Natte Neuzen Sup-Canitrail Achterhoek
Natte Neuzen Sup-Canitrail Achterhoek

Natte Neuzen Sup-Canitrail Achterhoek
Wanneer: 09-10-2022
Waar: Markant Outdoorcentrum, Gildeweg 7, 7047 AR Braamt
Inschrijven:  via www.inschrijven.nl

VRAGEN?
Voor vragen over het suppen, boeking van een suples of een suptraining stuur je een mail naar Angela Jolink ( dogsurvivalachterhoek@gmail.com)
Voor alle overige vragen kun je een mail sturen naar Dorethea Bil (canitrailnl@gmail.com)

Op 1 oktober 2023 kunnen liefhebbers van het suppen en trailen met de hond meedoen aan de eerste Natte Neuzen Sup-Canitrail in Nederland; een kleinschalig evenement georganiseerd door Canitrail NL in samenwerking met Dogsurvival Achterhoek op het terrein van Markant Outdoorcentrum in Braamt en het door Natuurmonumenten beheerde natuurgebied Montferland.

Dorethea Bil van de Natte Neuzen Trails en Angela Jolink van Dogsurvival Achterhoek hebben de koppen bij elkaar gestoken om hun passie voor hun hondensport met elkaar te combineren in een soort van cani-duatlon. Honden en hun baasjes kunnen zich opgeven voor een speciale uitdaging, namelijk een hele of halve supronde over het water gevolgd door een hele of halve canitrail door het heuvelachtige Montferland.

Canitrail route
De Canitrail route die je ook wandelend mag afleggen is een pittige route van circa 8-9km langs onder andere uitzichtpunt de Kale Jacob en over de hoogste natuurlijke top in het Montferland, de Hettenheuvel. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om een kortere route te lopen. Deze gaat niet over deze Montferlandse toppen.

Hondensup
Als je nog nooit hebt gesupt, dan raden wij je aan om eerst een suples en/of een hondensup workshop te volgen voordat jullie meedoen aan deze bijzondere uitdaging. Gebruik de komende zomerperiode om het suppen met je hond goed onder de knie te krijgen. Tijdens een suples leren zowel je hond als jezelf goed balans te houden op zo’n wiebelig paddle board waarop de gewichtsverdeling constant veranderd.
Let op: Voordat je met je hond gaat suppen moet deze de basiscommando’s al wel goed kennen.

De Natte Neuzen Sup-Canitrail Achterhoek gaat als volgt:

1. Je kiest op www.inschrijven.nl voor het tijdsblok waarin je wil starten:
Blok 1: 08:00-09:30 uur Sup-Canitrail
Blok 2: 09:30-11:00 uur Sup-Canitrail
Blok 3: 11:00-12:30 uur Sup-Canitrail
Blok 4: 12:30-14:00 uur Sup-Canitrail
Blok 5: 14:00-15:30 uur Sup-Canitrail/ Caniwalk
Blok 6: 15:30-17:00 uur Sup-Caniwalk

Inschrijven is mogelijk tot en met 25 september 2023 om 22:00 uur


2.
Je kiest vervolgens uit een van de onderstaande opties
Zowel bij het Sup-onderdeel als het Canitrail-onderdeel kun je afhankelijk van jullie getraindheid en ervaring ervoor kiezen om de Supronde in z’n geheel af te leggen of er de helft van af te leggen. De Canitrail route van 8-9km met de nodige hoogtemeters dankzij de klimmetjes naar de Kale Jacob en Hettenheuvel kun je helemaal of een deel ervan hardlopen, maar als hardlopen niet jullie ding is deze afstand ook wandelend af te leggen. Je kiest dus zelf voor de combinatie die het beste bij jullie past:

Optie 1 – een halve Supronde met een halve Canitrail
Optie 2 – een halve Supronde met een halve Caniwalk
Optie 3 – een halve Supronde met een hele Canitrail 
Optie 4 – een halve Supronde met een hele Caniwalk
Optie 5 – een hele Supronde met een hele Canitrail
Optie 6 – een hele Supronde met een hele Caniwalk
Optie 7 – een hele Supronde met een halve Canitrail
Optie 8 – een hele Supronde met een halve Caniwalk

