NNT Rosendael 2020
Natte Neuzen Trail Rosendael

Natte Neuzen Trail Rosendael
Datum: 01 november 2020
Afstanden: tussen 9km en 28km
Snuffel Trail:  4,5km
Kids Cani Trail:  4,5km

Start- en finishlokatie: Kasteel Rosendael, Rosendael 1,6891 DA Rozendaal

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

Lees om goed geïnformeerd aan de start te verschijnen het Natte Neuzen Trail Handboek goed door.
Vanwege de strengere Corona-maatregelen weet elke deelnemers wat er van hem of haar wordt verwacht zoals dat omschreven wordt in het Protocol COVID-19. Als de gezondheidsmaatregelen, richtlijnen en regelingen zoals deze landelijk, regionaal en lokaal zijn vastgesteld in de coronacrisis dit vragen, zullen we uiteraard ons Protocol COVID-19 hierop aanpassen.

Mocht je nog vragen hebben stuur dan gerust een mailtje naar canitrailnl@gmail.com

INSCHRIJVEN
Vanwege de Corona-maatregelen zijn we genoodzaakt om de lusjes minder vrijblijvend in te richten om drukte te voorkomen.

Op het inschrijfformulier kies je voor een bepaald blok met een bepaalde afstand. Hieraan vastgekoppeld zit een minimale leeftijdsgrens die vastgesteld is met behulp van het deskundige advies van dierenarts en osteopaat en die vaak ook te maken heeft met de zwaarte van het parcours.
n
DE AFSTANDEN
Dit jaar kiezen we er bewust voor om de lusjes A,B en C niet vrijblijvend aan te bieden. Je kiest voor een blok met bepaalde afstand en daarin kan niet verder meer gevarieerd worden. De lussen A,B en C hebben een lange versie en een korte versie. De combinaties die wij jullie aanbieden zijn de volgende:

Blok 1 CaniTrail (19-21-23-28km); 08:30 – 08:45 uur (minimale leeftijd hond 2,5 jaar)
Basis + lange lussen ABC = 28km
Basis + lange lussen AC  = 23km
Basis + lange lussen BC = 21km
Basis + korte lussen ABC = 19km

Blok 2A CaniWalk (19-21-23km); 08:45 – 09:00 uur (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Basis + lange lussen AC  = 23km
Basis + lange lussen BC = 21km
Basis + korte lussen ABC = 19km

Blok 2B CaniWalk (9-13-15-17km); 09:00 – 09:15 uur (minimale leeftijd hond 1,5 jaar)
Basis + korte lus AC = 17km
Basis + korte Lus AB = 15km
Basis + korte lus A = 13km
Basis = 9km

Blok 3 CaniTrail (15-16km); 09:15 – 10:00 uur (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Basis + lange lus A = 16km
Basis + lange lus C = 16km
Basis + lange lus B = 15km

Blok 4 CaniTrail (12-13-15-17km); 10:00 – 11:15 uur (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Basis + korte lus AC = 17km
Basis + korte lus AB = 15km
Basis + korte lus A = 13km
Basis + korte lus B = 12km

Blok 5 CaniTrail 9km; 11:15 – 12:00 uur (minimale leeftijd hond 1,5 jaar)

Blok 6 Snuffel Trail 4,5km; 12:00 – 12:30 uur (minimale leeftijd hond 12 maanden)

Blok 7 Kids Cani Trail 4,5km; 12:30-12;45 (kinderen tussen 7-16 jaar onder begeleiding van volwassene)


CANIWALK

Kun je vanwege een lichte blessure niet hardlopen of houd je niet van hardlopen, maar vind je het welk leuk om samen met je hond een lange afstand te wandelen? Dat kan. Wij bieden sportieve lange afstand wandelaars die houden van een stevige wandeling met hun hond(en) de mogelijkheid om de uitgepijlde routes niet hardlopend, maar wandelend af te leggen ( gemiddeld tempo ligt tussen 4,5km-6,5 km p/u).

In Blok 2A kun je starten op de lange afstanden Cani-Walk .
In Blok 2B kun je starten op de korte afstanden Cani-Walk.

