Lusjes = Vrijheid en Avontuur
Lusje MEER of MINDER

Canitrail.NL vindt naast natuur en beleving ook vrijheid en avontuur belangrijke thema’s in het canitrailen. Het avontuur brengen we terug in de canitrails door te pelen met het principe van een Lusje MEER of MINDER.

Op 28 februari 2016 organiseerden we de eerste canitrail in Nederland zonder tijdsregistratie, zonder massastart, zonder startnummers, met uitgebreide verzorgingsposten voor mens en hond onder de naam Natte Neuzen Trail.

Met het toevoegen van keuzemogelijkheden onderweg tijdens de Natte Neuzen Trail Veluwezoom op 30 april 2017  hebben we de componenten avontuur en vrijheid eraan toegevoegd. Je hebt als team de vrijheid om zelf te kiezen hoe lang je op de dag van het evenement kunt en zou willen canitrailen. Je gaat samen het avontuur van een lusje meer of minder aan. Het mooie is…jullie bepalen zelf als team wat je wil trailen en hoe lang je wil trailen 

De Lussen
De Natte Neuzen Trail heeft altijd een basisroute van ongeveer 8km en langs deze basisroute kom je diverse lusjes tegen waarmee je het aantal te lopen kilometers kunt uitbreiden. Als je alle uitgepijlde lusjes zou lopen, dan kom je op een bepaalde maximum afstand die vaak tussen de 20 en 25km ligt. Soms is er voor de ‘die hards’ een extra GPX Lus toegevoegd die je alleen via GPS kunt lopen, zodat je je afstand kunt uitbreiden naar wel 40km. Loop je geen enkele lus, dan loop je dus alleen de basisroute en dat is dan in totaal circa 8km.

Hoe werkt dat?
Langs de basisroute kom je bij een aantal splitsingen een bordje tegen met daarop Lus A of Lus B. Ga je linksaf dan blijf je op de basisroute. Ga je rechtsaf dan loop je de lus totdat je weer iets verder op de basisroute uitkomt.

Bepaal je afstand dus op de dag zelf. Lopen jullie als team lekker, dan pak je er gewoon een lusje bij.
Gaat het even niet zo lekker, dan doe je toch een lusje minder:)

Hoe relaxed is dat!