In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle evenementen

Natte Neuzen Winter Weekend 2022

18 februari 2022 @ 08:00 - 21 februari 2022 @ 10:00

VOORAANKONDIGING: Zin in een weekend lang genieten van de schitterende natuur in het Thüringer Woud vlakbij het winterski-centrum Oberhof? In deze omgeving hebben we zelf de 25km StrongDog UltraTrail gelopen en mogen genieten van deze bijzondere nog ongerepte natuur…en die ervaring gunnen we jullie ook 🙂

Het Thüringer Woud is een middelgebergte dat zich uitstrekt van Eisenach tot aan de Tsjechische grens. Dit gebied omvat eigenlijk de twee berglandschappen Thüringer Wald (ook wel Thuringer Woud) en het Schiefer Gebirge (Leisteen gebergte). Door de geringe bevolkingsdichtheid is er in Thüringen heel veel natuur te vinden. Dit zijn vaak gebieden die een ongelooflijk grote bewegingsvrijheid bieden doordat er zeer weinig gebieden zijn waar de toegang verboden is. De vrije toegang tot bosgebied – ook wanneer dit privé landgoed is – is in Thüringen bij wet geregeld. Er zijn goed begaanbare wandelpaden variërend van licht tot middelzwaar.

Wanneer?
Het Natte Neuzen Winter Weekend  is van 18 tot en met 21 februari 2022. Dat betekent dat we in een periode gaan dat de kans groot is dat hier sneeuw ligt…en dat is ook de bedoeling. In de maand januari is er een ontmoetingsdag met gezamenlijke korte canitrail met aansluitend informatie over hoe je met je hond op een verantwoorde manier kunt sporten in de sneeuw. We willen niet dat je onvoorbereid op pad gaat…

Naast het canitrailen in de sneeuw zal er voldoende ruimte in het programma zijn om kennis te maken met activiteiten zoals sneeuwschoenwandelen met je hond en/ of langlaufen met je hond. De invulling van het programma is in volle gang…en mocht je ideeën hebben…laat het ons weten:)

Heb je interesse? 
Geef je dan geheel vrijblijvend op via canitrailnl@gmail.com. Wij houden je dan op de hoogte en als prijs en programma vast staan kun je je definitief opgeven.

 

Gegevens

Begin:
18 februari 2022 @ 08:00
Einde:
21 februari 2022 @ 10:00
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail:
canitrailnl@gmail.com
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Begin:
18 februari 2022 @ 08:00
Einde:
21 februari 2022 @ 10:00
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail:
canitrailnl@gmail.com