De Natte Neuzen Trails

Endurance, Vrijheid, Uitdaging, Teamwork & Genieten van de Natuur

Natte Neuzen CaniTrails

De Natte Neuzen CaniTrails zijn 90- 100% off-road hardloop-evenementen waarbij de hond en z’n mens (=het team) centraal staan. Deze canitrails voor honden worden georganiseerd door Canitrail.NL. Het is dus niet een reguliere trail waarbij je hond mag aansluiten.

Mag er dan niemand meedoen zonder hond?
In principe niet, nee. Behalve de zogeheten ‘bijlopers’ zonder hond. Dit zijn deelnemers zonder hond die met hun canitrailmaatje met hond mogen meedoen en samen zullen starten. Bij het inschrijven geef je aan dat je een bijloper bent en vult de naam van de hond met wie je ‘bijloopt’ in 🙂bbbbb

Wat kun je van een Natte Neuzen Trail nieuwe stijl verwachten?
In 2020 mochten we vanaf maart geen gezamenlijke evenementen meer organiseren, maar het faciliteren van een individuele sportactiviteit is WEL toegestaan. De Natte Neuzen Trails gaan vanaf die tijd door het leven als een canitrail die je individueel of in  toegestane groepen op GPS aflegd. De verrassingsroutes die vooraf met zorg zijn samengesteld ontvang je van tevoren via de mail. Na afloop ontvang je veelal via de post de medaille, het deelnamebewijs, de hondensnacks en soms nog wat extra’s erbij.

In het Natte Neuzen Trail Handboek kun je lezen wat je van een reguliere Natte Neuzen Trail kunt en mag verwachten. Lees deze goed door omdat het een richtlijn is die we hanteren. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd mailen naar canitrailnl@gmail.com

Welke afstanden kun je bij een Natte Neuzen Trail verwachten?
Afhankelijk van het gebied kun je vaak kiezen voor de volgende afstanden:

– SNUFFELTRAIL = een afstand tussen de 4 en 6km voor de startende canitrailers, de senior canitrailers en de na een blessure terugkerende canitrailers waarbij de hond minimaal 12 maanden is.

– KIDS CANI TRAIL = een afstand van 4 tot 6km voor jeugdige canitrailers van 7 jaar tot en met 16 jaar met na de finish een unieke Kids CaniTrail medaille.

– CANI-TRAIL = Vooraf maak je de keuze voor een bepaald blok met het aantal kilometers dat je ongeveer zou willen gaan hardlopen:
– 7,5 tot 10 km
– 10 – 15km
– 15 – 20 km
– 20+ km

– CANI-WALK = Kun je vanwege een lichte blessure niet hardlopen of houd je niet van hardlopen, maar vind je het welk leuk om samen met je hond een lange afstand te wandelen? Dat kan. Alle  afstanden kun je ook hikend afleggen. De routes zijn geschikt voor de sportieve lange afstand wandelaars op een gemiddeld tempo tussen 4,5km-6,5 km p/u).

Op alle Natte Neuzen CaniTrails kun je je inschrijven via www.inschrijven.nl

HET JAARPROGRAMMA 2022
In 2022 staan de volgende Natte NeuzenTrails en Canitrail Challenges op het programma.
– NNT Jubileum 2022 (januari )
– NNT Plasmolen (februari)
– NNT Kootwijk (maart)
– NNT Lage Vuursche (april)
– 2de Paasdag Canitrail Challenge (virtueel)
– NNT Hart van Limburg (mei)
– Dauw Canitrail Challenge ( virtueel)
– Cani- &Trail 4Daagse Veluwezoom ( augustus)
– Natte Neuzen Sup-Canitrail Achterhoek (oktober)
– Natte neuzen Trail Rosendael ( november)
– Full Moon Canitrail Challenge (november t/m maart virtueel)

En voor het hele jaar in 2022 is er weer een Challenge, namelijk de 12 provincies Canitrail Challenge

Natte Neuzen Trail Jubileum 2022

januari

Natte Neuzen Trail Plasmolen

februari

Natte Neuzen Trail Kootwijk

maart

Natte Neuzen Trail Lage Vuursche

april

Natte Neuzen Trail Hart van Limburg

mei

12 Provincie Canitrail Challenge

2022

CC Rotterdam maakte onderstaande video van de 15 km Natte Neuzen Trail Beekhuizen in 2017 onder extreem winterse omstandigheden 🙂