SNUFFEL TRAIL
Stel je hond is te jong om mee te mogen doen met de kortste afstand of is geblesseerd geweest en mag nog niet te ver, dan is de Snuffel Trail van 4,5km onder begeleiding van de Dogwatchers perfect voor jullie als team. Het parcours is uitgezet met witte pijlen.

Meer info over de Snuffel Trail vind je in het Natte Neuzen Trail Handboek

– Minimale leeftijd hond 12 maanden
Blok 6; 12:00 -12:30 uur = 4,5 km Snuffeltrail


KIDS CANI TRAIL 

Voor kinderen/ jongeren tussen de 7 jaar en 16 jaar hebben we de Kids CaniTrail. Deze loop je het liefst samen met een volwassene/ ouder en een niet al te sterk trekkende hond. In het parcours zitten een paar klimmetjes en afdalingen die best wel lastig zijn. Het is dus een flinke uitdaging. Het parcours is uitgezet met witte pijlen.

– Leeftijd is tussen 7 en 16 jaar
– Inclusief Kids Cani Trail medaille
– Starten in blok 7; 12:30-12:45 uur = 4,5km Kids CaniTrail

INSCHRIJFGELD
Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.inschrijven.nl
Een deel van het inschrijfgeld gaat als donatie naar Geldersch Landschap en Kasteelen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Het inschrijfgeld is inclusief een volledig uitgezette uitdagende route met lusjes, gepersonaliseerd startbewijs, professionele EHBO-ers, Dogwatchers, eten en drinken onderweg, extra mobiele toiletten en een heerlijk verrassing na de finish:

€18,50 CaniWalk
€18,50 CaniTrail
€15,00 Snuffel Trail 4,5km
€10,00 Kids Cani Trail 4,5km (inclusief Kids-medaille)

ANNULEREN
Heb je je reeds ingeschreven maar kun je door omstandigheden niet komen, dan is annuleren tot 2,5 week voorafgaand aan de trail mogelijk. Wij zullen dan alleen de administratiekosten van €2,50 in rekening brengen. Het overige inschrijfgeld zal niet geïncasseerd worden.

Helaas is restitutie in de 2 weken voorafgaand aan de trail niet meer mogelijk. Wel is het mogelijk om zonder kosten het startbewijs over te dragen aan een ander.

MEDAILLE
Vind je het leuk om na afloop een originele handgemaakte houten medaille mee naar huis te nemen als blijvend aandenken van de Natte Neuzen Trail? Dan kun je die optie op het inschrijfformulier aanvinken. Kosten zijn €2,50.
LET OP: iedere Natte Neuzen Trail heeft weer een ander ontwerp:)

HONDENMASSAGE
Ook dit jaar hebben we een plekje voor onze gediplomeerde hondenmasseurs waarbij deelnemers een hondenmassage kunnen boeken. Zij bieden een sportmassage vooraf aan als warming-up en een sportmassage als cooling down achteraf voor slechts €10,00.
De hondenmasseurs die dit avontuur met Canitrail.NL willen aangaan zijn:
Saskia de Weerd van Hondenmassage Saskia
Marije Luiten van HondenBaan

Wat gebeurt er tijdens een sportmassage?
Door stimulatie verbetert de doorbloeding en wordt de afvoer van afvalstoffen verhoogd. Hierdoor kan het lichaam van je hond zich sneller opbouwen en herstellen. De hond wordt soepeler in het gebruik van zijn lichaam en de coördinatie en balans verbeteren.
De betere coördinatie en balans, de verbeterde bewegingsvrijheid en een soepeler gebruik van het lichaam zorgen daardoor niet alleen voor een sneller herstel na blessures maar helpen ook nieuwe blessures te voorkomen.

ONVERHARD PARCOURS
We streven naar een route die voor 100% onverhard is en zoveel mogelijk brede bospaden afwisselt met smalle single tracks. Soms kruisen we wat wegen en fietspaden om in het volgende bosgebied te kunnen lopen.
De NNT Rosendael loopt geheel door de bossen van de gemeente Rozendaal en het park van kasteel Rosendael en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met Geldersch Landschap & Kasteelen, Staatsbosbeheer, de Geërfden Zimmerman, Natuurmonumenten en de gemeentes Rozendaal en Rheden.


