In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natte Neuzen Trail Lage Vuursche

16 april 2022 @ 07:00 - 17 april 2022 @ 17:00

De Lage Vuursche is een klein dorpje in de gemeente Baarn in de provincie Utrecht gelegen in de bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug. In de omgeving bevinden zich diverse landgoederen, waaronder kasteel Drakensteyn, Paleis Soestdijk en de landgoederen Pijnenburg, Ewijckshoeve, Eykenstein en Hooge Vuursche. De bossen in de omgeving van Lage Vuursche zijn voor een deel eigendom van Staatsbosbeheer en maken deel uit van de boswachterij De Vuursche. Ook het Utrechts Landschaps beheert verschillende gebieden, zoals het Maartensdijkse bos, de Ridderoordsche Bosschen en het Willem Arntsz-bos.

De afwisselnde routes van de Natte Neuzen Trails lopen door de zeer gevarieerde Vuursche natuur van loofbossen tot heide en van naaldbossen tot drassige gronden. De Natte Neuzen Trail Lage Vuursche kenmerkt zich door vier grote lussen die allen over de diverse landgoederen rondom het dorpje Lage Vuursche liggen. Uiteraard met zoveel mogelijk afwisseling in natuur en paadjes. Met Kaya en Quasar hebben we rondgezworven over de landgoederen Eykenstein, Venwoude en Pijnenburg, het Smithuyserbos, het Paardenbos, het Nonnenland en de Ridderoordsche bossen.

Alle 4 de lussen zijn unieke juweeltjes in en om Boswachterij de Vuursche. Je kunt ze in de maand april alle vier apart lopen, twee lussen samen lopen of alle lussen met elkaar gemixt lopen.

Lussen:
Lus A 8-10km
Lus B 11-12km
Lus C 14-15km
Lus D 17-18km
En een combinatie van de lussen 18km-23km-26km-29km

Uiteraard ook weer de Snuffeltrail van 6km voor de jonge of oudere hond.

Meer info volgt.

Inschrijven via Inschrijven.nl

Gegevens

Begin:
16 april 2022 @ 07:00
Einde:
17 april 2022 @ 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail
canitrailnl@gmail.com
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Begin:
16 april 2022 @ 07:00
Einde:
17 april 2022 @ 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail
canitrailnl@gmail.com