NNT Duivelse Berg 2021
Natte Neuzen Trail Duivelse Berg (nieuwe stijl)

Natte Neuzen Trail Duivelse Berg (GPS)
Wanneer:de hele maand februari 2021
Inschrijven: tot en met 15 februari via www.inschrijven.nl

In de maand februari 2021 kun je aansluiten bij de Natte Neuzen Trail in een nieuw gebied rondom de Duivelsberg in het Rijk van Nijmegen.

Wie de vlakte in Nederland wil ontvluchten, hoeft niet ver te reizen. De beboste stuwwallen rond de Duivelsberg zijn spectaculair wild, een beproeving voor de kuitspieren. Het bos op de hellingen is adembenemend mooi: noestige eiken, beuken en kastanjes en op verscheidene plekken borrelt water op uit de grond, resulterend in stroompjes die meanderen door de dalen, begroeid met bijzondere bronvegetatie als bosbies, reuzenpaardenstaart en moeraszegge. Maar je doorkruist hier ook verlaten akkerlanden waar planten en dieren vrij spel hebben gekregen.

Op de top van de 76 meter hoge Motte Mergelpe kijk je plotseling neer op de woudreuzen. En op de uitgestrekte bossen van het Duitse Reichswald. Zelfs op de Veluwe, 20 kilometer verder! Duizend jaar geleden stond een burcht op deze strategisch gelegen plek. Geniet met volle teugen van deze on- Nederlandse vergezichten!

Verscholen tussen de bomen liggen twee – bijna onvindbare – zwarte waterpoelen, in de volksmond ‘heksenkolken’ genoemd. Hier werden vroeger vrouwen die voor heks werden aangezien verdronken. Op de top van een van de drie heuvels werden heksen op de brandstapel gedood.

Voor Nederlandse begrippen zijn de klimmen hier ongekend steil. In de diepte van deze berg zie je het Filosofendal, dat even poëtisch oogt als klinkt en  waar doorheen de Filosofenbeek meandert. Een flinke bui kan de stroom spectaculair versnellen. Dit water heeft een zeer hoge natuurwaarde. Moeraszegge, wijfjesvaren en dotterbloem voelen zich hier thuis.

In het Rijk van Nijmegen ligt langs de Duivelsberg ook de N70 wandelroute. De N70 trail route loopt over 8 ‘bergen’ door de glooiende bossen van Berg en Dal en omgeving. Onderweg biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, uiterwaarden en het rivierenlandschap van rivier de Waal en de Rijn. Ook het cultuurhistorische karakter van de N70 natuurwandelroute is uniek. Sinds die jaren 70 is de N70 een zeer populaire wandelroute onder natuurliefhebbers, wandelaars en hardlopers.

Maar wij hebben met gebiedsexpert Robin Besselink een aantal bijzondere uitdagende routes ontworpen waarbij we de N70 zo min mogelijk volgen. Mocht je het leuk vinden om de volledige 14,14km tellende N70 route een keer te gaan lopen, dan kun je  de GPS van de route in de Canitrail Bibliotheek vinden.

Vanwege de huidige Corona-maatregelen is het alleen mogelijk om de NNT Duivelse Berg in de maand februari 2021 op GPS solo of in kleine groepjes te lopen. De grootte van de groep waarmee je samen kunt lopen is afhankelijk van de dan geldende Corona maatregelen.

De NNT Duivelse Berg  nieuwe stijl gaat als volgt:

1. Je kiest op inschrijven.nl een afstand
Blok 1A = 8km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 1B = 8km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1 jaar) – €18,50
Blok 2A = 12km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 2B = 12km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 3A = 17km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 3B = 17km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 4A = 21 km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2,5 jaar) – €18,50
Blok 4B = 21 km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 5 = 4km Snuffeltrail (canitrail en caniwalk) (minimale leeftijd hond is 12 maanden) – €15,00

2. Je kiest vervolgens 1 van de opties
Optie 1 – NNT op enig moment in februari
Optie 2 – NNT op 20 of 21 februari
Optie 3 – NNT met gids op 20 februari
Optie 4 – NNT met gids op 21 februari
Optie 5 – NNT in eigen omgeving

3. Je kiest een medaille
Op het inschrijffomulier kun je kiezen voor een medaille; je hoeft hier verder niets extra’s voor bij te betalen

4. Je krijgt een verrassingsroute toegestuurd.
Na je inschrijving krijg je in de eerste week van februari een GPX verrassingsroute met verrassingslocatie toegestuurd.
Het gebied is niet zo groot, maar er zijn wel een paar  start-en finish mogelijkheden. Om deelnemers nog meer te kunnen verrassen en volledig Corona-proof te laten lopen, ontvangen jullie een verrassingsroute op een verrassingslocatie:)

5. In de maand februari lopen jullie je verrassingsroute
Gedurende de hele maand februari is het mogelijk om de opgestuurde verrassingsroute op een willekeurige door jou gekozen datum te lopen. Je loopt deze NNT  individueel of in kleine groepjes met inachtneming van de 1,5 meter afstand (groepsgrootte is afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen).

6. Wil je nog een keer meedoen aan de NNT?
Stel je wil in februari nog een keer een verrassingsroute lopen of wandelen. Dat kan. Je schrijft je vervolgens nog een keer in en kiest de afstand van de verrassingsroute die je zou willen ontvangen.

7. Loop op 20 of 21 februari 2021
Wil je de route SOLO lopen maar vind je het een veilig idee dat er op afstand begeleiding is vanuit het Natte Neuzen Trail Team? Of vind je het leuk om in het bos af en toe een mede-canitrailer te spotten? Dan sluit je aan op de dagen 20 en 21 februari dat we aanwezig zijn.

