NNT Rosendael 2021

Oude en Nieuwe Stijl

Natte Neuzen Trail Rosendael

Natte Neuzen Trail Rosendael (oude en nieuwe stijl)
Datum:  6 en 7 november 2021
Afstanden: tussen 8km en 21km
Snuffel Trail:  4,5km
Kids CaniTrail:  4,5km

Startlokatie: Parkeerplaats bij Kasteel Rosendael naast het huis aan de Beekhuizenseweg 4, 6891 CZ Rozendaal

Inschrijven kan vanaf 4 oktober 2021 via www.inschrijven.nl

De NNT Rosendael zal deels uitgepijld en deels op GPS gelopen worden.  Uiteraard kun je de NNT in de hele maand november op GPS lopen, maar ook in het weekend van 6 en 7 november 2021 als georganiseerde Natte Neuzen Trail 🙂

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar canitrailnl@gmail.com

INSCHRIJVEN
Op het inschrijfformulier kies je voor een bepaald blok met een bepaalde afstand. Hieraan vastgekoppeld zit een minimale leeftijdsgrens die vastgesteld is met behulp van het deskundige advies van dierenarts en osteopaat en die vaak ook te maken heeft met de zwaarte van het parcours. Je kunt deelnemen aan de NNT Rosendael volgens de 3 onderstaande opties :

Optie 1 – je loopt de verrassingsroute op GPS op enig moment in de maand november
Optie 2 – je loopt de route conform de afstand van het blok op 6 november 
Optie 3
 – je loopt de route conform de afstand van het blok op 7 november

DE BLOKKEN
Omdat het lopen op GPS een extra avontuurlijk element toevoegt aan de canitrails, zullen we dit onderdeel gedeeltelijk erin houden.
De basisroute van 8km en de 4,5km Snuffeltrail en Kids Canitrail worden uitgepijld met gele en witte pijlen. Ideaal voor de deelnemers die nog nooit op GPS hebben gelopen of niet op GPS kunnen lopen.
Zou je willen experimenteren en oefenen met het lopen op GPS is dit uiteraard een unieke kans omdat je altijd kunt terugvallen op de uitgepijlde route van 8km:) De lussen die je onderweg erbij kunt lopen om de route aan kilometers uit te breiden zullen op GPS aangeboden en gelopen worden.

Loop je niet op 6 of 7 november dan krijg je een unieke route op GPS toegestuurd, maar helaas niet door het park van kasteel Rosendael.

De combinaties die wij jullie aanbieden zijn de volgende:

Blok 1A = 21-22km Canitrail  (minimale leeftijd hond 2,5 jaar)
Blok 1B = 21-22km Caniwalk  (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Basis + 3 lussen op GPS

Blok 2A = 17-18km Canitrail (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Blok 2B = 17-18km Caniwalk (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Basis + 2 lussen op GPS

Blok 3A = 14-15km Canitrail (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Blok 3B = 14-15km Caniwalk (minimale leeftijd hond 1,5 jaar)
Basis + 2 lussen op GPS

Blok 4A = 11-12km Canitrail  (minimale leeftijd hond 1,5 jaar)
Blok 4B = 11-12km Caniwalk (minimale leeftijd hond 1 jaar)
Basis + 1 lus op GPS

Blok 5A = 8km Canitrail  (minimale leeftijd hond 1,5 jaar)
Blok 5B = 8km Caniwalk  (minimale leeftijd hond 1 jaar)
Alleen de basis (geheel uitgepijld)

Blok 6 Snuffel Trail 4,5km (minimale leeftijd hond 12 maanden)
(geheel uitgepijld)

Blok 7 Kids Canitrail 4,5km (minimale leeftijd hond 12 maanden)
(geheel uitgepijld)


CANIWALK

Kun je vanwege een lichte blessure niet hardlopen of houd je niet van hardlopen, maar vind je het welk leuk om samen met je hond een lange afstand te wandelen? Dat kan. Wij bieden sportieve lange afstand wandelaars die houden van een stevige wandeling met hun hond(en) de mogelijkheid om de routes niet hardlopend, maar wandelend af te leggen ( gemiddeld tempo ligt tussen 4,5km-6,5 km p/u).

SNUFFEL TRAIL
Stel je hond is te jong om mee te mogen doen met de kortste afstand…
Of je hond is geblesseerd geweest en mag nog niet te ver…
Of je hond is wat oud en stram maar wil nog wel graag mee… Dan is de Snuffel Trail van 4,5km ideaal.
Het parcours is uitgezet met witte pijlen.

