NNT Rosendael 2020

Solo in Nieuwe Stijl

Natte Neuzen Trail Rosendael

Natte Neuzen Trail Rosendael (nieuwe stijl)
Datum:  november 2020
Afstanden: tussen 8km en 27km
Snuffel Trail:  4,5km

Start- en finishlokatie: Parkeerplaats bij Kasteel Rosendael naast het huis aan de Beekhuizenseweg 4, 6891 CZ Rozendaal

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

Lees om goed geïnformeerd aan de start te verschijnen het Natte Neuzen Trail Handboek door.

Vanwege de strengere Corona-maatregelen die op 13 oktober in zijn gegaan is het dit jaar NIET mogelijk om de NNT Rosendael als een gezamenlijk evenement te organiseren. De gemeente heeft echter WEL toestemming gegeven om het als individuele activiteit verspreid over de hele maand november aan te kunnen bieden. Gedurende de periode dat we noodgedwongen niet met grote groepen bij elkaar mogen komen om het verspreidingsgevaar van Covid-19 te beperken, zullen we de Natte Neuzen Trails op deze geheel andere wijze als Solo Canitrail Activiteit aanbieden.

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar canitrailnl@gmail.com

INSCHRIJVEN
Op het inschrijfformulier kies je voor een bepaald blok met een bepaalde afstand. Hieraan vastgekoppeld zit een minimale leeftijdsgrens die vastgesteld is met behulp van het deskundige advies van dierenarts en osteopaat en die vaak ook te maken heeft met de zwaarte van het parcours.
Voordat je een verrassingsroute als GPX krijgt toegestuurd kies je uit 4 opties :

Optie 1 – je loopt de verrassingsroute op GPS solo of in een groepje van maximaal 4 Canitrailers op enig moment in november
Optie 2 – je loopt een route conform de afstand van het blok waarvoor je je hebt opgegeven in je eigen omgeving
Optie 3
 – je loopt de verrassingsroute op GPS solo of in een groepje van maximaal 4 Canitrailers op de dagen dat het Natte Neuzen Team aanwezig is als backup bij calamiteiten
Optie 4 – je loopt onder begeleiding van een gids een route in een groepje van maximaal 4 Canitrailers op 1 november of 14 november

Begeleiding en aanwezigheid gids
Kom je op de dagen dat het Natte Neuzen Team aanwezig is, dan loop je voor je vertrekt even langs onze auto om jullie goodiebag op te halen waarin allerlei extra lekkernijen zitten voor na de NNT Rosendael.

Zondag 1 november
1 november 8:00 – 14:00 solo (bij nood is iemand van het NNT team ter plekke beschikbaar)
1 november 09:00 Blok 1 Snuffel Canitrail 5 km= vooraf per mail opgeven
1 november 09:30 Blok 2 Basisroute Canitrail 8km = vooraf per mail opgeven
1 november 10:00 Blok 2 Basisroute Caniwalk 8km = vooraf per mail opgeven
1 november 10:30 Begeleiding op Maat = vooraf per mail opgeven

Zaterdag 14 november
14 november 8:00 – 14:00 solo (bij nood is iemand van het NNT team ter plekke beschikbaar)
14 november 09:00 Blok 1 Snuffel – Caniwalk 5km = vooraf per mail opgeven
14 november 09:30 Blok 2 Basisroute Canitrail 8km = vooraf per mail opgeven
14 november 10:00 Blok 2 Basisroute Caniwalk 8km = vooraf per mail opgeven
14 november 10:30 Begeleiding op Maat = vooraf per mail opgeven

DE BLOKKEN
Vanwege de verscherpte Corona-maatregelen zal de route niet uitgezet worden met pijlen, maar ontvang je een verrassingsroute die je als GPS op je sporthorloge, smartphone of ander GPS-device gaat lopen/ wandelen. Per mail kun je aangeven welke afstand je ongeveer zou willen ontvangen.
Bijna 75% van deze verrassingsroutes zijn anders; je krijgt dus niet 1 route die iedereen krijgt. Dus een groot deel van de routes zijn UNIEK. Kijk…dat is zo mooi aan het maken van routes in GPX:)

De combinaties die wij jullie aanbieden zijn de volgende:

Blok 1 = 18 -27km  (minimale leeftijd hond 2,5 jaar)
Basis + 3 lussen groot, middel of klein

Blok 2 = 15-22km (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Basis + 2 lussen groot, middel of klein

Blok 3 = 10-15km (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Basis + 1 lus lang, middel, kort

Blok 4 = 8km  (minimale leeftijd hond 1,5 jaar)
Alleen de basis 

Blok 5 Snuffel Trail 5km (minimale leeftijd hond 12 maanden)