3. Geef aan of je een ervaren of beginnende deelnemer bent en wat jullie ervaring tot nu toe is
Op basis van jullie ervarenheid in het suppen, canitrailen of caniwalken kunnen we de startlijsten dusdanig indelen dat we zeker weten dat we jullie veiligheid kunnen blijven garanderen. Voor de organisatie is het erg belangrijk om te weten wat jullie tot nu toe aan supervaring of canitrail/caniwalk ervaring hebben, bij wie je de beginselen van het suppen met je hond of canitrailen hebt geleerd en waar jullie suppen of canitrailen.
Mocht je je eigen sup willen meenemen dan kun je dat ook op het formulier aankruisen. Wij zorgen voor een speciale zone in de Startzone waarin je je eigen sup kunt neerleggen.
c

4. Leeftijd van de hond 
Op het inschrijfformulier vul je de leeftijd van je hond in. Suppen vraagt erg veel van de core stability van de hond en tijdens het canitrailen is de belasting op de pezen, ligamenten en gewrichten hoog. De leeftijd van de hond geeft een indicatie van hun basismogelijkheden wat betreft hun spier-ontwikkeling en hardheid van de botten. Uiteraard zegt dit nog niets over de werkelijke getraindheid van de hond, want een hond die al vanaf 10 maanden op de sup meegaat kan al een betere balans hebben als een ongetrainde hond van 3 jaar. Wij hanteren de volgende basisregels:
* Jonge honden vanaf 12 maanden zijn van harte welkom op de halve supronde en halve canitrail/ caniwalk. Voor de overige opties moet je hond nog even wat meer uitgroeien.
* Honden vanaf 1,5 jaar zijn van harte welkom op de halve supronde en hele canitrail/ caniwalk. Of de hele supronde en de halve canitrail/ caniwalk.
Uiteraard mag je natuurlijk ook ervoor kiezen om samen de halve canitrail/ caniwalk af te leggen..
* Honden vanaf 2 jaar zijn van harte welkom op de hele supronde en hele canitrail/ caniwalk. Uiteraard ook op de halve suptrail en halve canitrail/ caniwalk.

PS. De Sup-Canitrail leg je af met 1 hond. Een tweespan is dan ook niet mogelijk. Uiteraard kun je je natuurlijk wel twee keer inschrijven met twee verschillende honden. Houd er dan wel rekening mee dat je tussen de ene inschrijving en de andere inschrijving minstens 1 tijdsblok hebt om te voorkomen dat je gestresst het parcours gaat afraffelen.
c
5. Je kiest een medaille
Op het inschrijfformulier kun je kiezen voor een unieke handgemaakte medaille van hout; je hoeft hier verder niets extra’s voor bij te betalen.
c

6. Kies voor een massage en/of een sportcheck voor je hond
Samen sporten met je hond is een heerlijke activiteit voor mens en hond, maar vraagt ook het een en ander van het fysieke gestel. Tijdens de Natte Neuzen Sup-Canitrail Achterhoek staan er professionals die alles weten over het bewegingsapparaat van je hond. Zij kunnen helpen bij het zo prettig mogelijk kunnen afleggen van deze niet te onderschatten zware duatlon.
c

7. Samenstellen startlijst
Op de woensdagavond voorafgaand aan de Natte Neuzen Sup-Canitrail wordt de voorlopige starttijd in de startlijst van jullie Tijdsblok per mail toegestuurd. Je kunt hierop voor vrijdag 14:00 uur reageren.

Zou je graag met een vriend of vriendin of met jullie vaste groepje die ook allemaal zijn aangemeld in hetzelfde Tijdsblok willen starten, dan kun je dat per mail kenbaar maken.We zullen mits mogelijk jullie starttijd aanpassen aan jullie opgegeven wens(en).

De aangepaste definitieve startlijst wordt vrijdag 7 oktober in de loop van de avond aan alle deelnemers toegestuurd. Hierna zijn aanpassingen niet meer mogelijk.