– Leeftijd hond is minimaal 12 maanden
– Inclusief Snuffel Trail medaille
– Opgeven in blok 6 = 4,5km Snuffel Trail

KIDS CANI TRAIL 
Voor kinderen/ jongeren tussen de 7 jaar en 16 jaar hebben we de Kids CaniTrail. Deze loop je het liefst samen met een volwassene/ ouder en een niet al te sterk trekkende hond. In het parcours zitten een paar klimmetjes en afdalingen die best wel lastig zijn. Het is dus een flinke uitdaging. Het parcours is uitgezet met witte pijlen.

– Leeftijd is tussen 7 en 16 jaar
– Inclusief Kids Cani Trail medaille
– Opgeven in blok 7 = 4,5km Kids CaniTrail

INSCHRIJFGELD
Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.inschrijven.nl
Een deel van het inschrijfgeld gaat als donatie naar Geldersch Landschap en Kasteelen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Het inschrijfgeld is inclusief een schitterende route, gepersonaliseerd bewijs van starten, een handgemaakte medaille en hondensnacks van top kwaliteit.
Kom je op 6 of 7 november dan staat het Natte Neuzen Team klaar om jullie onderweg en na afloop te verwennen met gezonde trailhapjes en drankjes.
Loop je de route op een ander moment in de maand november, dan sturen we jullie goodiebag met medaille, bewijs van starten en de hondensnacks per post toe.

€18,50 CaniTrail
€18,50 CaniWalk
€15,00 Snuffel Trail 4,5km
€15,00 Kids CaniTrail 4,5km


ANNULEREN

Heb je je reeds ingeschreven maar kun je door omstandigheden niet komen, dan is annuleren tot 2,5 week voorafgaand aan de trail mogelijk. Wij zullen dan alleen de administratiekosten van €2,50 in rekening brengen. Het overige inschrijfgeld zal niet geïncasseerd worden.

Helaas is restitutie in de 2 weken voorafgaand aan de trail niet meer mogelijk. Wel is het mogelijk om zonder kosten het startbewijs over te dragen aan een ander.

MEDAILLE
Vind je het leuk om na afloop een originele handgemaakte houten medaille mee naar huis te nemen als blijvend aandenken van de Natte Neuzen Trail? Dan kun je die optie op het inschrijfformulier aanvinken. Er zijn verder geen extra kosten aan verbonden.
LET OP: iedere Natte Neuzen Trail heeft weer een ander ontwerp:)

HONDENMASSAGE
Ook dit jaar hebben we een plekje voor onze gediplomeerde hondenmasseur Saskia de Weerd van Hondenmassage Saskia waarbij deelnemers op de dagen dat het Natte Neuzen Team aanwezig is een hondenmassage kunnen boeken. Zij biedt een sportmassage vooraf aan als warming-up en een sportmassage als cooling down achteraf voor slechts €12,50.

Wat gebeurt er tijdens een sportmassage?
Door stimulatie verbetert de doorbloeding en wordt de afvoer van afvalstoffen verhoogd. Hierdoor kan het lichaam van je hond zich sneller opbouwen en herstellen. De hond wordt soepeler in het gebruik van zijn lichaam en de coördinatie en balans verbeteren.
De betere coördinatie en balans, de verbeterde bewegingsvrijheid en een soepeler gebruik van het lichaam zorgen daardoor niet alleen voor een sneller herstel na blessures maar helpen ook nieuwe blessures te voorkomen.

NIEUW: DE SPORTCHECK
Samen fit genieten van jullie canitrail daarbij kan osteopaat Diana Soijo van Dé hondenpraktijk een mooie bijdrage leveren.  Als osteopaat bij de NNT Rosendael helpt Diana op zondag 7 november je graag met de sportcheck. Een korte kennismaking met de sportcheck waarbij Diana  kijkt naar o.a. de volgende punten:

  • wandelgang van je hond
  • beweging van de heupen
  • beweging achterpoten en tenen
  • beweging en bewegingsvrijheid in schouders
  • beweging van ellebogen
  • beweging van voorpoten en tenen
  • bewegingsvrijheid in de gehele rug (wervelkolom)

Hieruit krijg je van Diana een advies waar je op mag letten tijdens de canitrail. Hierdoor ontdek je anders naar je lieve hond te kijken en zie je steeds meer details. Ontstaat er tijdens de NNT Rosendael een verandering in het gangwerk van je hond of gedrag (niet meer mee willen of prikkelbaar) kom dan na jullie trail (of als het ernstig is direct) langs en dan kijkt Diana waarmee  ze jullie direct verder kan helpen. Als proef bieden we deze Sportcheck alleen op Zondag 7 november tijdens de NNT Rosendael en we bieden dit dan ook “GRATIS” aan.

