NNT Rosendael 2017
Natte Neuzen Trail Rosendael

Ieder jaar doen we ons best om jullie een mooie route le laten beleven. Dit jaar loopt de 10km geheel door de bossen van de gemeente Rozendaal die worden beheerd door Staatsbosbeheer en de Geërfden Zimmerman. De 20km wordt getrakteerd op een schitterende route over het Rozendaalse veld met als kersje op de taart de Zandverstuiving. Een gebied dat door Natuurmonumenten en de gemeenten Rozendaal en Rheden weer in ere is hersteld:)

In het park van kasteel Rosendael loopt de route langs schitterende beukenlanen, de sprengen van de Beekhuizensebeek, de blauwe vijver en circa 300 meter voor de finish langs de befaamde schelpengalerij en de net gerestaureerde theekoepel. Neem de tijd om al het schoons in je op te nemen:)

Verplicht mobiel mee
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Ons noodnummer is 06-36550171

Startbewijs: Het startbewijs kan vanaf 08:30 uur opgehaald worden in de stallen van kasteel Rosendael. De ingang vind je aan de rechterzijde van het kasteel. Neem je hondenpaspoort mee, zodat de organisatie kan beoordelen of de hond oud genoeg is om deel te kunnen nemen aan de Natte Neuzen Trail. 
Meer hierover weten? Zie Basisregels Canitrailen.

Hond uitlaten: Voor de start kan de hond uitgelaten worden in het gebied rondom de start mits de uitwerpselen opgeruimd worden en achtergelaten in de daarvoor bestemde vuilnisbak. Je kunt ook terecht in het hondenlosloopgebied bij de parkeerplaats waar de honden los mogen lopen.

Start 20 km: Vanaf 09:30 uur wordt er individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut gestart vanaf het plein voor kasteel Rosendael, Rosendael 1 6891 DA Rozendaal

Start 10 km: Vanaf 10:30 uur wordt er individueel of in vooraf opgegeven teams om de minuut gestart vanaf het plein voor kasteel Rosendael, Rosendael 1 6891 DA Rozendaal.

Finish: De finish is op het plein van kasteel Rosendael. Na de finish staat er voor alle deelnemers op vertoon van hun startbewijs een heerlijke pannenkoek klaar .

Hydratatie verplicht: Tijdens de Natte Neuzen Trail zorg je als deelnemer er zelf voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren. Onderweg zorgt de organisatie voor voldoende waterpunten om je eigen voorraad aan te kunnen vullen, omdat er langs de route niet altijd natuurlijke waterbronnen te vinden zijn. Voor de 20km is dit verplicht, voor de 10km een aanrader.

Hydratatie 20 km: 
Bemande waterpunten op 8 km, 14 km en finish. Geen onbemande waterpunten mits het noodzakelijk is ivm warme omstandigheden.
Hydratatie 10 km: 

Bemande waterpunten op circa 5 km en finish. Geen onbemande waterpunten mits het noodzakelijk is ivm warme omstandigheden.
Afkoelen vlak voor de finish: Vlak voor de finish bij de schelpengalerij loopt een beekje waar de honden in kunnen afkoelen.

Route: De routes van de Natte Neuzen Trail worden aangegeven met gele pijlen. Daarbij kent iedere route zijn eigen kleur. De kleur van jouw afstand staat ook op je startbewijs, zodat je je onderweg nooit hoeft te vergissen 🙂 Onderweg hebben we op de lange stukken ook wit/rood gestreepte linten gehangen om aan te geven dat je echt nog steeds op het goede pad loopt.

Parkeren: Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar 
op de parkeerplaats bij Kasteel Rozendaal naast het 
huis aan de Beekhuizenseweg 4 6891 CZ Rozendaal Rechts in het bos achter de parkeerplaats is een 
hondenlosloopgebied.

Toiletten: In het kasteel stelt Geldersche Kasteelen haar toiletten beschikbaar voor de deelnemers. 
Er zijn echter geen douches aanwezig voor na het trailen.

Partners en vrijwilligers: Het organiseren van de Natte Neuzen Trail wordt gedragen 
door een heleboel vrijwilligers die ervoor zorgen dat de 
canitrailers een fantastische trail kunnen lopen. Bij het 
organiseren van de Natte Neuzen Trail Rosendael krijgen 
we veel steun van diverse partners waardoor wij deze 
canitrail tot iets bijzonders kunnen maken.

Wij zijn 
ontzettend blij en dankbaar met de steun van de volgende partners:

Geldersch Landschap en Kasteelen
Natuurmonumenten – Natuur laat je leven
Staatsbosbeheer
Gemeente Rozendaal
Gemeente Rheden
Run2Day Arnhem – voor runners door runners
Run with Pride
IcePaw
John’s Dierenwinkel
Reuvershoeve Pannenkoekbakkerij
Schoonmaakbedrijf Hommerson

Foto’s: Onderweg worden er door diverse fotografen op vrijwillige basis foto’s gemaakt. Je mag ze vrij downloaden voor eigen gebruik, maar je mag ze niet gebruiken voor commerciele doeleinden. Graag bij het delen de naam van de fotograaf vermelden…dat heeft hij/zij wel verdiend.

Linkjes naar de foto’s NNT Rosendael 2017:

Kiekjesdief – 20km

Kiekjesdief – 10km

Kiekjesdief – diversen

Henk Jeuring

Op ’t Eijnde Fotografie

Daphne Daniels