NNT Sallandse Heuvelrug 2021
Natte Neuzen Trail Sallandse Heuvelrug (nieuwe stijl)

Natte Neuzen Trail Sallandse Heuvelrug (GPS)
Wanneer: tot en met 31 januari
Inschrijven: tot 18 januari via www.inschrijven.nl

In de maand januari 2021 kun je aansluiten bij de Natte Neuzen Trail in een nieuw gebied: de Sallandse Heuvelrug.

De verrassingsroutes worden dit keer ontworpen door ‘local-specialisten’ Samantha en Romy met hun hondjes Tara/Teddy en Diesel van CaniTrail Hellendoorn.

De Sallandse Heuvelrug is een markant onderdeel van het Overijsselse landschap. Van alle zijden is hij van veraf te zien. Andersom zijn er vanaf de heidevelden veel vergezichten mogelijk. Ook de bossen zijn voor Nederlandse begrippen uitgestrekt. Een schitterend Natuurgebied waar nog de laatste populatie korhoenders te vinden is.

De Sallandse Heuvelrug is een stuwwal, die zo’n 150.000 jaar geleden is ontstaan in de voorlaatste ijstijd, het Saalien. Voorafgaand aan de ijsbedekking hadden grote rivieren daar dikke lagen zand en grind met dunnere lagen klei afgezet. Deze afzettingen zijn gevormd door de Rijn, maar ook door rivieren vanuit het oosten. Toen in het Saalien het ijs tot dit deel van Nederland oprukte, werden deze rivierafzettingen opgestuwd in hoge stuwwallen, zoals de Sallandse Heuvelrug.

Vanwege de huidige Corona-maatregelen is het alleen mogelijk om de NNT Sallandse Heuvelrug in de maand januari 2021 op GPS solo of in kleine groepjes te lopen. De grootte van de groep waarmee je samen kunt lopen is afhankelijk van de dan geldende Corona maatregelen.

De NNT Sallandse Heuvelrug  nieuwe stijl gaat als volgt:

1. Je kiest op inschrijven.nl een afstand
Blok 1A = 8-10km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 1B = 8-10km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1 jaar) – €18,50
Blok 2A = 10-15km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 2B = 10-15km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 3A = 15-20km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 3B = 15-20km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 4A = 20+ km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2,5 jaar) – €18,50
Blok 4B = 20+ km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 5 = 5-6km Snuffeltrail (canitrail en caniwalk) (minimale leeftijd hond is 12 maanden) – €15,00

2. Je kiest vervolgens 1 van de opties
Optie 1 – NNT op enig moment in januari
Optie 2 – NNT op 23 of 24 januari
Optie 3 – NNT met gids op 23 januari
Optie 4 – NNT met gids op 24 januari
Optie 5 – NNT in eigen omgeving

3. Je kiest een medaille
Op het inschrijffomulier kun je kiezen voor een medaille; dit brengt geen extra kosten met zich mee.

4. Je krijgt een verrassingsroute toegestuurd.
Na je inschrijving krijg je een GPX verrassingsroute met verrassingslocatie toegestuurd.
De Sallandse Heuvelrug is een enorme groot gebied met diverse start-en finish mogelijkheden. Om deelnemers nog meer te kunnen verrassen en volledig Corona-proof te laten lopen, ontvangen jullie een verrassingsroute op een verrassingslocatie:)

5. In de maand januari lopen jullie je verrassingsroute
Gedurende de hele maand januari is het mogelijk om de opgestuurde verrassingsroute op een willekeurige door jou gekozen datum te lopen. Je loopt deze NNT  individueel of in kleine groepjes met inachtneming van de 1,5 meter afstand (groepsgrootte is afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen).

6. Wil je nog een keer meedoen aan de NNT?
Stel je wil in januari nog een keer een verrassingsroute lopen of wandelen. Dat kan. Je schrijft je vervolgens nog een keer in en kiest de afstand van de verrassingsroute die je zou willen ontvangen.

7. Loop op 23 of 24  januari 2021
Wil je de route SOLO lopen maar vind je het een veilig idee dat er op afstand begeleiding is vanuit het Natte Neuzen Trail Team? Of vind je het leuk om in het bos af en toe een mede-canitrailer te spotten? Dan sluit je aan op de dagen 23 en 24 januari dat we aanwezig zijn.