Op de startlijst kun je lezen of je eerst met het Canitrail/ Caniwalk-onderdeel begint en daarna het Sup-onderdeel aflegt. Of dat je eerst met het Sup-onderdeel begint en daarna de Canitrail/ Caniwalk route aflegt. Hierdoor hopen we zoveel mogelijk ruimte te creëren voor de honden zodat ze met zo min mogelijk stress gaan beginnen aan jullie uitdagende duatlon.

Individuele deelnemers starten in het Tijdsblok om de minuut voor de duo’s, tenzij er expliciet een reden voor is die vooraf met Canitrail.NL besproken is. Wij kiezen bewust voor deze volgorde, omdat veel ‘solisten’ juist de rust en stilte willen ervaren van de natuur. Groepen vanaf vier deelnemers starten na de duo’s met ongeveer 3 tot 4 minuten tussen de groepen in.

Is je hond nogal angstig of nerveus, dan is het mogelijk om te starten in de Gele Tijdzone; hierin starten de zogeheten gele lintjes honden 10 minuten voorafgaand aan alle andere honden in het opgegeven Tijdsblok. Maak dit kenbaar via de mail als je hiervan gebruik zou willen maken.

c

8. Starterspakket ophalen bij het startbureau
Op de dag zelf staat het startbureau op het terrein van Markant Outdoorcentrum waar je je aanmeld. Hier toon je het hondenpaspoort waarin de naam en leeftijd van de deelnemende hond staat. Je ontvangt vervolgens een starterspakket met hierin het deelnamebewijs, het toegangsbewijs startzone, de consumptiebon (in te leveren bij het restaurant op het terrein), twee poepzakjes om op het terrein te kunnen gebruiken en uiteraard de verwennerij voor mens en hond. Heb je gekozen voor een medaille dan ontvang je deze alvast in je starterspakket.

Probeer ongeveer 30 minuten voor je starttijd aanwezig te zijn om je hond nog uit te kunnen laten, nog een klein beetje te laten drinken, het starterspakket op te halen en jullie canitrail-of supspullen aan te trekken of klaar te kunnen leggen.


9. Naar de 
Startzone
Na het aanmelden bij het startbureau kunnen jullie met het toegangsbewijs door het hek naar de startzone. Onze ervaring is dat honden elkaar bij de start vanwege de stress enorm kunnen aansteken. Om te voorkomen dat jullie te gestresst beginnen is er het verzoek om niet te lang voorafgaand aan jullie starttijd in de startzone aanwezig te zijn.

Deelnemers starten NOOIT massaal met alle honden tegelijk. Dat levert teveel stress op bij heel veel honden waardoor de honden naar elkaar kunnen gaan uitvallen. Om stress en bijtincidenten te voorkomen is de start altijd individueel, in duo’s of kleine groepen ( honden kennen elkaar goed).

Bij de individuele of duo-starttijden loop je ongeveer 10 minuten voor je starttijd de startzone in. Gaan jullie in overleg met de organisatie met een grotere groep starten probeer dan ongeveer 5 tot 7 minuten voorafgaand aan jullie starttijd in de startzone aanwezig te zijn. Liever niet eerder omdat de spanning dan teveel kan oplopen.
c

10. Wisselen van Sup naar Canitrail of Canitrail naar Sup
Ook de wissel van Sup naar Canitrail en Canitrail naar Sup onderdeel is volledig in de Startzone. Geef de wisselende honden de ruimte om even om te schakelen of om wat te drinken/ snacken bij de verzorgingspost die daar staat voordat ze aan het volgende onderdeel beginnen.

Je kunt bij de verzorgingspost ook een tasje met spullen achterlaten voor het volgende onderdeel of spullen achterlaten van het vorige onderdeel. Hang dan wel een naam-label aan je tas met spullen om verwarring te voorkomen.

Deelnemers uit een ander tijdsblok of kijkers van niet-deelnemers in dat tijdsblok zijn niet welkom in de Startzone om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk aanwezig zijn.

