NNT De Sprengen 2021
Natte Neuzen Trail De Sprengen (nieuwe stijl)

Natte Neuzen Trail De Sprengen (GPS)
Wanneer: april 2021
Inschrijven: via www.inschrijven.nl

In de hele maand april 2021 kun je een Natte Neuzen Trail GPX verrassingsroute lopen in het sprengengebied aan de oostkant van de Veluwezoom bij Laag Soeren, Eerbeek en Loenen in de buurt van Vakantiepark Landal Coldenhoven.

Een spreng, sprang of sprengebeek is een door mensen gegraven of verlegde beek met zodanige gegraven bronnen dat er onder druk staand grondwater aan de oppervlakte wordt gebracht. Een sprengebeek is een gegraven beek en deze werden met name gebruikt voor de aandrijving van watermolens, voor het maken van papier en/of voor water voor de wasserijen. Rond het jaar 1700 stonden er langs de Veluwse beken wel een paar honderd papiermolens. Bij het maken van papier was veel water en waterkracht nodig. Ook bij Eerbeek stonden een paar papiermolens. Het waterrad werd later vervangen door stoommachines en dieselgeneratoren, maar de papierfabrieken bleven altijd bestaan. Zo staat vlakbij het vakantiepark nog steeds een papierfabriek van Stork.

De verrassingsroutes gaan over de diverse landgoederen; Landgoed de Molenbeek, Landgoed Groenouwe, Landgoed Boshul, Landgoed Grootmoeshul, Loenermark, Zilvense heide en het oostelijke deel van NP Veluwezoom en langs de Soerense Beek, Coldenhovese Beek, Gravinnenbeek, Eerbeeksebeek, Zilvenspreng en Hulskamperspreng.
c
De verrassingsroutes vanaf de startpunten zijn uniek en kennen amper overlap. De te verwachten startpunten zijn:
– Parkeerplaats De Plaghak bij Laag Soeren
– Parkeerplaats bij Vakantiepark Coldenhove Eerbeek
– Parkeerplaats bij de Schaapskooi Loenen

Vanwege de huidige Corona-maatregelen is het alleen mogelijk om de NNT solo of in kleine groepjes op GPS te lopen. De grootte van de groep waarmee je samen kunt lopen is afhankelijk van de dan geldende Corona maatregelen.

De NNT De Sprengen nieuwe stijl gaat als volgt:

1. Je kiest op het inschrijfformulier het blok voor de verrassingsroute
Blok 1 = Caniwalk 21km
Blok 2 = Canitrail 21km
Blok 3 = Caniwalk 15km
Blok 4 = Canitrail 15km
Blok 5 = Caniwalk 10km
Blok 6 = Canitrail 10km
Blok 7 = Snuffeltrail 5km
c
Mocht je interesse hebben in een langere afstand, dan kun je het aantal gewenste kilometers doorgeven via een mailtje naar canitrailnl@gmail.com zodat je een speciale extra lange route ontvangt:)

2. Je kiest vervolgens voor een medaille en/of een hondenmassage
Bij de inschrijving kies je voor een gratis medaille.
En wil je je hond verwennen met een heerlijke warming-up en cooling-down massage van Hondenmassage Saskia dan kies je voor deze extra optie.

3. Je krijgt de verrassingsroute toegestuurd
Na je inschrijving ontvang je zo snel mogelijk via de opgegeven email een GPX verrassingsroute vanaf een verrassingslocatie om volledig Corona-proof te kunnen lopen.

4. In de maand april lopen jullie je verrassingsroute
Gedurende de hele maand april is het mogelijk om de opgestuurde verrassingsroute op een willekeurig door jou gekozen datum te lopen. Je loopt deze NNT  individueel of in kleine groepjes met inachtneming van de 1,5 meter afstand (groepsgrootte is afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen).

5. Op 24 en 25 april 2021
Wil je de route SOLO lopen maar vind je het een fijn idee dat er op afstand begeleiding is vanuit het Natte Neuzen Trail Team? Op 24 en 25 april zitten we vanaf 07:00 tot 12:00 in de buurt van een start/finishlokatie met de goodiebags en EHBO bij calamiteiten. Afhankelijk van het weer plaatsen we onderweg wat extra jerrycans met water voor de honden.

6. Na afloop stuur je een mail met ‘het bewijs’
Loop je niet op 24 of 25 april dan stuur je een mail met het ‘bewijs’ dat jullie de NNT hebben gelopen naar canitrailnl@gmail.com. Jullie goodie-pakketje wordt dan na afloop via de post naar jullie toe gestuurd.

7. Vergeet na afloop niet jullie avonturen met foto’s te delen in de FB pagina Natte Neuzen Trail Community 

LEEFTIJD HOND: Om deel te kunnen nemen aan de NNT  kunnen jullie in ieder geval de af te leggen afstand hardlopen/ hiken. Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk.

– deelname aan de 10km basis Canitrail kan als je hond minimaal 18 maanden oud is. Voor de 10km Caniwalk geldt een minimum van 12 maanden.
Dit is een absolute minimumgrens die afwijkt van de algemene leeftijdsgrens maar die we wel strikt willen  hanteren! Is je hond jonger, dan is deelname helaas niet mogelijk op deze afstand. De reden daarvoor kun je lezen op de website van Canitrail.NL: https://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/25/belastbaarheid-hond

– deelname aan afstanden tussen de 10 -20km Canitrail kan als je hond minimaal 2 jaar oud is.  Voor de 10-20km Caniwalk geldt een minimum van 1,5 jaar

– deelname aan de 20+km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 2,5 jaar oud is. Voor de 20+km Caniwalk is het minimum 2 jaar.

VERPLICHT MOBIEL MEE
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN ( Atletiekunie )
Het kabinet heeft expliciet het belang van sporten genoemd omdat dit belangrijk is voor de mentale en fysieke gezondheid. In het Protocol Verantwoord Sporten van de Atletiekunie zijn in overleg met het RIVM de volgende richtlijnen opgesteld waaraan wij ons houden:

– houd 1,5 meter afstand; ook tijdens het sporten tenzij je een gezamenlijk huishouden vormt
– sport op een sociaal veilige manier en vermijd drukte
– neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht
– heb je klachten? Blijf thuis.
– sporten kan individueel of in meerdere groepjes van 2 personen(mits de samenstelling niet wordt gewijzigd en er minimaal 1,5 meter afstand is tussen de groepjes)
– toeschouwers zijn niet toegestaan bij sportactiviteiten
– wedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan

Maar bovenal geldt voor iedereen; gezond verstand gebruiken staat voorop!

Mocht je het Protocol Verantwoord Sporten in z’n geheel willen lezen dan kun je terecht op de website van de Atletiekunie