ONVERHARD PARCOURS
We streven naar een route die voor 100% onverhard is en zoveel mogelijk brede bospaden afwisselt met smalle single tracks.
De NNT Rosendael loopt geheel door de bossen van de gemeente Rozendaal en het park van kasteel Rosendael en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met Geldersch Landschap & Kasteelen, Staatsbosbeheer, de Geërfden Zimmerman en de gemeentes Rozendaal.

BEWIJS VAN DEELNAME
Alle deelnemers krijgen een gepersonaliseerd bewijs van deelname als herinnering aan deze unieke Natte Neuzen Trail Rosendael.


HONDENPASPOORT

Vanwege de Corona-maatregelen heb je vooraf een ingescande kopie van je hondenpaspoort naar de organisatie toegestuurd, zodat de organisatie vooraf kan beoordelen of de hond oud genoeg is om deel te kunnen nemen aan de Natte Neuzen Trail.

Dit kan via de mail naar canitrailnl@gmail.com of per post naar:
CanitrailNL
p/a/ Petronella van Hoornstraat 13
6891 AS Rozendaal
Mocht de organisatie vragen hebben over jullie inschrijving en de minimale leeftijd, dan doen ze dat tot ten hoogste 1 week voorafgaand aan de Natte Neuzen Trail.

Het hondenpaspoort hoeft dan niet mee naar het startbureau op de dag zelf. Wil je meer over de minimum leeftijd weten? Zie het artikel over belastbaarheid van de hond.


HOND UITLATEN/ OPRUIMPLICHT
Voor de start kan de hond uitgelaten worden in het gebied rondom de parkeerplaatsen. Het betreft hier tevens een hondenlosloopgebied.. Op verzoek van de beheerders is het verplicht om op de start- en finishlokatie de poepjes van je hond op te ruimen en in de daarvoor bestemde vuilnisbakken achter te laten.
-n

PARKEREN
Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar 
op de parkeerplaats bij Kasteel Rozendaal naast het 
huis aan de Beekhuizenseweg 4 6891 CZ Rozendaal.  Rechts in het bos achter de parkeerplaats is een 
hondenlosloopgebied.
n

GEEL LINT = Sommige honden hebben meer ruimte nodig

Mocht je tijdens de Natte Neuzen CaniTrail een hond zien met een geel lint om zijn nek, een geel lint aan zijn riem of aan zijn tuigje, houd er alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die ruimte nodig heeft. Wanneer je dit gekleurde lint ziet, benader alsjeblieft de hond en zijn of haar eigenaar niet met je eigen hond. Want het gele teken geeft aan dat de hond niet op zijn gemak is als andere honden te dichtbij komen.

Hoe dichtbij is TE dichtbij? Dat weten we niet. Alleen de  ‘Gele Hond’ en zijn eigenaar weten dit. Hou dus ruim afstand en geef de hond en baas tijd om je uit de weg te gaan.

Er zijn meerdere redenen waarom een hond deze ruimte nodig heeft: Het kan bijvoorbeeld een gezondheidsprobleem zijn, een hond die in training is, of een asielhond zijn die een traumatische ervaring heeft opgelopen. Deze honden kunnen de wereld (en andere honden) erg eng vinden. De hond kan één of meerdere slechte ervaringen hebben gehad met andere honden, waardoor hij zich niet op zijn gemak voelt bij jouw hond en de waarschijnlijk vriendelijke ‘hallo!’ acties van jou hond niet kan waarderen.

Kortom: het gele teken betekent dat de hond meer ruimte nodig heeft.

VERPLICHT MOBIEL MEE
Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd technish terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een volledig opgeladen mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171 .