NB: In de Startzone is er geen harde sfeermuziek of een speaker om de boel aan elkaar te kletsen.

Na afloop kunnen jullie lekker nagenieten bij restaurant Woodies onder het genot van wat te drinken en iets lekkers.


11. Vergeet na afloop niet jullie avonturen met foto’s te delen op de FB pagina van de Natte Neuzen Trail Community of Dogsurvival Achterhoek

MATERIAAL SUPPEN

Afhankelijk van jullie ervaring met het suppen zijn er een aantal materialen die jullie uiteraard bij je hebben tijdens het sup-onderdeel:

1. Supboard: Heb je al een eigen supboard dan kun je die uiteraard ook meenemen en in de Startzone klaar leggen. Graag wel je naam ergens vermelden op je board. Heb je geen eigen supboard dan is dat geen enkel probleem. Er zijn voldoende een shardshell boarden met peddle (dus niet een opblaasbare) die we van Markant Outdoorcentrum hebben kunnen huren.
2. Riem voor je hond: Belangrijk is dat je hond een riem om heeft tijdens het suppen. Je kan de riem onder je voet zetten en/of aan je heupgordel vast maken. Dit zorgt er voor dat je hond niet zomaar kan afdwalen of weg kan zwemmen. Daarnaast is het een handig hulp middel om je hond uit het water te halen wanneer dat nodig mocht zijn.
3. Harnas voor je hond: Je hond draagt een Y-tuig of H-tuig van ademend sneldrogend materiaal. Het liefst met een handvat op het rugdeel waarmee je je hond snel uit het water kunt trekken. Meer informatie over het kiezen van het juiste harnas vind je op de website van Dierenoppas Amersfoort
4. Zwemvest voor je hond: Niet elke hond kan goed zwemmen, weet dus goed wat jouw hond wel of niet kan. Er zijn honden die van nature geen goede zwemmers zijn of die niet van water houden. Zorg er dus altijd voor dat je zeker weet dat je hond (goed) kan zwemmen voordat je het water op gaat. Twijfel je dan is een zwemvest voor je hond een echte must.
c

MATERIAAL CANITRAILEN

Afhankelijk of jullie het canitrail-onderdeel hardlopend of wandelend gaan afleggen zijn de volgende materialen verplicht:
1. Heupgordel: Je draagt zelf een heupgordel voor een goede drukverdeling tijdens het trekken en zorgen de beenlussen ervoor dat de gordel niet omhoog kruipt tijdens het hardlopen. Dankzij het lage trekpunt wordt de rug gespaard en is de kans op blessures nihil.
2. Harnas voor je hond:
Loopt je hond veelal naast je tijdens het canitrailen of wandelen dan volstaat een Y-tuig of H-tuig. Een anti-trektuig of borsttuig ook wel eens Noors hondentuig genoemd is niet geoorloofd. Meer informatie over het kiezen van het juiste harnas vind je op de website van Dierenoppas Amersfoort.
Is je hond gewend om voor je te lopen en te trekken in het harnas, dan zorg je ervoor dat je hond een echt trekharnas aanheeft die zorgt voor een gelijke verdeling van de trekkracht over het lichaam van de hond.
3. Verende riem voor je hond:
 Tijdens het canitrailen en caniwalken is je hond ten alle tijde aan je verbonden middels een elastische treklijn die de schokken absorbeert tijdens het hardlopen/ wandelen.

Voor advies over het juiste materiaal kunnen deelnemers contact opnemen met onze partner Run with Pride. Zij zullen op zondag 9 oktober ook aanwezig zijn met hun stand waarin alle materialen te zien zijn. Twijfel je dus of je het juiste materiaal hebt, neem gerust contact met hun op via info@runwithpride.nl
c

VERPLICHT MOBIEL MEE

Omdat de route van de Natte Neuzen Canitrail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben tijdens het canitrailen. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171
c

