NNT Hart van Drenthe 2021
Natte Neuzen Trail Hart van Drenthe (nieuwe stijl)

Natte Neuzen Trail Hart van Drenthe (GPS)
Wanneer: december 2021
Inschrijven:  via www.inschrijven.nl

In de maand december van 2021 kun je het jaar afsluiten met de Natte Neuzen Trail (nieuwe stijl) dwars door het schitterende Hart van Drenthe. Met Quasar en Kaya, de twee honden van Dorethea, zijn de mooiste paadjes gevonden in Boswachterij Grolloo en Schoonloo waardoor er een paar schitterende technisch uitdagende routes met voldoende variaties in paden en vegetatie zijn ontstaan.

Niet bang voor natte voeten? 

Rond de Drentse dorpen Hooghalen, Grolloo, Elp en Schoonloo ligt een robuust natuurgebied, het Hart van Drenthe. 4000 hectare aaneengesloten natuur, met gevarieerde bossen, tientallen vennen, weidse heidevelden en bronnen van beekdalen. De routes van de NNT gaan over drassige graslanden met wilgen, door spannend, verwilderde bossen, over omgevallen boomstammen, over slootjes en vlonders, slingeren door naaldbossen en over de heide 🙂

Elk moment van de dag is het er anders; de mystiek van zon en nevel, de geur van alles wat groeit en bloeit, de afwisseling van open vennen en donker bos, de overweldigende stiltes. Want in het Hart van Drenthe is het stil, doodstil.

Een dag dwalen zonder iemand tegen te komen, waar kan dat nog. Beleef het gevoel alleen te zijn in de natuur tijdens deze laatste Natte Neuzen Trail van het jaar.

Let op: Honden moeten aan de lijn, met uitzondering van het hondenlosloopgebied rondom het Bosmeer Ellertshaar. Daar mogen ze los, maar wel onder appel en op wegen en paden. Het losloopgebied ligt ten oosten van de Hoofdstraat (de N376) en ten zuiden van de Westdorperstraat.  Parkeren kan op een van de parkeerplaatsen langs de Hoofdstraat / N376 van Schoonloo naar De Kiel. Deze locatie is echt een speeltuin voor je hond . Bovendien kun je hier zelf ook een verfrissende duik nemen en op het strand liggen.

De NNT Hart van Drenthe nieuwe stijl gaat als volgt:

1. Je kiest op www.inschrijven.nl een afstand
Blok 1A = 30-31km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 3 jaar) – €18,50
Blok 1B = 30-31km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 2,5 jaar) – €18,50
Blok 1C = 33km GPS Canitrail 2-daagse (minimale leeftijd hond is 2,5 jaar) – €18,50
Blok 1D = 33km GPS Canitrail 2-daagse (minimale leeftijd hond is 2,5 jaar) – €18,50

Blok 2A = 21-22km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2,5 jaar) – €18,50
Blok 2B = 21-22km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 2C = 22km GPS Canitrail 2-daagse (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 2D = 22km GPS Caniwalk 2-daagse (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50

Blok 3A = 18-19km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 3B = 18-19km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50

Blok 4A = 14-15 km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 4B = 14-15 km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50

Blok 5A = 10-11 km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 5B = 10-11 km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50

Blok 6A = 6km Snuffeltrail Uitgepijld (canitrail en caniwalk) (minimale leeftijd hond is 18 maanden) – €15,00
Blok 6B = 6km Snuffeltrail GPS (canitrail en caniwalk) (minimale leeftijd hond is 12 maanden) – €15,00


2.
Je kiest vervolgens uit onderstaande opties
Optie 1 – NNT op enig moment in december
Optie 2A – NNT op zaterdag 11 december
Optie 2B – NNT op zondag 12 december
Optie 2C – NNT op 11 en 12 december 

Optie 3A – 10km NNT met gids op 11 december
Optie 3B – 10km NNT met gids op 12 december


3. De 2-Daagse Canitrail of Caniwalk

De 33km en de 22km kun je ook afleggen als 2-daagse in het weekend van 11-12 december of ergens op enig ander moment in de maand december. Je ontvangt dan twee routes die vanaf twee verschillende locaties starten. Een aanrader voor iedereen die het gebied echt wil leren kennen.


