NNT Hart van Limburg (Leudal)
Natte Neuzen Trail Hart van Limburg (GPS)

Natte Neuzen Trail Hart van Limburg/ Leudal (GPS)
Wanneer:  mei 2022
Inschrijven:  via www.inschrijven.nl

Het Leudal is een pareltje in het Hart van Limburg. Het is gelegen tussen de dorpskernen Haelen, Roggel, Neer, Nunhem en Heythuysen in de gemeente Leudal.

Het Leudal is een bijzonder natuurgebied van circa 900 ha waarvan een groot deel wordt beheerd door Staatsbosbeheer. De beken liggen diep in het hooggelegen dekzandgebied. Omdat er een groot hoogteverschil is, stromen de beken snel en konden ze in het zand diepe dalen uitslijten, wat een sprookjesachtig landschap tot gevolg heeft. Sommige beken liggen wel 10 meter dieper dan het hooggelegen pad. Het is er geweldig omdat het hoogteverschil steeds overbrugd moet worden en het schitterende doorkijkjes geeft.

Naast de vos en het ree komen er dassen voor en andere marterachtigen. In de omgeving zwerft een groep wilde zwijnen en in 2002 zijn er bevers uitgezet die het hier goed lijken te doen. Bijzondere vogelsoorten zijn het ijsvogeltje, zwarte specht, groene specht, middelste bonte specht, goudvink, grote gele kwikstaart, sperwer en boomvalk. Het klooster en de watermolen herinneren aan het rijke verleden van het Leudal.

De NNT Hart van Limburg nieuwe stijl gaat als volgt:

Alle routes worden op GPS gelopen. Dat kan eenvoudig met diverse appjes op je mobiele telefoon (smartphone) of op je sporthorloge.  Loop je de langere routes op je telefoon vergeet dan niet een extra powerbank mee te nemen zodat je je telefoon onderweg kunt opladen. Diverse tips over het lopen op GPS kun je lezen in ons Blog-Navigeren op je Smartphone

1. Je kiest op www.inschrijven.nl een afstand
Blok 1A = 8-10 km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 1B = 8-10km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1 jaar) – €18,50

Blok 2A = 12-14km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar)- €18,50
Blok 2B = 12-14km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1 jaar) – €18,50

Blok 3A = 15km Canitrail Uitgepijld (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €15,00
Blok 3B = 15km Caniwalk Uitgepijld (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €15,00

Blok 4A = 16-18 km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 4B = 16-18 km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50

Blok 5A = 20-22km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2,5 jaar) – €18,50
Blok 5B = 20-22km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50

Blok 6A = 24km en meer GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2,5 jaar) – €18,50
Blok 6B = 24km en meer GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50

Snuffeltrail = 6km GPS (canitrail en caniwalk) (minimale leeftijd hond is 12 maanden voor de canitrail en 10 maanden voor de caniwalk) – €15,00


2.
Je kiest vervolgens uit een van de onderstaande opties
Optie 1 – NNT op enig moment in mei 2022
Optie 2 – NNT op zaterdag 21 mei 2022
Optie 3 – NNT op zondag  22 mei 2022

3. Je kiest een medaille
Op het inschrijfformulier kun je kiezen voor een medaille; je hoeft hier verder niets extra’s voor bij te betalen
c

4. Goodiebag ophalen en lekkere hapjes na afloop 21 en 22 mei
Wil je de route SOLO lopen maar vind je het een veilig idee dat er op afstand begeleiding is vanuit het Natte Neuzen Trail Team?
Of vind je het leuk om in het bos af en toe een mede-canitrailer te spotten?

Dorethea en het Natte Neuzen Trail Team zijn op zaterdag 21 mei of zondag 22 mei tussen 07:30 en 13:30 uur aanwezig met jullie goodiebag voor hond en mens.  In je goodiebag zit jullie persoonlijke bewijs van deelname, medaille (mits vooraf bij inschrijving aangegeven) hondensnacks en een Zechsal magnesium verwennerij voor de baasjes:) Na afloop staan we op de finishlocatie met onze zelfgemaakte kippen/hanensoep en de befaamde longblokjes voor de hondjes. En voor de baasjes uiteraard heerlijke trailhapjes en een lekker verkwikkend drankje (thee/ koffie/ gember).

P.S. Er is geen gezamenlijk startmoment. Geen stress voor jou en je hond. Geen gehaast om op tijd bij de start te staan…gewoon heerlijk ontspannen aankomen, je goodiebag ophalen , jullie sportmateriaal aandoen en beginnen maar….Loop of wandel volledig vanuit ontspanning op een voor jullie goed moment na zonsopgang:)


5. Loop op 21 of 22 mei en boek een Hondenmassage of Sportcheck
Boek een Hondenmassage ( 21 of 22 mei)  of  Sportcheck (22 mei – onder voorbehoud) voor het weekend dat het Natte Neuzen Trail Team aanwezig is.


6. Je krijgt een verrassingsroute vanaf een verrassingslokatie toegestuurd.

Na je inschrijving krijg je vanaf begin mei zo snel mogelijk een GPX verrassingsroute  toegestuurd vanaf een verrassingslocatie. Heb je je ingeschreven voor zaterdag 21 mei of zondag 22 mei, dan ontvang je de route in ieder geval de woensdag voorafgaand aan het weekend.