INSCHRIJFGELD

De Natte Neuzen Sup-Canitrail Achterhoek is een sportief honden-evenement waarbij je twee aparte onderdelen met elkaar combineert.  Het inschrijfgeld voor deze unieke duatlon is €35,00
Het inschrijfgeld is inclusief:
– huur hardshell board met peddle,
– uitgezette supronde,
– uitgepijlde canitrailroute ( 8-9km en 4-5km),
– unieke houten medaille(mits bij inschrijving aangegeven),
– gepersonaliseerd bewijs van deelname met jullie namen erop,
– gebruik van de Markant Outdoorcentrum suplocatie,
– gebruik van toiletten en andere faciliteiten,
– verzorgingspost in de startzone met drankjes en hapjes voor de honden en mensen tijdens het overstappen van het ene onderdeel naar het andere onderdeel,
– hondensnacks voor na afloop,
– consumptiebon voor na afloop,
– professionele EHBO,
– professionele verkeersregelaars,
– en een aanzienlijke donatie aan Natuurmonumenten
c
ANNULERING OF RESTITUTIE

Heb je je ingeschreven maar kun je door omstandigheden niet komen?
Dan mag je geheel gratis het startbewijs overdragen aan een ander. Via een mailtje naar canitrailnl@gmail.com geef je vervolgens de gegevens van de nieuwe deelnemer door. Hierin staan iig de naam en achternaam, adres, naam hond, leeftijd hond en geboortedatum hond, telefoonnummer en emailadres. Jullie verrekenen het inschrijfgeld dan onderling. De organisatie neemt geen annulering in behandeling en restitutie vindt niet plaats.

HONDENMASSAGE
Net als bij de Natte Neuzen Trails de afgelopen jaren hebben we onze gediplomeerde hondenmasseur Saskia de Weerd van Hondenmassage Saskia weer kunnen strikken. Zij biedt een sportmassage aan dat uit twee delen bestaat. Namelijk vooraf een warming-up massage en na afloop een cooling down massage. Kosten zijn €12,50.

Wat gebeurt er tijdens een sportmassage?
Door stimulatie verbetert de doorbloeding en wordt de afvoer van afvalstoffen verhoogd. Hierdoor kan het lichaam van je hond zich sneller opbouwen en herstellen. De hond wordt soepeler in het gebruik van zijn lichaam en de coördinatie en balans verbeteren.
De betere coördinatie en balans, de verbeterde bewegingsvrijheid en een soepeler gebruik van het lichaam zorgen daardoor niet alleen voor een sneller herstel na blessures maar helpen ook nieuwe blessures te voorkomen.

SPORTCHECK
Samen fit genieten van jullie eerste duatlon…daar hoort uiteraard ook osteopaat Diana Soijo van Dé hondenpraktijk bij.  Osteopaat Diana kijkt vooraf naar je hond tijdens een sportcheck. Dit is een korte check op de volgende punten:

  • wandelgang van je hond
  • beweging van de heupen
  • beweging achterpoten en tenen
  • beweging en bewegingsvrijheid in schouders
  • beweging van ellebogen
  • beweging van voorpoten en tenen
  • bewegingsvrijheid in de gehele rug (wervelkolom)

Hieruit krijg je van Diana een advies waar je op mag letten tijdens jullie Sup-Canitrail.  Ontstaat er tijdens de duatlon een verandering in het gangwerk van je hond of gedrag (niet meer mee willen of prikkelbaar) kom dan na jullie prestatie (of als het ernstig is direct) langs en dan kijkt Diana waarmee ze jullie direct verder kan helpen.

AANLIJNEN
Tijdens de evenementen van Canitrail.NL is het verplicht om de hond te allen tijde aangelijnd te hebben. Ook op het terrein van Markant Outdoor. Wordt door de organisatie onderweg of achteraf geconstateerd dat de hond niet aangelijnd meeloopt, dan zou dat kunnen betekenen dat dit niet alleen de eerste maar ook de laatste Natte Neuzen Sup-Canitrail zal zijn omdat ons dan een vergunning geweigerd zal worden. Wij zullen hier streng in optreden.


HOE GA JE MET JE HOND OM?