Mocht je ten val komen, en/of je hond geblesseerd raken en te ver van een verzorgingspost of de start/finish zijn, bel ons op. Ga niet te ver van de route af en blijf daar waar je bent tenzij anders is afgesproken met de organisatie.
n

GEEN TIJDSWAARNEMING
Ook de Natte Neuzen Trail nieuwe stijl beschouwen we als een niet-prestatiegericht sportactiviteit dus er is geen tijdswaarneming en de tijd wordt ook niet meegenomen in een soort virtuele ranking van de nummers 1-2-3.
n

DRINKEN MEE
Tijdens de Natte Neuzen Trails zorg je als deelnemer er altijd voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren. Dat betekent dat je of met een racevest of drinkgordel of bidon loopt met een opvouwbare drinkbak voor je hond.
n

INHALEN OP DE TRAILS
Wil je inhalen dan wacht je op een breder pad en geeft de deelnemer die wil inhalen aan door “LINKSZIJ” te roepen dat hij aan de linkerkant van de deelnemer gaat inhalen. Honden kunnen reactief reageren als een andere hond hem of haar inhaalt. Is dat het geval dan zal de deelnemer die ingehaald wordt de hond dichter bij zich moeten houden en eventueel op het pad ruimte maken voor degene die inhaalt. Voorkom honden die naar elkaar uitvallen door ze goed bij je te houden. Je haalt natuurlijk pas links in als de ander jou die ruimte geeft.
n

HOE WERKT BIJ ONS DE START
De start bij een door Canitrail.NL georganiseerde canitrail is volledig gericht op het creëren van zo min mogelijke stress voor je hond. Bij ons zul je dan ook nooit een massastart hoeven te verwachten. Deze manier van starten vraagt niet alleen meer voorbereiding en organisatie maar ook jullie medewerking.
– Bewijs van deelname: na afloop bij de finish ontvang je je goodiebag met daarin uiteraard jullie bewijs van inschrijving, medaille, hondensnacks etc..

– Startblokken: Er wordt in de volgende tijdsblokken tussen 08:00 en 10:00 uur gestart:
08:00-08:15 uur = Blok 1A, Blok 1B, Blok 2A en Blok 2B (21-22km en 17-18km)
08:15-08:30 uur = Gele Zone (alle afstanden)
08:30-08:45 uur = Blok 3B (14-15km),  Blok 4B (11-12km) en Blok 5B (8km) Caniwalk
09:00-09:30 uur = Blok 3A (14-15km),  Blok 4A (11-12km) en Blok 5A (8km) Canitrail
09:30 -09:45 uur = Snuffel en Kids Canitrail
09:45-10:00 uur = Te Laat Komers 🙂 

– Starten: Ben je klaar om te starten, loop dan naar de start en bied je aan bij de starter. Deze zal jullie naam afstrepen op de lijst. Op zijn of haar teken mag je beginnen. Om te voorkomen dat de honden te dicht op elkaar starten zal er altijd minimaal 30 seconden tot 1 minuut tussen de starters zitten.

– De GELE ZONE: Speciaal voor de angstige of reactieve honden is er een GELE ZONE Startblok. Om hierin te kunnen starten heeft je hond een geel lintje om (kun je eventueel krijgen van de starter). Bevestig dit gele lintje op een opvallende plek op bijvoorbeeld het harnas van je hond. Graag vooraf nog wel opgeven via een mail naar canitrailnl@gmail.com dat je gebruik wil maken van de GELE ZONE.

DE FINISH
Op zaterdag 6 november en zondag 7 november hebben we voor alle “baas-deelnemers” bij de finish een overheerlijke ambachtelijk gemaakte volledig veganistische goed gevulde tomaten-groentensoep. Deze wordt mogelijk gemaakt en gefaciliteerd door de eigenaar van de Oranje-rie Rosendael.

Voor alle “hond-deelnemers” is er een door mij zelf gemaakte kippensoepje om goed aan te sterken .
Uiteraard kun je na afloop tussen 11:00 en 17:00 uur bij de horeca terecht van het kasteelcafé in het souterrain van kasteel Rosendael. Tussen 11:00 en 17:00 uur kun je hier terecht.

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN ( Atletiekunie ) vanaf 25-09-2021
Het kabinet heeft expliciet het belang van sporten genoemd omdat dit belangrijk is voor de mentale en fysieke gezondheid. In het Protocol Verantwoord Sporten van de Atletiekunie zijn in overleg met het RIVM de volgende richtlijnen die continu worden bijgesteld opgesteld waaraan wij ons houden:
– sport op een sociaal veilige manier en vermijd drukte
– neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht
– ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
– vanuit de Rijksoverheid zijn er geen beperkingen opgelegd over het samen reizen in een auto (het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht);
– voor buitensportevenementen op doorstroomlocaties geldt dat voor horecavoorzieningen in bijvoorbeeld tenten langs een hardloopparcours geen coronatoegangsbewijs noodzakelijk is.

Maar bovenal geldt voor iedereen; gezond verstand gebruiken staat voorop!

Mocht je het Protocol Verantwoord Sporten in z’n geheel willen lezen dan kun je terecht op de website van de Atletiekunie