NNT Doorwerth 2021 (GPS)
Natte Neuzen Trail Doorwerth (nieuwe stijl)

Natte Neuzen Trail Doorwerth (GPS)
Wanneer:de hele maand mei 2021
Inschrijven: tot en met 20 mei via www.inschrijven.nl

In de maand mei 2021 kun je aansluiten bij de Natte Neuzen Trail die over het Duno Plateau, een stuwwal langs de Rijn, gaat bij en langs kasteel Doorwerth.

Het dal van de Seelbeek bij Doorwerth is al bewoond sinds de prehistorie. De geschiedenis van het huidige Doorwerth begint echter in de Middeleeuwen toen eerst de Hunnenschans, een vroeg middeleeuwse rondburcht, en later Kasteel Doorwerth werden gebouwd.

Kasteel Doorwerth is een waterburcht in de uiterwaarden van de Rijn, nabij de stuwwal waar die de zuidelijke begrenzing van de Veluwe markeert. Schriftelijke bronnen noemen het kasteel voor het eerst in 1260, toen het door de heer van Vianen werd belegerd en in brand gestoken. Het oudste deel bestaat uit een rechthoekige woontoren van circa 10 bij 15 meter, die oorspronkelijk omgracht was en nu nog is te herkennen als de huidige oostvleugel, en werd in de decennia na 1260 gebouwd.

Op de binnenplaats van het kasteel staat de oudste robinia van Nederland, die volgens de overlevering in 1579 geplant is. Deze boom heeft flink geleden onder granaatvuur in de Tweede Wereldoorlog, maar heeft zich na de oorlog goed hersteld.

In dit kasteel zijn het natuur- en jachtmuseum en Museum Veluwezoom gevestigd. Het geheel gerestaureerde kasteel is (2004) op bepaalde tijden te bezichtigen. Ook is het mogelijk om in de karakteristieke Ridderzaal te trouwen. Het kasteel is vanuit het dorp te voet en per fiets bereikbaar via de Italiaanse Weg, een weg met behoorlijke hoogteverschillen en haarspeldbochten. Baron van Brakell liet de weg in 1848 aanleggen om zijn kasteel te verbinden met de Utrechtseweg en het op zijn initiatief gebouwde station Wolfheze.

Vanwege de huidige Corona-maatregelen is het alleen mogelijk om de NNT Doorwerth in de maand mei 2021 op GPS solo of in kleine groepjes te lopen. De grootte van de groep waarmee je samen kunt lopen is afhankelijk van de dan geldende Corona maatregelen.

De NNT Doorwerth nieuwe stijl gaat als volgt:

1. Je kiest op www.inschrijven.nl een afstand
Blok 1A = 6-7km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 1B = 6-7km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1 jaar) – €18,50
Blok 2A = 9-10km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 2B = 9-10km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 3A = 14-15km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 3B = 14-15km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 4A = 18-19 km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2,5 jaar) – €18,50
Blok 4B = 18-19 km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 5 = 4-5km Snuffeltrail (canitrail en caniwalk) (minimale leeftijd hond is 12 maanden) – €15,00

2. Je kiest vervolgens 1 van de opties
Optie 1 – NNT op enig moment in mei
Optie 2 – NNT op 15 mei
Optie 3 – NNT op 16 mei
Optie 4 – NNT op 23 mei
Optie 5 – NNT op 24 mei
Optie 6 – NNT in eigen omgeving

3. Je kiest voor een medaille
Op het inschrijffomulier kun je kiezen voor een medaille; je hoeft hier verder niets extra’s voor bij te betalen.

4. Je kiest voor een bepaalde moeilijkheidsgraad
Aangezien de stuwwal bij Doorwerth vrij smal is maar wel uitgestrekt, liggen de paden waar jullie overheen gaan vrij dicht bij elkaar. Jullie GPS kan hier wat moeite mee hebben, dus kun je bij deze Natte Neuzen Trail kiezen voor drie opties met betrekking tot een bepaalde moeilijkheidsgraad:
*     = moeilijkheidsgraad 1 ; meer voor de GPS beginners met vrij vlak parcours
**   = moeilijkheidsgraad 2 ; voor de al wat ervaren GPS loper met heuvelachtig parcours
*** = moeilijkheidsgraad 3 ; voor de ervaren GPS loper met een extra heuvelachtige uitdaging

5. Je krijgt een verrassingsroute toegestuurd.
Na je inschrijving krijg je in de eerste week van mei een GPX verrassingsroute met verrassingslocatie toegestuurd. Deze verrassingsroutes variëren in de nodige hoogtemeters waardoor het bij deze Natte Neuzen Trail niet zozeer de kilometers als wel de hoogtemeters zijn die jullie in de benen na afloop zullen voelen.

De verrassingsroutes vertrekken allemaal vanaf diverse parkeerplaatsen aan de Rijn, zodat de hondjes na afloop heerlijk kunnen afkoelen na gedane arbeid. De parkeerplaatsen waar we gebruik van maken zijn  bij Kasteel Doorwerth, Stuwcomplex Driel en het Drielse Veer. Op welke lokatie jullie verrassingsroute vertrekt is nog een geheim.