4. Je kiest een medaille
Op het inschrijfformulier kun je kiezen voor een medaille; je hoeft hier verder niets extra’s voor bij te betalen


5. Loop op 11 of 12 december en boek een Hondenmassage of Sportcheck
Wil je de route SOLO lopen maar vind je het een veilig idee dat er op afstand begeleiding is vanuit het Natte Neuzen Trail Team?
Of vind je het leuk om in het bos af en toe een mede-canitrailer te spotten?
En wil je een Hondenmassage ( 11 en 12 december)  of  Sportcheck (12 december) boeken?

Kom op zaterdag 11 december of zondag 12 december naar het Hart van Drenthe en start tussen 08:30 en 11:00 uur 

Dorethea en het Natte Neuzen Trail Team zijn tussen 08:30 en 14:00 uur aanwezig met jullie goodiebag, oudjaarssnackje voor hond en mens en wat te drinken.  In je goodiebag zit jullie persoonlijke bewijs van deelname, medaille (mits vooraf bij inschrijving aangegeven) honden- en mensen trailsnacks:)

6. Loop op 11 of 12 december de 10km met een gids
Zie je het niet zitten om op GPS te lopen, dan kun je op 11 of 12 december met Dorethea de 10km NNT lopen.
Deze 10km begint om 11:00 uur 


7. Je krijgt een verrassingsroute vanaf een verrassingslokatie toegestuurd.

Na je inschrijving krijg je zo snel mogelijk een GPX verrassingsroute  toegestuurd vanaf een verrassingslocatie. Heb je je ingeschreven voor zaterdag 11 december of zondag 12 december, dan ontvang je de route in ieder geval de woensdag voorafgaand.


8. In de maand december lopen jullie je verrassingsroute

Gedurende de hele maand december is het mogelijk om de opgestuurde verrassingsroute op een willekeurige door jou gekozen datum te lopen. Je loopt deze NNT individueel of in groepjes conform de dan geldende Corona maatregelen.


9. Na afloop stuur je een mail met ‘het bewijs’

Loop je op enig moment in de maand dan stuur je een mail met het ‘bewijs’ dat jullie de NNT hebben gelopen naar canitrailnl@gmail.com. Jullie goodie-pakketje wordt dan na afloop via de post naar jullie toe gestuurd.


10. Vergeet na afloop niet jullie avonturen met foto’s te delen in de FB pagina Natte Neuzen Trail Community 

NATTE NEUZEN  TRAIL INSCHRIJVING

De Natte Neuzen Hart van Drenthe nieuwe stijl loop je in de maand december op GPS. Hiervoor kun je je tot en met 11 december 2021 opgeven via www.inschrijven.nl.

Het inschrijfgeld is inclusief een unieke verrassingsroute, unieke medaille, gepersonaliseerd bewijs van deelname, honden- en mensen trailsnacks. Loop je op een ander moment dan wordt de goodiebag opgestuurd naar je thuisadres.

TECHNISCH: Om deel te kunnen nemen aan deze NNT  kunnen jullie in ieder geval de af te leggen afstand hardlopen/ hiken en zijn jullie fysiek 100%. Houd er rekening mee dat er in deze canitrail veel technische stukken zitten, waardoor het een flinke uitdaging is voor mens en hond.  heb je last van een blessure, dan kunnen we mits je dat even doorgeeft je een route sturen die iets minder technisch is.

LEEFTIJD HOND: Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk.

– deelname aan de Snuffeltrail 6km GPS kan als je hond minimaal 12 maanden oud is. De uitgepijlde Snuffelroute  is een behoorlijk technische route en is dan ook niet geschikt voor honden onder de 1,5 jaar.

– deelname aan de 10km Canitrail kan als je hond minimaal 18 maanden oud is. Voor de 10km Caniwalk geldt een minimum van 12 maanden.