Bij alle Natte Neuzen Canitrails ligt onze hoogste prioriteit bij het creëren van ruimte voor de persoonlijke zone van de sportende hond. Samen met je hond vorm je een team en dat team moet als een geoliede machine samen kunnen werken om blessurevrij te kunnen sporten.

Belangrijke voorwaarden om tot een goed team te kunnen komen is dat jij je hond goed kunt lezen en z’n grenzen respecteert. Ken je hond, leer zijn “taal” en geef hem of haar de ruimte om “nee” te mogen zeggen. Veel honden gaan ver over hun grenzen omdat ze ‘hun mens’ zo graag willen pleasen!

  • Let op z’n gangwerk; beweegt hij nog wel in draf of loopt hij ineens in telgang of loopt hij ineens mank. Snapt je hond wat je van hem wil? Is je hond wel gemotiveerd? Heeft je hond voldoende rust gehad? Loopt je hond ineens achter je, dan kan er waarschijnlijk iets aan de hand zijn. Trek niet aan de lijn zodat hij meegaat, maar nodig je hond uit om met jou verder te willen gaan of las een pauze in van 10-20-30 minuten zodat hij even kan bijtanken. Ken je de kenmerken van vermoeidheid? Lees meer hierover op onze site.
  • Let op z’n signalen; heeft je hond dorst dan geef je water. Is je hond moe, dan ga je wandelen. Heeft je hond het te warm, dan stop je en pas je daarna je tempo aan. De gezondheid, conditie en motivatie van de hond is leidend; de mens zorgt ervoor dat zijn of haar doelen daaraan ondergeschikt zijn.
  • Geen tijdregistratie; er wordt bewust NIET gebruik gemaakt van tijdregistratie om de deelnemers, hond en baas, te stimuleren om zoveel mogelijk in hun eigen tempo te lopen zonder de druk van een tikkende klok die op de achtergrond meedraait. We hebben bewust het wedstrijdelement uit de Natte Neuzen Sup-Canitrail Achterhoek gehaald zodat jullie er een heerlijk sportief dagje uit van kunnen maken.
  • Fit en getraind aan de start; het klinkt misschien als een open deur, maar om aan de start te kunnen staan van de Natte Neuzen Sup-Trail moeten hond en deelnemer fit en goed getraind zijn. Het suppen en het heuvelachtige parcours vragen fysiek veel van de deelnemers. Voel je je niet 100% of heeft je hond een blessure dan kun je je deelnamebewijs gratis overdragen aan een ander. Restitutie is helaas niet mogelijk.
  • Help m’n teefje is loops; een teefje die loops is tijdens de Natte Neuzen Sup-Canitrail mag onder een aantal beperkende voorwaarden starten. Sommige teefjes kunnen echter behoorlijk last hebben van hun hormonen, waardoor het sporten niet meer als prettig ervaren wordt. Vooraf graag bij de organisatie aangeven of je hond loops is, zodat we in overleg met jullie een passende plek op de startlijst kunnen vinden.
  • Het slaan, schoppen of trekken aan honden is verboden; wil je hond niet meer mee dan geeft hij of zij duidelijk z’n grens aan. Neem de tijd voor je hond en kijk na een tijdje wat je hond nog wil. Onze ervaring is dat als je hond datgene wat hem of haar dwars zit verwerkt heeft en jij hem de ruimte hebt gegeven om dit te kunnen verwerken, je hond vanzelf weer in beweging komt en waarschijnlijk de rest van het parcours met meer plezier aflegt.
  • Het gele lint- sommige honden hebben meer ruimte nodig; heeft je hond vooraf, in de startzone, onderweg en na afloop meer ruimte nodig dan draagt je hond een geel lint of en waarschuwingssleeve aan z’n harnas of lijn. Zie je een hond met een geel lint of waarschuwingssleeve dan betekent dat dat je deze hond NIET met je eigen hond moet benaderen. Het gele teken geeft aan dat de hond niet op zijn gemak is als andere honden te dichtbij komen. Of misschien betekent het wel dat deze hond naderende mensen heel eng vindt, ook dat is dus mogelijk.Hoe dichtbij is TE dichtbij? Dat weten we niet. Alleen de  ‘Gele Hond’ en zijn eigenaar weten dit. Hou dus ruim afstand en geef de hond en baas tijd om je uit de weg te gaan.Er zijn meerdere redenen waarom een hond deze ruimte nodig heeft: Het kan bijvoorbeeld een gezondheidsprobleem zijn, een hond die in training is, of een asielhond zijn die een traumatische ervaring heeft opgelopen. Deze honden kunnen de wereld (en andere honden) erg eng vinden. De hond kan één of meerdere slechte ervaringen hebben gehad met andere honden, waardoor hij zich niet op zijn gemak voelt bij jouw hond en de waarschijnlijk vriendelijke ‘hallo!’ acties van jou hond niet kan waarderen.Kortom: het gele teken betekent dat de hond meer ruimte nodig heeft. Er zullen bij het startbureau gele linten liggen die je aan de lijn kunt binden.