6. In de maand mei lopen jullie je verrassingsroute
Gedurende de hele maand mei is het mogelijk om de opgestuurde verrassingsroute op een willekeurige door jou gekozen datum te lopen. Je loopt deze NNT  individueel of in kleine groepjes met inachtneming van de 1,5 meter afstand (groepsgrootte is afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen).

7. Wil je nog een keer meedoen aan de NNT?
Stel je wil in mei nog een keer een verrassingsroute lopen of wandelen. Dat kan. Je schrijft je vervolgens nog een keer in en kiest de afstand van de verrassingsroute die je zou willen ontvangen.

8. Loop op 15-16 mei/ of 23-24 mei  2021
Wil je de route SOLO lopen maar vind je het een veilig idee dat er op afstand begeleiding is vanuit het Natte Neuzen Trail Team? Of vind je het leuk om in het bos af en toe een mede-canitrailer te spotten? Dan sluit je aan op de dagen 15 en 16 mei of op de Pinksterdagen 23 en 24 mei.

Dorethea en het aanwezige Natte Neuzen Trail Team staan tussen 07:00 en 11:30 uur op een nog nader te bepalen lokatie. Hier staat ook Saskia de Weerd om de hondjes die zich daarvoor hebben opgegeven een warming-up en cooling down massage te geven.

Hier kun je je goodiebag tot 12:00 uur ophalen!!!!! In je goodiebag zit jullie persoonlijke bewijs van deelname, medaille (mits vooraf bij inschrijving aangegeven) en natuurlijk de alom bekende hondensnacks die worden verzorgd door Run with Pride.

9. Na afloop stuur je een mail met ‘het bewijs’
Loop je niet op 15 -16 mei/ of 23-24 mei   dan stuur je een mail met het ‘bewijs’ dat jullie de NNT hebben gelopen naar canitrailnl@gmail.com. Jullie goodie-pakketje wordt dan na afloop via de post naar jullie toe gestuurd.

10. Vergeet na afloop niet jullie avonturen met foto’s te delen in de FB pagina Natte Neuzen Trail Community 

NATTE NEUZEN  TRAIL INSCHRIJVING

De Natte Neuzen Trail Doorwerth nieuwe stijl loop je in de maand mei. Hiervoor kun je je tot en met 20 mei 2021 opgeven via www.inschrijven.nl.

Het inschrijfgeld is inclusief een unieke verrassingsroute op een verrassingslocatie, unieke medaille, gepersonaliseerd bewijs van deelname, hondensnacks, etc..Loop je op een ander moment dan wordt de goodiebag opgestuurd naar je thuisadres.

HOOGTEMETERS: Om deel te kunnen nemen aan deze NNT  kunnen jullie in ieder geval de af te leggen afstand hardlopen/ hiken. Houd er rekening mee dat het hoogteverschil erg on-Nederlands is. Je kunt dus behoorlijk wat steile klimmetjes en afdalingen verwachten. Is je fysiek niet sterk genoeg, geef dat dan vooraf even aan zodat  we jullie de verrassingsroute sturen met iets minder hoogtemeters.

LEEFTIJD HOND: Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk.

– deelname aan de Snuffeltrail 4km kan als je hond minimaal 12 maanden oud is.

– deelname aan de 6-10km Canitrail kan als je hond minimaal 18 maanden oud is. Voor de 6-10km Caniwalk geldt een minimum van 12 maanden. Is je hond jonger, dan is deelname helaas niet mogelijk op deze afstand. De reden daarvoor kun je lezen op de website van Canitrail.NL: https://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/25/belastbaarheid-hond

– deelname aan de 14-15km Canitrail kan als je hond minimaal 2 jaar oud is.  Voor de 12km Caniwalk geldt een minimum van 1,5 jaar

– deelname aan de 18-19km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 2,5 jaar oud is. Voor de 18-19km Caniwalk is het minimum 2 jaar.

VERPLICHT MOBIEL MEE
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN ( Atletiekunie )
Het kabinet heeft expliciet het belang van sporten genoemd omdat dit belangrijk is voor de mentale en fysieke gezondheid. In het Protocol Verantwoord Sporten van de Atletiekunie zijn in overleg met het RIVM de volgende richtlijnen opgesteld waaraan wij ons houden:

– houd 1,5 meter afstand; ook tijdens het sporten tenzij je een gezamenlijk huishouden vormt
– sport op een sociaal veilige manier en vermijd drukte
– neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht
– heb je klachten? Blijf thuis.
– sporten kan individueel of in kleine groepjes; de groepsgrootte is afhankelijk van de dan geldende maatregelen
– toeschouwers zijn niet toegestaan bij sportactiviteiten
– wedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan

Maar bovenal geldt voor iedereen; gezond verstand gebruiken staat voorop!

Mocht je het Protocol Verantwoord Sporten in z’n geheel willen lezen dan kun je terecht op de website van de Atletiekunie