7. In de maand mei lopen jullie je verrassingsroute

Gedurende de hele maand mei is het mogelijk om de opgestuurde verrassingsroute op GPS op een willekeurige door jou gekozen datum te lopen. Je loopt deze NNT individueel of in groepjes.


8. Na afloop stuur je een mail met ‘het bewijs’

Loop je op enig moment in de maand dan stuur je een mail met het ‘bewijs’ dat jullie de NNT hebben gelopen naar canitrailnl@gmail.com. Jullie verrassings-pakketje wordt dan na afloop via de post naar jullie toe gestuurd.


9. Vergeet na afloop niet jullie avonturen met foto’s te delen in de FB pagina Natte Neuzen Trail Community 

NATTE NEUZEN  TRAIL INSCHRIJVING

De Natte Neuzen Trail Hart van Limburg nieuwe stijl loop je in de maand mei op GPS. Hiervoor kun je je tot en met 20 mei 2022 opgeven via www.inschrijven.nl.

Het inschrijfgeld is inclusief een unieke verrassingsroute, unieke medaille, gepersonaliseerd bewijs van deelname, honden- en mensen trailsnacks. Loop je op een ander moment dan wordt de goodiebag opgestuurd naar je thuisadres.

TECHNISCH: Om deel te kunnen nemen aan deze NNT  kunnen jullie in ieder geval de af te leggen afstand hardlopen/ hiken en zijn jullie fysiek 100%. De routes van deze Natte Neuzen Trail komen langs zo veel mogelijk natuurlijke plassen. Maar neem wel voldoende extra water mee voor het geval je hond behoefte heeft aan meer water.

LEEFTIJD HOND: Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk.

– deelname aan de Snuffeltrail 6km GPS kan als je hond minimaal 12 maanden oud is.

– deelname aan de 8-12km Canitrail kan als je hond minimaal 18 maanden oud is. Voor de 8-12km Caniwalk geldt een minimum van 12 maanden.

Dit is een absolute minimumgrens die afwijkt van de algemene leeftijdsgrens maar die we wel strikt willen  hanteren! Is je hond jonger, dan is deelname helaas niet mogelijk op deze afstand. De reden daarvoor kun je lezen op de website van Canitrail.NL: https://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/25/belastbaarheid-hond

– deelname aan de afstanden tussen de 15km en 18km Canitrail kan als je hond minimaal 2 jaar oud is.  Voor de afstanden tussen de 15km en 18km Caniwalk geldt een minimum van 1,5 jaar

– deelname aan de Canitrail afstanden boven de 20km is mogelijk als je hond minimaal 2,5 jaar oud is. Voor de Caniwalk afstanden boven de 20km  is het minimum 2 jaar.

VERPLICHT MOBIEL MEE
: Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit, willen we graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171

HONDENMASSAGE
Ook dit jaar hebben we een plekje voor onze gediplomeerde hondenmasseur Saskia de Weerd van Hondenmassage Saskia waarbij deelnemers op 21 en 22 mei een hondenmassage kunnen boeken. Zij biedt een sportmassage vooraf aan als warming-up en een sportmassage als cooling down achteraf voor slechts €12,50.

Wat gebeurt er tijdens een sportmassage?
Door stimulatie verbetert de doorbloeding en wordt de afvoer van afvalstoffen verhoogd. Hierdoor kan het lichaam van je hond zich sneller opbouwen en herstellen. De hond wordt soepeler in het gebruik van zijn lichaam en de coördinatie en balans verbeteren.
De betere coördinatie en balans, de verbeterde bewegingsvrijheid en een soepeler gebruik van het lichaam zorgen daardoor niet alleen voor een sneller herstel na blessures maar helpen ook nieuwe blessures te voorkomen.

SPORTCHECK (onder voorbehoud)
Samen fit genieten van jullie canitrail daarbij kan osteopaat Diana Soijo van Dé hondenpraktijk een mooie bijdrage leveren.  Als osteopaat helpt Diana op zondag 22 mei graag met de sportcheck. Een korte kennismaking met de sportcheck waarbij Diana  kijkt naar o.a. de volgende punten:

  • wandelgang van je hond
  • beweging van de heupen
  • beweging achterpoten en tenen
  • beweging en bewegingsvrijheid in schouders
  • beweging van ellebogen
  • beweging van voorpoten en tenen
  • bewegingsvrijheid in de gehele rug (wervelkolom)

Hieruit krijg je van Diana een advies waar je op mag letten tijdens de canitrail. Hierdoor ontdek je anders naar je lieve hond te kijken en zie je steeds meer details. Ontstaat er tijdens de NNT een verandering in het gangwerk van je hond of gedrag (niet meer mee willen of prikkelbaar) kom dan na jullie trail (of als het ernstig is direct) langs en dan kijkt Diana waarmee  ze jullie direct verder kan helpen.

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN ( Atletiekunie ) vanaf 29-11-2021
De Natte Neuzen Trails volgen n het Protocol Verantwoord Sporten van de Atletiekunie die in overleg met het RIVM richtlijnen opstellen waar wij ons aan houden.

Er gelden momenteel voor de sport geen beperkende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Het blijft bij de sportbeoefening belangrijk dat de hygiënevoorschriften van het RIVM zoveel mogelijk worden nageleefd.