In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GPX Canitrail Xperience – Altenahr

13 oktober 2018 @ 08:00 - 17:00

Tijdens de maand oktober staan er diverse GPXCanitrail Xperiences op het programma. Tijdens deze cani-trail staat het ontdekken van nieuwe plekken in het Sauerland en Eifel (Duitsland) op rustig tempo centraal. Van tevoren wordt er een 10+km en een 20+km route als gpx-bestand naar je toegestuurd. Vervolgens gaan we op de dag zelf zoveel mogelijk gezamenlijk naar de startlocatie, waar de trailrugzakjes gevuld kunnen worden met eten en drinken voor onderweg. Op verzoek kan er in kleine groepen getrailed worden, mits er iemand tussen zit die al eens vaker op GPS getralied heeft. Alleen de route lopen mag niet vanwege de veiligheid.

Loop je liever onder begeleiding van Dorethea Bil, (cani)trail-trainer en hardlooptrainer, dan passen we het tempo aan aan de groep.

Na afloop drinken we gezamenlijk ergens iets op een terras om vervolgens huiswaarts te keren 🙂

Altenahr is een wijnbouwgemeente dat in het Ahrdal ligt in de hoge Eifel in Duitsland op de noordoostelijke rand van het Ahrgebergte. Het magnifieke rotslandschap waarin Altenahr ligt, de wijnbouw, de overweldigende natuur en de idyllische steegjes en hoekjes maakten van Altenahr al sinds lang een geliefde toeristische trekpleister.
Het gebied van Altenahr was al in de Frankische tijd bewoond. Het dorp ontstond echter pas samen met de bouw van de burcht Are door de graaf Theoderik I van Are, rond 1100. In de route zit de befaamde klim naar Teufelsloch.

P.S. Take Time to Enjoy your Trailrun Xperience…dat betekent wat ons betreft…Geniet van dit sportieve dagje uit 🙂

 

Gratis parkeren bij Tunnelstrasse 19, 53505 Altenahr, Duitsland

 

Gegevens

Datum:
13 oktober 2018
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/669559373423918/

Organisator

TrailXperience Veluwezoom
Telefoon
0636550171
E-mail
info@trailxperience.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Tunnelstrasse 19, 53505 Altenahr, Duitsland
Tunnelstrasse 19
Altenahr, 53505 Duitsland
+ Google Maps
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
13 oktober 2018
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/669559373423918/

Organisator

TrailXperience Veluwezoom
Telefoon
0636550171
E-mail
info@trailxperience.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Tunnelstrasse 19, 53505 Altenahr, Duitsland
Tunnelstrasse 19
Altenahr, 53505 Duitsland
+ Google Maps