ROUTE AANDUIDING

De routes van de Natte Neuzen CaniTrails worden aangegeven met gele pijlen die zoveel mogelijk aan de rechterkant van het pad aan bomen op ooghoogte hangen. Bij iedere afslag hangt een pijl. Buig je naar links of rechts af dan hangt er om de hoek altijd een pijl ter bevestiging.

De Snuffeltrail en de Kids Cani Trail worden aangegeven met witte pijlen.

n

BASISAFSTAND EN LUSSEN A-B-C
Door de Corona-maatregelen willen we zoveel mogelijk drukte voorkomen en dus hebben we dit jaar de keuzemogelijkheden voor wat betreft de lusjes aangepast. Wij hebben nu blokken gemaakt met afstanden die je in dat tijdsblok gaat lopen.

Er is nog steeds een basisroute en langs die basisroute hebben we de afstaand uitgebreid met de Lange Lussen A (7km), B (5,7km) en C (6,6km). Halverwege de Lange Lussen hebben we afslagen voor drie Kleine Lussen  A (4km), B (3km) en C (4km).

Wij hebben combinaties gemaakt van lussen en deze in een blok bij elkaar gezet. Als je voor dit blok kiest, kies je dus voor 1 van de bijbehorende afstanden. In onderstaand twee voorbeelden verduidelijken we de bedoeling hiervan:

Voorbeeld 1: In Blok 3 kun je een afstand canitrailen van 15 of 16km. Je kunt dan kiezen uit de basisafstand met 1 van de 3 lange lussen. Kies je voor de combinatie basisroute met Lange Lus A dan kom je op een totaal van circa 16km. Kies je echter voor de combinatie met Lange Lus B, dan kom je op een route van circa 15km.

Voorbeeld 2: In Blok 4 Canitrail zijn er 4 afstanden waaruit je kunt kiezen. In dit blok combineer je de basisroute met 1 of 2 van de Korte Lussen.  Stel je kiest de Basisroute met de Korte Lussen A en C dan kom je op een totale afstand van ongeveer 17km.
n

MAG IK MINDER LOPEN?
Het kan zijn dat je je hebt opgegeven voor Blok 4 met de bedoeling om 17km te gaan canitrailen. Dat betekent de basisroute met de Korte Lus A en de Korte Lus C.  Op 1 november starten jullie in Blok 4 om 10:15 uur en jullie genieten allebei van de route. Maar tijdens de Korte Lus A merk je dat het niet goed gaat met je hond. Dan mag je ten alle tijde de Kleine Lus C laten vervallen. Je kort dus terwijl je bezig bent je route in !
Dat mag dus ALTIJD vanuit veiligheid en gezondheid de route inkorten !!!!

Maar de route UITBREIDEN terwijl je bezig bent is NIET mogelijk.

Kies je afstand dus strategisch 🙂

STARTBEWIJS
Deelnemers die voor 26 oktober 2020 zich hebben ingeschreven, lopen met een gepersonaliseerd startbewijs waarop de naam van de hond(en) en loper staan. Een fantastisch aandenken:)

Ophalen startbewijs: Het startbewijs kan vanaf 08:00 uur tot 11:30 uur opgehaald worden bij het startbureau op het plein voor kasteel Rosendael.

Duidelijk zichtbaar: Je draagt je startbewijs duidelijk zichtbaar, zodat iedereen onderweg bij de verzorgingsposten weet dat je deelnemer bent van de NNT en dus mag smullen van alle hapjes en drankjes.

Hondenpaspoort: Vanwege de Corona-maatregelen heb je vooraf een ingescande kopie van je hondenpaspoort naar de organisatie toegestuurd, zodat de organisatie vooraf kan beoordelen of de hond oud genoeg is om deel te kunnen nemen aan de Natte Neuzen Trail. Dit kan via de mail naar canitrailnl@gmail.com of per post naar:
CanitrailNL
p/a/ Petronella van Hoornstraat 13
6891 AS Rozendaal
Mocht de organisatie vragen hebben over jullie inschrijving en de minimale leeftijd, dan doen ze dat tot ten hoogste 1 week voorafgaand aan de Natte Neuzen Trail.

