailnl@gmail.com
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
27 december
Tijd:
09:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail
canitrailnl@gmail.com