Blok 6 Caniwalk 8km – 27km
* 18 – 27km (minimale leeftijd hond 2 jaar )
* 15-22km(minimale leeftijd hond 1,5 jaar)
* 10-15km(minimale leeftijd hond 12 maanden)
* 8km (minimale leeftijd hond 12 maanden)


CANIWALK

Kun je vanwege een lichte blessure niet hardlopen of houd je niet van hardlopen, maar vind je het welk leuk om samen met je hond een lange afstand te wandelen? Dat kan. Wij bieden sportieve lange afstand wandelaars die houden van een stevige wandeling met hun hond(en) de mogelijkheid om de routes niet hardlopend, maar wandelend af te leggen ( gemiddeld tempo ligt tussen 4,5km-6,5 km p/u). Geef nog wel even per mail aan welke afstand jullie ambiëren en dan ontvangen jullie een mooie verrassingsroute  die je op GPS gaat wandelen.

SNUFFEL TRAIL
Stel je hond is te jong om mee te mogen doen met de kortste afstand…
Of je hond is geblesseerd geweest en mag nog niet te ver…
Of je hond is wat oud en stram maar wil nog wel graag mee…
Dan is de Snuffel Trail van 5km ideaal.

INSCHRIJFGELD
Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.inschrijven.nl
Een deel van het inschrijfgeld gaat als donatie naar Geldersch Landschap en Kasteelen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Het inschrijfgeld is inclusief een unieke verrassingsroute, gepersonaliseerd bewijs van starten, een handgemaakte medaille en hondensnacks van top kwaliteit.
Kom je op de dagen dat het Natte Neuzen Team aanwezig is ontvang je tevens een goodiebag met allemaal lekkere gezonde trailhapjes en drankjes voor na afloop.
Loop je de route op een ander moment in de maand november of bij jou in de buurt, dan sturen we jullie de goodiebag met medaille, bewijs van starten en de hondensnacks per post toe.

€18,50 CaniWalk
€18,50 CaniTrail
€15,00 Snuffel Trail 5km


ANNULEREN

Heb je je reeds ingeschreven maar kun je door omstandigheden niet komen, dan is annuleren tot 2,5 week voorafgaand aan de trail mogelijk. Wij zullen dan alleen de administratiekosten van €2,50 in rekening brengen. Het overige inschrijfgeld zal niet geïncasseerd worden.

Helaas is restitutie in de 2 weken voorafgaand aan de trail niet meer mogelijk. Wel is het mogelijk om zonder kosten het startbewijs over te dragen aan een ander.

MEDAILLE
Vind je het leuk om na afloop een originele handgemaakte houten medaille mee naar huis te nemen als blijvend aandenken van de Natte Neuzen Trail? Dan kun je die optie op het inschrijfformulier aanvinken. Er zijn verder geen extra kosten aan verbonden.
LET OP: iedere Natte Neuzen Trail heeft weer een ander ontwerp:)

HONDENMASSAGE
Ook dit jaar hebben we een plekje voor onze gediplomeerde hondenmasseurs waarbij deelnemers op de dagen dat het Natte Neuzen Team aanwezig is een hondenmassage kunnen boeken. Zij bieden een sportmassage vooraf aan als warming-up en een sportmassage als cooling down achteraf voor slechts €10,00.
De hondenmasseurs die op de Natte Neuzen Trail Rosendael aanwezig zal zijn is:
Saskia de Weerd van Hondenmassage Saskia

Wat gebeurt er tijdens een sportmassage?
Door stimulatie verbetert de doorbloeding en wordt de afvoer van afvalstoffen verhoogd. Hierdoor kan het lichaam van je hond zich sneller opbouwen en herstellen. De hond wordt soepeler in het gebruik van zijn lichaam en de coördinatie en balans verbeteren.
De betere coördinatie en balans, de verbeterde bewegingsvrijheid en een soepeler gebruik van het lichaam zorgen daardoor niet alleen voor een sneller herstel na blessures maar helpen ook nieuwe blessures te voorkomen.

BEWIJS VAN DEELNAME
Alle deelnemers krijgen een gepersonaliseerd bewijs van deelname als herinnering aan deze unieke Natte Neuzen Trail Rosendael. Loop je de canitrail in je eigen omgeving , is het zelfs mogelijk om de afstand op het deelnamebewijs  te benoemen. Wil je van deze mogelijkheid gebruik maken, dan stuur je een ‘bewijs’ van jullie afstand naar canitrailnl@gmail.com.


HONDENPASPOORT

Vanwege de Corona-maatregelen heb je vooraf een ingescande kopie van je hondenpaspoort naar de organisatie toegestuurd, zodat de organisatie vooraf kan beoordelen of de hond oud genoeg is om deel te kunnen nemen aan de Natte Neuzen Trail.