TERREIN SCHOON ACHTERLATEN
Op en om het terrein van Markant Outdoor waar wij te gast zijn geldt een opruimplicht. Neem zelf een paar hondenpoepzakjes mee om de behoefte van je hond te kunnen opruimen. Ook in de startzone geldt een opruimplicht; gebruik daarvoor de poepzakjes die je bij het startbureau in je starterspakket meekrijgt. Er staan voldoende vuilnisbakken op het terrein om alles vervolgens weg te kunnen gooien.
c

LEAVE NOTHING BUT FOOTPRINTS
Deelnemers aan de Natte Neuzen Sup-Canitrails streven ernaar om het natuurgebied waar ze lopen te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten. Daarom neem je altijd je eigen afval mee. Het is onacceptabel om gelletjes, papierwikkels van snoepjes en repen, banaanschillen, snoepzakjes, drinkbekers, waterflesjes e.d. achter te laten in de natuur. Afval is in principe alles wat niet in de natuur groeit!
c
c
PRIVACY
Tijdens de Natte Neuzen Sup-Canitrail Achterhoek op zondag 9 oktober 2022 worden er foto’s en/of filmpjes gemaakt. Zowel als deelnemer alsook voor toeschouwers stem je ermee in dat op het terrein van Markant Outdoorcentrum en langs de route van de Canitrail door het Montferland  foto’s en filmmateriaal wordt gemaakt. Wij behouden ons het recht voor dit materiaal te gebruiken ter publicatie en promotie op de website, social media, etc.
Mocht je hier geen prijs op stellen, dan kun je dat kenbaar maken bij de fotograaf/ filmer en/of bij het startbureau.
Bij het vermelden van de starttijden op de startlijsten wordt alleen je voor- en achternaam en de naam van je hond vermeld. Alle persoonlijke gegevens opgegeven via het inschrijfformulier worden niet met derden gedeeld en na twee jaar (na deelname) uit ons systeem verwijderd.
c

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN ( Atletiekunie ) vanaf 29-11-2021
De Natte Neuzen Trails volgen altijd het Protocol Verantwoord Sporten van de Atletiekunie die in overleg met het RIVM richtlijnen opstellen waar wij ons aan houden.

Er gelden momenteel voor de sport geen beperkende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Het blijft bij de sportbeoefening belangrijk dat de hygiënevoorschriften van het RIVM zoveel mogelijk worden nageleefd.

PARTNERS & VRIJWILLIGERS
Het organiseren van de Natte Neuzen Trails en de geweldige sfeer is mogelijk dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Mocht je zelf lopen en vind je partner het leuk om erbij te zijn, denk dan eens aan een mooie taak als vrijwilliger. Alle helpende handjes zijn meer dan welkom:)

De Natte Neuzen Sup Canitrail is een samenwerking tussen Dogsurvival Achterhoek en Canitrail.NL en de volgende partners:

Markant Outdoorcentrum
Natuurmonument
Gemeente Montferland
Run with Pride Dogsports
Run2Day Arnhem-Nijmegen