Deelnemersinfo
Natte Neuzen Trail Veluwezoom

29 april 2018

Honden en baasjes zijn weer van harte welkom om deel te nemen aan de kleinschalige gemoedelijke en uitdagende Natte Neuzen Trail Veluwezoom door het schitterende gebied bij De Steeg/ Rheden.

De Natte Neuzen Trail Veluwezoom op 29 april 2018 gaan we volgens een nieuw concept uitzetten:) Het motto is….Een lusje MEER of MINDER

Lusje MEER of MINDER
De NNT Veluwezoom heeft een basisroute van 8km en langs deze basisroute kom je diverse lusjes tegen waarmee je je aantal te lopen kilometers kunt uitbreiden. Als je alle lusjes zou lopen, dan kom je op een maximum van circa 23 km. Loop je geen enkele lus, dan loop je dus de basisroute en dat is in het totaal circa 8km.

Langs de basisroute kun je bij een aantal splitsingen een bordje tegenkomen met daarop Lus 1 of Lus 2 en het aantal kilometers waarmee je je trail kunt uitbreiden. Het aantal hoogtemeters van deze lus worden niet vermeld…dat blijft een leuke verrassing. Ga je linksaf dan blijf je op de basisroute. Ga je rechtsaf dan loop je de lus totdat je weer iets verder op de basisroute uitkomt.

(voorbeeld van een lus: rood is de basisroute/ donkergroen is lus 1 en lichtblauw is lus 2)

Op je startbewijs staat de routekaart met daarop de lusjes vermeld, zodat jullie ten alle tijde kunnen zien waar je op dat moment loopt 🙂

De lussen die je onderweg kunt verwachten zijn:
Lus A = 2,7 km
Lus B1 = 3,5 km
Lus B2 = 5,3 km (alleen als je ook lus 2 loopt)
Lus C = 1,9 km
Lus D = 3 km

Bepaal je afstand dus op de dag zelf. Lopen jullie als team lekker, dan pak je er gewoon een lusje bij. Gaat het even niet zo lekker, dan doe je toch een lusje minder:)

Inschrijven per tijdsblok
Dit concept vraagt tevens om een andere manier van inschrijven en prijsbepalen. Op het inschrijfformulier  geef je je ambitie vooraf aan door te kiezen voor een tijdsblok. In dat tijdsblok ga je zoals gebruikelijk alleen of in een vooraf opgegeven groep om de minuut van start. De tijdsblokken waaruit je kunt kiezen zijn:

Blok 1; 08:30 – 09:00 uur = 23km (minimale leeftijd hond 2,5 jaar)
Blok 2; 09:00 – 10:00 uur = Tussen 15 – 23km (minimale leeftijd hond 2,5 jaar)
Blok 3; 10:00 – 11:00 uur = Tussen  8 – 15km (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Blok 4; 11:00 – 11:30 uur = 8km (minimale leeftijd 1,5 jaar)

Het kan zijn dat vanwege de weersomstandigheden we de blokken wat naar voren opschuiven zodat de honden geen last zullen hebben van eventuele warmte :0

En omdat je onderweg mag bepalen welke afstand je uiteindelijk werkelijk gaat lopen, hebben we gekozen voor 1 vast tarief voor iedereen.

Caniwalk
Omdat we de afstanden vrij geven kunnen caniwalkers in principe op alle afstanden meelopen. Maar omdat we de caniwalkers ook in alle rust willen laten beginnen zullen zij in tijdsblok 1 starten.

Medaille
Vind je het leuk om na afloop een handgemaakte houten medaille mee naar huis t nemen als blijvend aandenken van de NNT Veluwezoom 2018, dan kun je die optie op het inschrijfformulier aanvinken.

Snuffel Trail
Stel je hond is te jong om mee te mogen doen met de kortste afstand of is geblesseerd geweest en mag nog niet te ver, dan is de Snuffel Trail perfect voor jullie als team. Onder begeleiding van de Dogwatcher Jelien Lammers is er een speciaal parcours met minder hoogtemeters en 1 verzorgingspost in een andere kleur pijl uitgezet, waarbij de nadruk met name ligt op de kennismaking met deze tak van sport. Bij de start nemen we wat meer tijd voor jullie als team zodat jullie in alle rust kunnen starten. Het parcours hoeft niet geheel hardlopend afgelegd te worden. We nodigen je juist uit om af en toe te gaan wandelen en je hond en zijn signalen goed te leren kennen als je hond het even zwaar heeft. En bij het eind staat de Dogwatcher om jullie over de finish te begeleiden om samen te reflecteren op het gelopen stuk en om vragen te beantwoorden 🙂

– Minimale leeftijd 10 maanden
– Inclusief Snuffel Trail Medaille
Blok 5; 11:30 – 12:00 uur = 4km Snuffeltrail

Verplicht mobiel mee
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Ons noodnummer is 06-36550171