Het hondenpaspoort hoeft dan niet mee naar het startbureau op de dag zelf. Wil je meer over de minimum leeftijd weten? Zie het artikel over belastbaarheid van de hond.

HOND UITLATEN/ OPRUIMPLICHT
Voor de start kan de hond uitgelaten worden in het gebied rondom de parkeerplaatsen. Het betreft hier tevens een hondenlosloopgebied.. Op verzoek van de beheerders is het verplicht om op de start- en finishlokatie de poepjes van je hond op te ruimen en in de daarvoor bestemde vuilniszakken achter te laten. Ben je je poepzakjes vergeten, dan hebben wij er genoeg bij het startbureau liggen.
n

HOE WERKT BIJ ONS DE START
De start bij een door Canitrail.NL georganiseerde canitrail is volledig gericht op het creëren van zo min mogelijke stress voor je hond. Bij ons zul je dan ook nooit een massastart hoeven te verwachten. Deze manier van starten vraagt niet alleen meer voorbereiding en organisatie maar ook jullie medewerking. Lees alsjeblieft goed door wat we van jullie verwachten voor een zo stressloos mogelijke start.

Startlijsten:  Alle deelnemers starten in een vooraf opgegeven tijdsperiode waarbij ze mogen opgeven of en met wie ze eventueel samen willen starten. Honden die gewend zijn om met elkaar te trainen kunnen in kleine groepen of duo’s starten. (Als deze honden niet samen mogen starten geeft dat onnodig veel stress) Honden die elkaar niet kennen mogen niet met elkaar starten.

De vaste tijdsindeling is volgens een specifieke volgorde waarbij deelnemers vooraf kenbaar mogen maken of ze alleen, met anderen, snel of langzaam willen lopen. De indeling op de startlijsten worden dusdanig opgesteld dat er onderweg zo min mogelijk ingehaald hoeft te worden.

A. De GELE ZONE; de eerste 15 minuten van het startblok zijn gereserveerd voor deelnemers met een reactieve angstige hond zodat deze hond bij de parkeerplaats, op het startveld of onderweg langs de route geen of nauwelijks andere honden zal tegenkomen om voorspelbare stressindicatoren zoveel mogelijk te beperken. De honden in deze tijdszone starten individueel om de 3 tot 5 minuten.
Andere deelnemers mogen tijdens de start in de GELE TIJDZONE niet op het startterrein komen. De zogeheten ‘gele honden’ willen we die extra prikkels zoveel mogelijk ontzeggen, omdat wij hun een zo ontspannen mogelijke start gunnen.

B. De SOLO ZONE; de volgende 15-30 minuten starten alle individuele deelnemers die om de minuut starten.  Individuele deelnemers starten om de minuut voor de duo’s, tenzij er expliciet een reden voor is die vooraf met Canitrail.NL besproken is. Wij kiezen bewust voor deze volgorde, omdat veel ‘solisten’ juist de rust en stilte willen ervaren van de natuur. Groepen vanaf 4 deelnemers starten na de individuele en duo-canitrailers.

C. De DUO ZONE; de volgend 15-30 minuten starten om de minuut alle deelnemers die gewend zijn om samen te lopen waarbij deelnemers vanaf de aanlooproute al achter elkaar lopen ipv naast elkaar.

D. De GROEPS ZONE; de volgende 15-30 minuten starten om de 3 minuten kleine groepen van maximaal 5 personen op dezelfde wijze achter elkaar als de deelnemers die in de DUO ZONE starten.

Routing naar de start: Deelnemers volgen de conform de door de organisatie aangegeven routing naar de start die wordt aangegeven met linten en vooraf in een plattegrond gecommuniceerd is in de Nieuwsbrief.
Andere deelnemers mogen tijdens de start in de GELE TIJDZONE niet op het startterrein komen. De zogeheten ‘gele honden’ willen we die extra prikkels zoveel mogelijk ontzeggen, omdat wij hun een zo ontspannen mogelijke start gunnen.