Dorethea en het aanwezige Natte Neuzen Trail Team staan tussen 07:30 en 12:00 uur circa 100m van de toegangsweg naar Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg, op de Parkeerplaats Holdeurn aan de Oude Kleefsebaan 429, 6572 AZ in Berg en Dal (600 m van de Duitse grens) op de GPS coordinaten : 51°48’52.5″N 5°56’26.5″E

Hier kun je je goodiebag tot 12:00 uur ophalen!!!!! In je goodiebag zit jullie persoonlijke bewijs van deelname, medaille (mits vooraf bij inschrijving aangegeven) hondensnacks, Zechsal magnesium en een Duivelse Consumptiebon.

Met de beheerders van Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg zijn we overeengekomen dat jullie na afloop de Duivelse consumptiebon kunnen leveren voor wat warms te drinken (koffie, thee, cappuccino, chocomelk zonder slagroom) met poffertjes of soep.

Je loopt de route individueel of in 2-tallen met inachtneming van de 1,5 meter afstand (P.S. groepsgrootte is afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen)

8. NNT met gids op 20 of 21 februari 2021 ( groepsgrootte is conform de dan geldende Corona-maatregelen)
Het kan zijn dat je nog nooit op GPS hebt gelopen, of dat je geen apparaat met GPS hebt. Dan is het mogelijk om in plaats van de route solo te lopen, aan te sluiten bij een gids. Gezamenlijk lopen jullie dan de route. De data met tijden zijn als volgt:

Zaterdag 20 februari
20 februari 09:00 Blok 1 Canitrail 8km
20 februari 11:00 Blok 5 Snuffeltrail 4km

Zondag 21 februari
21 februari 09:00 09:00 Blok 1 Canitrail 8km
21 februari 11:00 Blok 5 Snuffeltrail 4km

9. Na afloop stuur je een mail met ‘het bewijs’
Loop je niet op 20 of 21 februari  dan stuur je een mail met het ‘bewijs’ dat jullie de NNT hebben gelopen naar canitrailnl@gmail.com. Jullie goodie-pakketje wordt dan na afloop via de post naar jullie toe gestuurd.

10. Vergeet na afloop niet jullie avonturen met foto’s te delen in de FB pagina Natte Neuzen Trail Community 

NATTE NEUZEN  TRAIL INSCHRIJVING

De Natte Neuzen Trail Duivelse Berg nieuwe stijl loop je in de maand februari. Hiervoor kun je je tot en met 15 februari 2021 opgeven via www.inschrijven.nl.

Het inschrijfgeld is inclusief een unieke verrassingsroute op een verrassingslocatie, unieke medaille, gepersonaliseerd bewijs van deelname, hondensnacks, Zechsal magnesium verwennerij en als je op 20 of 21 februari komt een Duivelse Consumptiebon om te besteden bij de Coffee-To-Go van  Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg, Duivelsberg 1, 6572 BE Berg en Dal. Loop je op een ander moment dan wordt de goodiebag opgestuurd naar je thuisadres.

HOOGTEMETERS: Om deel te kunnen nemen aan deze NNT  kunnen jullie in ieder geval de af te leggen afstand hardlopen/ hiken. Houd er rekening mee dat het hoogteverschil erg on-Nederlands is. Je kunt dus behoorlijk wat steile klimmetjes en afdalingen verwachten. Is je fysiek niet sterk genoeg, geef dat dan vooraf even aan zodat  we jullie de verrassingsroute sturen met iets minder hoogtemeters.

LEEFTIJD HOND: Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk.

– deelname aan de Snuffeltrail 4km kan als je hond minimaal 12 maanden oud is.

– deelname aan de 8km Canitrail kan als je hond minimaal 18 maanden oud is. Voor de 8km Caniwalk geldt een minimum van 12 maanden.
Dit is een absolute minimumgrens die afwijkt van de algemene leeftijdsgrens maar die we wel strikt willen  hanteren! Is je hond jonger, dan is deelname helaas niet mogelijk op deze afstand. De reden daarvoor kun je lezen op de website van Canitrail.NL: https://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/25/belastbaarheid-hond

– deelname aan de 12km Canitrail kan als je hond minimaal 2 jaar oud is.  Voor de 12km Caniwalk geldt een minimum van 1,5 jaar

– deelname aan de 17km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 2,5 jaar oud is. Voor de 17km Caniwalk is het minimum 2 jaar.

– deelname aan de 21km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 3 jaar oud is. Voor de 21km Caniwalk is het minimum 2,5 jaar.

VERPLICHT MOBIEL MEE
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN ( Atletiekunie )
Het kabinet heeft expliciet het belang van sporten genoemd omdat dit belangrijk is voor de mentale en fysieke gezondheid. In het Protocol Verantwoord Sporten van de Atletiekunie zijn in overleg met het RIVM de volgende richtlijnen opgesteld waaraan wij ons houden:

– houd 1,5 meter afstand; ook tijdens het sporten tenzij je een gezamenlijk huishouden vormt
– sport op een sociaal veilige manier en vermijd drukte
– neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht
– heb je klachten? Blijf thuis.
– sporten kan individueel of in groepjes van maximaal 2 personen
– toeschouwers zijn niet toegestaan bij sportactiviteiten
– wedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan

Maar bovenal geldt voor iedereen; gezond verstand gebruiken staat voorop!

Mocht je het Protocol Verantwoord Sporten in z’n geheel willen lezen dan kun je terecht op de website van de Atletiekunie