Startbewijs: Het startbewijs kan vanaf 08:00 uur opgehaald worden naast de parkeerplaats De Lappendeken, Diepesteeg/Beekhuizenseweg, 6994 De Steeg.
* Op je startbewijs staat de routekaart met alle lusjes erop vermeld als extra steun voor onderweg als je even niet meer weet waar jullie zitten 🙂
* Je draagt je startbewijs duidelijk zichtbaar, zodat iedereen onderweg bij de verzorgingsposten weet dat je deelnemers bent aan de NNT Veluwezoom en dus mag smullen van alle lekkere hapjes en drankjes.
* Neem je hondenpaspoort mee, zodat de organisatie kan beoordelen of de hond oud genoeg is om deel te kunnen nemen aan de Natte Neuzen Trail. 
Meer hierover weten? Zie Basisregels Canitrailen.

Hond uitlaten: Voor de start kan de hond uitgelaten worden in het gebied rondom de start mits de uitwerpselen opgeruimd worden en achtergelaten in de daarvoor bestemde vuilnisbak.

Lokatie Start/Finish: De finish en start zijn in de buurt van Parkeerplaats De Lappendeken, Diepesteeg/Beekhuizenseweg, 6994 De Steeg

Hydratatie verplicht: Tijdens de Natte Neuzen Trail zorg je als deelnemer er zelf voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren. Onderweg zorgt de organisatie voor voldoende waterpunten om je eigen voorraad aan te kunnen vullen.

Verzorgingspost: 
Langs de basisroute na lus A, lus B1 en lus B3 staat op een schitterend uitkijkpunt een uitgebreide verzorgingspost met heerlijke trailhapjes voor baas en hond en drankjes. Vlak voor de verzorgingspost graag wel zelf goed uitkijken bij het oversteken.

Verzorgingspost lus B1 en lus B2:

Pak je lus B1 en/of lus B2 dan kom je langs een mobiele verzorgingspost met extra water om  je waterzak aan te kunnen vullen en natuurlijk lekkere snacks voor hond en baas.

Afkoelen voor de finish lus D: Vlak voor de finish in lus D kom je langs een watertje waarin de honden kunnen afkoelen.

Verzorging na de finish: Als jullie uiteindelijk over de finish komen staat er voor honden en baasjes voldoende te drinken…maar we hebben dit jaar ook een heerlijke warme hap van de barbecue:

DE HOTDOG

Het broodje Hotdog zal er ook in een vegetarische variant  te krijgen zijn. Standaard sauzen en toppings zijn ketchup, curry, mosterd, en knoflooksaus, gebakken uitjes en augurken. Dat wordt smullen 🙂
Voor de hondjes hebben we een lekkere snack 🙂

Mocht je een intolerantie voor hotdogs hebben, laat het ons dan weten zodat we iets anders voor je kunnen maken.|

Heb je een enthousiaste supporter meegenomen, dan kan deze tegen contante betaling van €2,50 ook een hotdog krijgen.

Routepijlen: De basisroute van de Natte Neuzen Trail worden aangegeven met gele pijlen. De lusjes worden aangegeven met borden aan het begin van de afslag en er vlak na. De Snufffeltrail wordt aangegeven met witte pijlen.

Parkeren: Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar 
op de parkeerplaats De Lappendeken, mits iedereen z’n auto niet te breed neerzet.

Toiletten: Op de parkeerplaats staan rechts in de hoek twee mobiele toiletten. 
Er zijn echter geen douches aanwezig voor na het trailen.

Geen tijdswaarneming: Omdat we de trail beschouwen als een niet-prestatiegericht evenement zal er geen tijdswaarneming plaats vinden.

Partners en vrijwilligers: Het organiseren van de Natte Neuzen Trail wordt gedragen 
door een heleboel vrijwilligers die ervoor zorgen dat de 
canitrailers een fantastische trail kunnen lopen. Bij het 
organiseren van de Natte Neuzen Trail Veluwezoom krijgen 
we veel steun van diverse partners waardoor wij deze 
canitrail tot iets bijzonders kunnen maken.

Wij zijn 
ontzettend blij en dankbaar met de steun van de volgende partners:

Natuurmonumenten – Natuur laat je leven
Gemeente Rheden
Run with Pride
IcePaw
Run2Day Arnhem – voor runners door runners
Albert Heijn Velp
John’s Dierenwinkel
Gildeslager J. van Egmond

Foto’s: Onderweg worden er door diverse fotografen op vrijwillige basis foto’s gemaakt. Je mag ze vrij downloaden voor eigen gebruik, maar je mag ze niet gebruiken voor commerciele doeleinden. Graag bij het delen de naam van de fotograaf vermelden…dat heeft hij/zij wel verdiend.

Linkjes naar de foto’s NNT Veluwezoom 2018:

Rene van de Rest          – www.facebook.com/Renevanderest.photography/

Jurrie Otter

Henk Jeuring

Arie Rietkerk Start

Arie Rietkerk Finish