Aanwezigheid in de startzone: Probeer niet eerder als 1 -2 minuten voorafgaand aan je start in d buurt van de startzone te zijn.  Wil je nog even bijkletsen met je medestarters laat je hond dan nog even in de auto. Pas als jullie werkelijk naar de start gaan lopen om te gaan starten neem je je hond mee. Loop dus niet te vroeg naar de startlokatie, want daarmee verhoog je onnodig het stressniveau van je hond.

Blijf zelf rustig en houd afstand: Merk je dat je zelf wat gespannen bent, adem dan eens een paar keer heel diep in en uit om je eigen spanning los te kunnen laten. Je hond reageert geheid op jouw ontspanning. Houd afstand van anderen en maak gedurende het startmoment van de canitrail zoveel mogelijk contact met je hond. Hij of zij heeft je nu hard nodig. Als dank zul je met een hele happy ontspannen hond lopen en dat is toch het mooiste wat er is.
n

PARKEREN
Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar 
op de parkeerplaats bij Kasteel Rozendaal naast het 
huis aan de Beekhuizenseweg 4 6891 CZ Rozendaal.  Rechts in het bos achter de parkeerplaats is een 
hondenlosloopgebied.
n

TOILETTEN/ DOUCHES
In het kasteel stelt Geldersche Kasteelen haar toiletten beschikbaar voor de deelnemers. Ook hebben we een toilet geplaatst op de parkeerplaats om te voorkomen dat deelnemers teveel heen en weer moeten lopen.
Het is niet mogelijk om op deze lokatie te douchen.
n

FINISH De finish is op het plein van kasteel Rosendael. Na de finish krijgen alle deelnemers op vertoon van hun startbewijs iets lekkers te eten…

Als je over de finish bent gekomen is het wenselijk om door te lopen, zodat ook andere hondjes voldoende ruimte hebben om te kunnen finishen

GEEL LINT = Sommige honden hebben meer ruimte nodig

Mocht je tijdens de Natte Neuzen CaniTrail een hond zien met een geel lint om zijn nek, een geel lint aan zijn riem of aan zijn tuigje, houd er alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die ruimte nodig heeft. Wanneer je dit gekleurde lint ziet, benader alsjeblieft de hond en zijn of haar eigenaar niet met je eigen hond. Want het gele teken geeft aan dat de hond niet op zijn gemak is als andere honden te dichtbij komen.

Hoe dichtbij is TE dichtbij? Dat weten we niet. Alleen de  ‘Gele Hond’ en zijn eigenaar weten dit. Hou dus ruim afstand en geef de hond en baas tijd om je uit de weg te gaan.

Er zijn meerdere redenen waarom een hond deze ruimte nodig heeft: Het kan bijvoorbeeld een gezondheidsprobleem zijn, een hond die in training is, of een asielhond zijn die een traumatische ervaring heeft opgelopen. Deze honden kunnen de wereld (en andere honden) erg eng vinden. De hond kan één of meerdere slechte ervaringen hebben gehad met andere honden, waardoor hij zich niet op zijn gemak voelt bij jouw hond en de waarschijnlijk vriendelijke ‘hallo!’ acties van jou hond niet kan waarderen.

Kortom: het gele teken betekent dat de hond meer ruimte nodig heeft.

Er zullen bij het startbureau gele linten liggen die je aan de lijn kunt binden.

VERPLICHT MOBIEL MEE
Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd technish terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een volledig opgeladen mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171 .

Mocht je ten val komen, en/of je hond geblesseerd raken en te ver van een verzorgingspost of de start/finish zijn, bel ons op. Ga niet te ver van de route af en blijf daar waar je bent tenzij anders is afgesproken met de organisatie.
n

GEEN TIJDSWAARNEMING
Omdat we de Natte Neuzen Trails beschouwen als een niet-prestatiegericht evenement zal er dus ook geen tijdswaarneming plaats vinden of een prijsuitreiking zijn voor de nummers 1-2-3.
n