Dit kan via de mail naar canitrailnl@gmail.com of per post naar:
CanitrailNL
p/a/ Petronella van Hoornstraat 13
6891 AS Rozendaal
Mocht de organisatie vragen hebben over jullie inschrijving en de minimale leeftijd, dan doen ze dat tot ten hoogste 1 week voorafgaand aan de Natte Neuzen Trail.

Het hondenpaspoort hoeft dan niet mee naar het startbureau op de dag zelf. Wil je meer over de minimum leeftijd weten? Zie het artikel over belastbaarheid van de hond.

HOND UITLATEN/ OPRUIMPLICHT
Voor de start kan de hond uitgelaten worden in het gebied rondom de parkeerplaatsen. Het betreft hier tevens een hondenlosloopgebied.. Op verzoek van de beheerders is het verplicht om op de start- en finishlokatie de poepjes van je hond op te ruimen en in de daarvoor bestemde vuilnisbakken achter te laten.
n

PARKEREN
Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar 
op de parkeerplaats bij Kasteel Rozendaal naast het 
huis aan de Beekhuizenseweg 4 6891 CZ Rozendaal.  Rechts in het bos achter de parkeerplaats is een 
hondenlosloopgebied.
n

GEEL LINT = Sommige honden hebben meer ruimte nodig

Mocht je tijdens de Natte Neuzen CaniTrail een hond zien met een geel lint om zijn nek, een geel lint aan zijn riem of aan zijn tuigje, houd er alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die ruimte nodig heeft. Wanneer je dit gekleurde lint ziet, benader alsjeblieft de hond en zijn of haar eigenaar niet met je eigen hond. Want het gele teken geeft aan dat de hond niet op zijn gemak is als andere honden te dichtbij komen.

Hoe dichtbij is TE dichtbij? Dat weten we niet. Alleen de  ‘Gele Hond’ en zijn eigenaar weten dit. Hou dus ruim afstand en geef de hond en baas tijd om je uit de weg te gaan.

Er zijn meerdere redenen waarom een hond deze ruimte nodig heeft: Het kan bijvoorbeeld een gezondheidsprobleem zijn, een hond die in training is, of een asielhond zijn die een traumatische ervaring heeft opgelopen. Deze honden kunnen de wereld (en andere honden) erg eng vinden. De hond kan één of meerdere slechte ervaringen hebben gehad met andere honden, waardoor hij zich niet op zijn gemak voelt bij jouw hond en de waarschijnlijk vriendelijke ‘hallo!’ acties van jou hond niet kan waarderen.

Kortom: het gele teken betekent dat de hond meer ruimte nodig heeft.

VERPLICHT MOBIEL MEE
Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd technish terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een volledig opgeladen mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171 .

Mocht je ten val komen, en/of je hond geblesseerd raken en te ver van een verzorgingspost of de start/finish zijn, bel ons op. Ga niet te ver van de route af en blijf daar waar je bent tenzij anders is afgesproken met de organisatie.
n

GEEN TIJDSWAARNEMING
Ook de Natte Neuzen Trail nieuwe stijl beschouwen we als een niet-prestatiegericht sportactiviteit dus er is geen tijdswaarneming en de tijd wordt ook niet meegenomen in een soort virtuele ranking van de nummers 1-2-3.
n

DRINKEN MEE
Tijdens de Natte Neuzen Trails zorg je als deelnemer er altijd voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren. Dat betekent dat je of met een racevest of drinkgordel of bidon loopt met een opvouwbare drinkbak voor je hond.
n

INHALEN OP DE TRAILS
Vanwege de Corona-maatregelen is het niet toegestaan om op smalle paden (de zogeheten single tracks) in te halen. Wil je inhalen dan wacht je op een breder pad en geeft de deelnemer die wil inhalen aan door “LINKSZIJ” te roepen dat hij aan de linkerkant van de deelnemer gaat inhalen. Honden kunnen reactief reageren als een andere hond hem of haar inhaalt. Is dat het geval dan zal de deelnemer die ingehaald wordt de hond dichter bij zich moeten houden en eventueel op het pad ruimte maken voor degene die inhaalt. Voorkom honden die naar elkaar uitvallen door ze goed bij je te houden. Je haalt natuurlijk pas links in als de ander jou die ruimte geeft.
n

HOUD 1,5 METER AFSTAND
In deze verwarrende door het COVID-19 virus overheersende tijd hebben we toestemming gekregen om dit canitrail evenement te organiseren mits we met z’n allen de 1,5 meter afstand in acht nemen. Dat is de lengte van je treklijn met je hond eraan vast! Dat is voor ons gelukkig heel makkelijk om te onthouden…Houd je alsjeblieft hieraan!