Dorethea en het aanwezige Natte Neuzen Trail Team staan tussen 09:00 en 15:00 uur op de Parkeerplaats bij Herberg de Pas, Molenweg 2, 7448 RE Haarle om jullie goodiebag te overhandigen. In je goodiebag zit jullie persoonlijke bewijs van deelname, medaille, hondensnacks en een zakje Zechsal sport gel:)
Met de beheerders van Herberg De Pas is afgesproken dat je na afloop de consumptiebon kunt inleveren voor wat warms te drinken (koffie, thee, chocomelk) met wat lekkers (krentewegge, appelflap, crepe)

Je loopt de route individueel of in 2-tallen met inachtneming van de 1,5 meter afstand (P.S. groepsgrootte is afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen)

8. NNT met gids op 23 of 24  januari 2021 ( groepsgrootte is conform de dan geldende Corona-maatregelen)
Het kan zijn dat je nog nooit op GPS hebt gelopen, of dat je geen apparaat met GPS hebt. Dan is het mogelijk om in plaats van de route solo te lopen, aan te sluiten bij een gids. Gezamenlijk lopen jullie dan de route. De data met tijden zijn als volgt:

Zaterdag 23 januari
23 januari 09:00 Blok 1 Canitrail 8-10km
23 januari 11:00 Blok 5 Snuffeltrail 5-6km

Zondag 24 januari
24 januari 09:00 Blok 1 Canitrail 8-10km
24 januari 11:00 Blok 5 Snuffeltrail 5-6km

9. Na afloop stuur je een mail met ‘het bewijs’
Loop je niet op 23 of 24 januari  dan stuur je een mail met het ‘bewijs’ dat jullie de NNT hebben gelopen naar canitrailnl@gmail.com. Jullie goodie-pakketje wordt dan na afloop via de post naar jullie toe gestuurd.

10. Vergeet na afloop niet jullie avonturen met foto’s te delen in de FB pagina Natte Neuzen Trail Community 

NATTE NEUZEN  TRAIL INSCHRIJVING

Voor de Natte Neuzen Trail Sallandse Heuvelrug nieuwe stijl. kun je je tot en met 24 januari 2021 opgeven via www.inschrijven.nl.

Het inschrijfgeld is inclusief een unieke verrassingsroute op een verrassingslocatie, unieke medaille, gepersonaliseerd bewijs van deelname, hondensnacks, Zechsal magnesium verwennerij en hopelijk een warme drank- coupon om te besteden bij de Pick Up van  Buitengewoon Lekker bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

LEEFTIJD HOND: Om deel te kunnen nemen aan de NNT  kunnen jullie in ieder geval de af te leggen afstand hardlopen/ hiken. Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk.

– deelname aan de Snuffeltrail 5-6km kan als je hond minimaal 12 maanden oud is.

– deelname aan de 8-10km Canitrail kan als je hond minimaal 18 maanden oud is. Voor de 8-10km Caniwalk geldt een minimum van 12 maanden.
Dit is een absolute minimumgrens die afwijkt van de algemene leeftijdsgrens maar die we wel strikt willen  hanteren! Is je hond jonger, dan is deelname helaas niet mogelijk op deze afstand. De reden daarvoor kun je lezen op de website van Canitrail.NL: https://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/25/belastbaarheid-hond

– deelname aan de 10 -20km Canitrail kan als je hond minimaal 2 jaar oud is.  Voor de 10-20km Caniwalk geldt een minimum van 1,5 jaar

– deelname aan de 20+km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 2,5 jaar oud is. Voor de 20+km Caniwalk is het minimum 2 jaar.

VERPLICHT MOBIEL MEE
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN ( Atletiekunie )
Het kabinet heeft expliciet het belang van sporten genoemd omdat dit belangrijk is voor de mentale en fysieke gezondheid. In het Protocol Verantwoord Sporten van de Atletiekunie zijn in overleg met het RIVM de volgende richtlijnen opgesteld waaraan wij ons houden:

– houd 1,5 meter afstand; ook tijdens het sporten tenzij je een gezamenlijk huishouden vormt
– sport op een sociaal veilige manier en vermijd drukte
– neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht
– heb je klachten? Blijf thuis.
– sporten kan individueel of in groepjes van maximaal 2 personen
– toeschouwers zijn niet toegestaan bij sportactiviteiten
– wedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan

Maar bovenal geldt voor iedereen; gezond verstand gebruiken staat voorop!

Mocht je het Protocol Verantwoord Sporten in z’n geheel willen lezen dan kun je terecht op de website van de Atletiekunie