Dit is een absolute minimumgrens die afwijkt van de algemene leeftijdsgrens maar die we wel strikt willen  hanteren! Is je hond jonger, dan is deelname helaas niet mogelijk op deze afstand. De reden daarvoor kun je lezen op de website van Canitrail.NL: https://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/25/belastbaarheid-hond

– deelname aan de 14-15km en 18-19km Canitrail kan als je hond minimaal 2 jaar oud is.  Voor de 14-15km en 18-19km Caniwalk geldt een minimum van 1,5 jaar

– deelname aan de 21-22km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 2,5 jaar oud is. Voor de 21-22km Caniwalk is het minimum 2 jaar.

– deelname aan de 30-31km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 3 jaar oud is. Voor de 30-31km Caniwalk is het minimum 2,5 jaar.

VERPLICHT MOBIEL MEE
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171

HONDENMASSAGE
Ook dit jaar hebben we een plekje voor onze gediplomeerde hondenmasseur Saskia de Weerd van Hondenmassage Saskia waarbij deelnemers op 11 en 12 december aanwezig is een hondenmassage kunnen boeken. Zij biedt een sportmassage vooraf aan als warming-up en een sportmassage als cooling down achteraf voor slechts €12,50.

Wat gebeurt er tijdens een sportmassage?
Door stimulatie verbetert de doorbloeding en wordt de afvoer van afvalstoffen verhoogd. Hierdoor kan het lichaam van je hond zich sneller opbouwen en herstellen. De hond wordt soepeler in het gebruik van zijn lichaam en de coördinatie en balans verbeteren.
De betere coördinatie en balans, de verbeterde bewegingsvrijheid en een soepeler gebruik van het lichaam zorgen daardoor niet alleen voor een sneller herstel na blessures maar helpen ook nieuwe blessures te voorkomen.

SPORTCHECK
Samen fit genieten van jullie canitrail daarbij kan osteopaat Diana Soijo van Dé hondenpraktijk een mooie bijdrage leveren.  Als osteopaat bij de NNT Rosendael helpt Diana op zondag 12 december je graag met de sportcheck. Een korte kennismaking met de sportcheck waarbij Diana  kijkt naar o.a. de volgende punten:

  • wandelgang van je hond
  • beweging van de heupen
  • beweging achterpoten en tenen
  • beweging en bewegingsvrijheid in schouders
  • beweging van ellebogen
  • beweging van voorpoten en tenen
  • bewegingsvrijheid in de gehele rug (wervelkolom)

Hieruit krijg je van Diana een advies waar je op mag letten tijdens de canitrail. Hierdoor ontdek je anders naar je lieve hond te kijken en zie je steeds meer details. Ontstaat er tijdens de NNT een verandering in het gangwerk van je hond of gedrag (niet meer mee willen of prikkelbaar) kom dan na jullie trail (of als het ernstig is direct) langs en dan kijkt Diana waarmee  ze jullie direct verder kan helpen. Als proef bieden we deze Sportcheck is “GRATIS” en alleen op Zondag 12 december tijdens de NNT Hart van Drenthe.

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN ( Atletiekunie ) vanaf 29-11-2021
Het kabinet heeft expliciet het belang van sporten genoemd omdat dit belangrijk is voor de mentale en fysieke gezondheid. In het Protocol Verantwoord Sporten van de Atletiekunie zijn in overleg met het RIVM de volgende richtlijnen die continu worden bijgesteld opgesteld waaraan wij ons houden:
– sport op een sociaal veilige manier en vermijd drukte
– neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht
– ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
– voor buitensporten in de openbare ruimte geldt dat dit mag op 1,5 meter afstand van elkaar. Het afhalen van eten en drinken bij een afhaalpunt buiten is mogelijk zonder coronatoegangsbewijs.

Maar bovenal geldt voor iedereen; gezond verstand gebruiken staat voorop!

Mocht je het Protocol Verantwoord Sporten in z’n geheel willen lezen dan kun je terecht op de website van de Atletiekunie