NNT Klein Zwitserland 2021
Natte Neuzen Trail Klein Zwitserland (nieuwe stijl)

Natte Neuzen Trail Klein Zwitserland (GPS)
Wanneer: maart 2021
Inschrijven: middels donaties op de bankrekening NL81KNAB0255520794 tnv TrailXperience

In de maand maart tot en met 4 april 2021 (eerste paasdag) kun je een Natte Neuzen Trail GPX verrassingsroute lopen in het Klein Zwitserland gebied bij Velp. Deze Natte Neuzen Trail is een afgeleide van de Klein Zwitserland Trail die normaal gesproken op tweede paasdag wordt georganiseerd. Aangezien de kleinschalige Klein Zwitserland Trail die bekend stond om z’n zware uitdagende parcours vanwege een nieuw natuurbeleid niet meer zal terugkeren willen we canitrailers die zich niet hadden ingeschreven voor deze unieke trail alsnog de mogelijkheid bieden om deze een keer te kunnen lopen.

Vanwege de huidige Corona-maatregelen is het alleen mogelijk om de NNT solo of in kleine groepjes op GPS te lopen. De grootte van de groep waarmee je samen kunt lopen is afhankelijk van de dan geldende Corona maatregelen.

De NNT Klein Zwitserland nieuwe stijl gaat als volgt:

1. Je kiest het blok voor de verrassingsroute
Blok 1 = 8,5km basisroute
Blok 2 = 12-14km basisroute + 1 lus
Blok 3 = 15-18km basisroute + 2 lussen
Blok 4 = 19-23km basisroute + 3 lussen
Blok 5 = 25-30km basisroute + alle lussen
Blok 6 = 50km

2. Je maakt vervolgens een donatie over naar de KNAB rekening
Bij de donatie vermeld je je naam en adres, je emailadres en het blok ovv NNT Klein Zwitserland 2021. We sturen je dan per mail de verrassingsroute toe.  Maak je een minimale donatie van €15,00 over dan ontvang je naast de verrassingsroute automatisch per post een medaille, een trailpakketje en hondensnacks.
Het bankrekeningnummer is NL81KNAB 0255 5207 94 tnv TrailXperience

3. Je krijgt de verrassingsroute toegestuurd
Na je inschrijving ontvang je via de opgegeven email een GPX verrassingsroute vanaf een verrassingslocatie om volledig Corona-proof te kunnen lopen.

4. In de maand maart lopen jullie je verrassingsroute
Gedurende de hele maand maart is het mogelijk om de opgestuurde verrassingsroute op een willekeurig door jou gekozen datum te lopen. Je loopt deze NNT  individueel of in kleine groepjes met inachtneming van de 1,5 meter afstand (groepsgrootte is afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen).

5. Op 27 en 28 maart 2021
Wil je de route SOLO lopen maar vind je het een fijn idee dat er op afstand begeleiding is vanuit het Natte Neuzen Trail Team? Op 27 en 28 maart zitten we vanaf 07:00 tot 12:00 in de buurt van de start/finishlokatie met de goodiebags en EHBO bij calamiteiten. Afhankelijk van het weer plaatsen we onderweg wat extra jerrycans met water voor de honden.

6. Na afloop stuur je een mail met ‘het bewijs’
Loop je niet op 27 of 28 maart dan stuur je een mail met het ‘bewijs’ dat jullie de NNT hebben gelopen naar canitrailnl@gmail.com. Jullie goodie-pakketje wordt dan na afloop via de post naar jullie toe gestuurd.

7. Vergeet na afloop niet jullie avonturen met foto’s te delen in de FB pagina Natte Neuzen Trail Community 

LEEFTIJD HOND: Om deel te kunnen nemen aan de NNT  kunnen jullie in ieder geval de af te leggen afstand hardlopen/ hiken. Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk.

– deelname aan de 8km basis Canitrail kan als je hond minimaal 18 maanden oud is. Voor de 8km Caniwalk geldt een minimum van 12 maanden.
Dit is een absolute minimumgrens die afwijkt van de algemene leeftijdsgrens maar die we wel strikt willen  hanteren! Is je hond jonger, dan is deelname helaas niet mogelijk op deze afstand. De reden daarvoor kun je lezen op de website van Canitrail.NL: https://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/25/belastbaarheid-hond

– deelname aan afstanden tussen de 10 -20km Canitrail kan als je hond minimaal 2 jaar oud is.  Voor de 10-20km Caniwalk geldt een minimum van 1,5 jaar

– deelname aan de 20+km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 2,5 jaar oud is. Voor de 20+km Caniwalk is het minimum 2 jaar.

– deelname aan de 50km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 3 jaar oud is. Voor de 20+km Caniwalk is het minimum 2,5 jaar.

VERPLICHT MOBIEL MEE
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN ( Atletiekunie )
Het kabinet heeft expliciet het belang van sporten genoemd omdat dit belangrijk is voor de mentale en fysieke gezondheid. In het Protocol Verantwoord Sporten van de Atletiekunie zijn in overleg met het RIVM de volgende richtlijnen opgesteld waaraan wij ons houden:

– houd 1,5 meter afstand; ook tijdens het sporten tenzij je een gezamenlijk huishouden vormt
– sport op een sociaal veilige manier en vermijd drukte
– neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht
– heb je klachten? Blijf thuis.
– sporten kan individueel of in groepjes van maximaal 2 personen
– toeschouwers zijn niet toegestaan bij sportactiviteiten
– wedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan

Maar bovenal geldt voor iedereen; gezond verstand gebruiken staat voorop!

Mocht je het Protocol Verantwoord Sporten in z’n geheel willen lezen dan kun je terecht op de website van de Atletiekunie