DRINKEN MEE
Tijdens de Natte Neuzen Trails zorg je als deelnemer er zelf voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren. Dat betekent dat je of met een racevest of drinkgordel of bidon loopt met een opvouwbare drinkbak voor je hond.
Onderweg zorgt de organisatie voor voldoende waterpunten om je eigen voorraad aan te kunnen vullen, omdat er langs de route niet altijd natuurlijke waterbronnen te vinden zijn. Omdat je onderweg niet precies weet hoeveel kilometers jullie gaan lopen is iedere deelnemer verplicht om extra water mee te nemen.
n

OPVOUWBARE DRINKBAK
Voor alle afstanden geldt dat je zelf een opvouwbare drinkbak meeneemt voor je hond waarin je water uit de waterpunten bij de verzorgingsposten en finish kunt halen. Wij zijn geen voorstander van het gezamenlijk drinken uit dezelfde drinkbak. Mocht je een drinkbak vergeten zijn …geen ramp. We hebben altijd bij alle verzorgingsposten roestvrije drinkbakken achter de hand.
n

VERZORGINGSPOSTEN
Onderweg komen alle afstanden langs 1 verzorgingspost met allerlei lekkere trailhapjes en drankjes voor de baasjes en gezonde niet te vette tussendoortjes en water voor de honden. Neem de tijd ervoor, geniet van al dit lekkers en ervaar de weldaad voor jullie lichaam en geest.

*Verzorgingspost:

Op circa 4km van de basisroute, na lus A en Lus B en voor Lus C staat een grote verzorgingspost. Hier kun je ook je water bijvullen.
*Finish: Na de finish hebben we op vertoon van je startbewijs een heerlijke verrassing klaar staan 🙂
n

INHALEN OP DE TRAILS
Vanwege de Corona-maatregelen is het niet toegestaan om op smalle paden (de zogeheten single tracks) in te halen. Wil je inhalen dan wacht je op een breder pad en geeft de deelnemer die wil inhalen aan door “LINKSZIJ” te roepen dat hij aan de linkerkant van de deelnemer gaat inhalen. Honden kunnen reactief reageren als een andere hond hem of haar inhaalt. Is dat het geval dan zal de deelnemer die ingehaald wordt de hond dichter bij zich moeten houden en eventueel op het pad ruimte maken voor degene die inhaalt. Voorkom honden die naar elkaar uitvallen door ze goed bij je te houden. Je haalt natuurlijk pas links in als de ander jou die ruimte geeft.
n

HOUD 1,5 METER AFSTAND
In deze verwarrende door het COVID-19 virus overheersende tijd hebben we toestemming gekregen om dit canitrail evenement te organiseren mits we met z’n allen de 1,5 meter afstand in acht nemen. Dat is de lengte van je treklijn met je hond eraan vast! Dat is voor ons gelukkig heel makkelijk om te onthouden…Houd je alsjeblieft hieraan!

PARTNERS & VRIJWILLIGERS
Het organiseren van de Natte Neuzen Trails en de geweldige sfeer is mogelijk dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Mocht je zelf lopen en vind je partner het leuk om erbij te zijn, denk dan eens aan een mooie taak als vrijwilliger. Alle helpende handjes zijn meer dan welkom:)

De Natte Neuzen Trails werken al jaren samen met vaste partners die met ons meedenken en meebewegen.  Wij zijn ontzettend blij en dankbaar met de steun van de volgende partners:

Geldersch Landschap en Kasteelen
Natuurmonumenten – Natuur laat je leven
Staatsbosbeheer
Gemeente Rozendaal
Gemeente Rheden
Run with Pride
Ice Paw
John’s Dierenwinkel
Schoonmaakbedrijf Hommerson
Run2Day Arnhem-Nijmegen

FOTO’s
Onderweg worden er door diverse fotografen op vrijwillige basis foto’s gemaakt. De linkjes naar de foto’s plaatsen we zo snel mogelijk in de week na de NNT op de website onder dit kopje van de canitrail. Je mag ze vrij downloaden voor eigen gebruik, maar je mag ze niet gebruiken voor commerciële doeleinden. Graag bij het delen de naam van de fotograaf vermelden…dat heeft hij/zij wel verdiend.

Linkjes naar de foto’s Natte Neuzen Trail: