Deelnemersinfo
KWF Natte Neuzen Trail Castricum

30 november 2019

KWF Natte Neuzen Trail Castricum
Datum: 30 november 2019
Afstanden: 8km, 14km, 18km en 25km
Snuffel Canitrail/ Snuffelwandeling:  5km
Kidstrail & Kids CaniTrail: 5km

Start- en finishlokatie: Parkeerplaats bij Bezoekerscentrum De Hoep, Johannisweg 2, 1901 NX Castricum

Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl  tot 6 november 2019.

Daginschrijving is mogelijk op 30 november tussen 08:30 en 12:30 mits er voldoende startbewijzen over zijn.

Lees om goed geïnformeerd aan de start te verschijnen het Natte Neuzen Trail Handboek en het Reglement DeelnameReglement Deelname goed door. Mocht je nog vragen hebben stuur dan gerust een mailtje naar canitrailnl@gmail.com

Honden en baasjes zijn van harte welkom om deel te nemen aan de kleinschalige gemoedelijke en uitdagende Natte Neuzen Trail Castricum die in het teken staat van het werven van zoveel mogelijk sponsorgeld voor het KWF Kankerbestrijding.
1

UNIEK: omdat het hier een sponsorloop betreft stellen we de routes van de Natte Neuzen Trail Castricum ook open voor wandelaars en trailers zonder hond.

Start Canitrail tussen 08:45 en 11:00 uur
Start Can-Walk en Wandelaars tussen 11:15 en 12:00 uur
Snuffel- en Kidstrail tussen 12:00 en 12:30 uur
Start Trailers tussen 13:00 en 14:30 uur

Voor de veiligheid vertrouwt KWF NNT Castricum op de EHBO-koffer van EHBO-koffer.nl

Samen sterk voor het KWF… Loop jij ook mee?!

Het verhaal achter de KWF Natte Neuzen Trail Castricum:
Deze Natte Neuzen Trail komt voort uit een mooi initiatief van Shelley Schoemaker die in 2018 plotseling werd geconfronteerd met de ziekte Kanker.

Vorig jaar zomer is er bij de vader van Shelley slokdarmkanker geconstateerd, en in het najaar van 2018 kregen ze te horen dat hij uitzaaiingen naar de lever had. Helaas kon hij alleen palliatief behandeld worden. Er zijn veel momenten geweest van hoop, vrees en teleurstellingen. En wat voel je je dan machteloos. Er moet toch iets zijn wat we kunnen doen?

Op 19 april benaderde Shelley via een mailtje Dorethea van Canitrail.NL omdat ze die machteloosheid wilde omzetten in actie door het organiseren van een (cani)trail als sponsoring voor het KWF Kankerbestrijding. Omdat ze hoopt met deze bijdrage er ooit een moment zal komen waar we allemaal zo op hopen: GENEZING!!

Helaas is de vader van Shelley afgelopen 4 juni op 59-jarige leeftijd overleden en heeft de strijd tegen kanker verloren. Wat een verdriet, wat een pijn. Hij kan er fysiek op 30 november niet meer bij zijn, maar ook weer wel…want ter nagedachtenis aan haar vader, Jan Schoemaker, die in het begin er volledig bij was betrokken zal alles in het teken staan van zijn lijfspreuk die geïnspireerd is op het liedje van Neil Diamond:
HELL YEAH HE DID

Dankzij parcours-chef Edwin van der Vegt, canitrailers Maartje Putter en Rebecca Duin en de samenwerking met Canitrail.NL wordt haar droom nu werkelijkheid:) Omdat Shelley haar boodschap zo breed mogelijk wil uitdragen, wordt als uitzondering deze Natte Neuzen Trail ook opengesteld voor een beperkt aantal wandelaars en trailers zonder hond.

Kun je niet zelf meelopen maar wil je wel doneren?

Dat kan via Shelley’s speciale pagina op het KWF-Kankerbestrijding format

INSCHRIJVEN
Via het inschrijfformulier geef je je op voor een tijdsblok dat correspondeert met een afstand. Hieraan vastgekoppeld zit een minimale leeftijdsgrens die vastgesteld is met behulp van het deskundige advies van dierenarts en osteopaat en die vaak ook te maken heeft met de zwaarte van het parcours.

Er zal gefaseerd gestart worden omdat we iedereen zoveel mogelijk in alle rust willen laten genieten van de schoonheid van het duinen natuurgebied 🙂

De tijdsblokken waaruit je kunt kiezen zijn:

Canitrails;
Blok 1; 08:30 – 09:00 uur = 25km (minimale leeftijd hond 3 jaar)
Blok 2; 09:00 – 09:15 uur = 18km (minimale leeftijd hond 2,5 jaar)
Blok 3; 09:15 – 10:00 uur = 14km (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Blok 4; 10:00 – 10:45 uur = 8km (minimale leeftijd hond 1,5 jaar)
Blok 9; 12:00 – 12:20 uur = 5km Snuffel- en Kids Cani Trail (minimale leeftijd hond 1 jaar)

Wandelaars;
Blok 5;11:15 – 11:25 uur = 25km (minimale leeftijd hond 2,5 jaar)
Blok 6;11:25 – 11:35 uur = 18km (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Blok 7;11:35 – 11:45 uur = 14km (minimale leeftijd hond 1,5 jaar)
Blok 8;11:45 – 11:55 uur = 8km (minimale leeftijd hond 1 jaar)
Blok 11;12:30 uur = 5km Snuffelwandeling (minimale leeftijd hond 10 maanden)

Trailers;
Blok 12;
13:00 – 13:15 uur = 25km
Blok 13;13:30 – 13:45 uur = 18km
Blok 14;13:45 – 14:00 uur uur = 14km
Blok 15;14:15 – 14:30 uur = 8km
Blok 10;12:20 – 12:30 uur = 5km Kids Trail

CANI-WALK
Kun je vanwege een lichte blessure niet hardlopen of houd je niet van hardlopen, maar vind je het welk leuk om samen met je hond een lange afstand te wandelen? Dat kan. Wij bieden sportieve lange afstand wandelaars die houden van een stevige wandeling met hun hond(en) de mogelijkheid om de uitgepijlde routes niet hardlopend, maar wandelend af te leggen (gemiddeld tempo ligt tussen 4,5km-6,5 km p/u).

In Blok 5 tot en met Blok 8 + Blok 11 kun je starten voor de Cani-Walk

Bij het startbureau ontvang je naast je startbewijs ook een pakketje eten en drinken voor onderweg voor zowel jezelf als voor je hond.

SNUFFEL TRAIL
Stel je hond is te jong om mee te mogen doen met de kortste afstand of is geblesseerd geweest en mag nog niet te ver, dan is de Snuffel Trail van 5km onder begeleiding van de Dogwatchers perfect voor jullie als team. Het parcours is uitgezet met witte pijlen.

Meer info over de Snuffel Trail vind je in het Natte Neuzen Trail Handboek

NB: Ook  jonge wandelaars met of zonder hond kunnen deelnemen aan de speciaal voor hun uitgezette 5km Snuffeltrail.

– Minimale leeftijd hond 12 maanden
Blok 9; 12:00 -12:15 uur = 5 km Snuffeltrail


KIDS CANI TRAIL
Voor kinderen/ jongeren tussen de 7 jaar en 16 jaar is er een speciale 5km Kids Cani Trail of Kids Trail(=zonder hond). De Kids Cani Trail of Kids Trail loop je het liefst samen met een volwassene/ ouder en een niet al te sterk trekkende hond. In het parcours zitten een paar klimmetjes en afdalingen die best wel lastig zijn. Het is dus een flinke uitdaging. Het parcours van de 5km is uitgezet met witte pijlen.

– Leeftijd is tussen 7 en 16 jaar
– Inclusief Kids CaniTrail / Kidstrailmedaille
– Starten in Blok 9; 12:15-12:20 uur = 5km Kids CaniTrail

INSCHRIJFGELD
Deelnemers kunnen zich voor-inschrijven via www.inschrijven.nl
Het inschrijfgeld is inclusief een volledig uitgezette uitdagende route, aanschaf van de verplichte duinkaart, gepersonaliseerd startbewijs, toiletten, professionele EHBO-ers, Dogwatchers, eten en drinken onderweg en na afloop.

€20,00 Canitrail-Wandeling-Trail 25km
€17,50 Canitrail-Wandeling-Trail 18km
€15,00 Canitrail-Wandeling-Trail 14km
€12,50 Canitrail-Wandeling-Trail 8km
€15,00 Snuffel Trail 5km (inclusief Snuffel-medaille)
€10,00 Kids Cani Trail & Kids Trail 5km (inclusief Kids-medaille)

NB: na aftrek van alle kosten gaat het inschrijfgeld volledig naar het KWF Kankerbestrijding.

DAGINSCHRIJVING
Daginschrijving is mogelijk op 30 november tussen 08:30 en 12:30 mits er voldoende startbewijzen over zijn. Bij een daginschrijving krijg je geen persoonlijk startbewijs en/ of medaille .
Bij een daginschrijving komt er €2,50 boven op de voor-inschrijving.

MEDAILLE
Vind je het leuk om na afloop een originele handgemaakte houten medaille mee naar huis te nemen als blijvend aandenken van deze Natte Neuzen Trail? Dan kun je die optie op het inschrijfformulier aanvinken.
Kosten zijn €2,50.
LET OP: Deze Natte Neuzen Trail heeft een uniek op het onderwerp afgestemd ontwerp:)

ANNULEREN
Heb je je reeds ingeschreven maar kun je door omstandigheden niet komen, dan is annuleren tot 2,5 week voorafgaand aan de trail mogelijk. Wij zullen dan alleen de administratiekosten van €2,50 in rekening brengen. Het overige inschrijfgeld zal niet geïncasseerd worden, tenzij je dit wil doneren aan het KWF.

Helaas is restitutie in de 2 weken voorafgaand aan de trail niet meer mogelijk. Wel is het mogelijk om zonder kosten het startbewijs over te dragen aan een ander.

Felix op ’t Eijnde Fotografie

STARTBEWIJS
Deelnemers die voor 17 november 2019 zich hebben ingeschreven, lopen met een gepersonaliseerd startbewijs waarop de naam van de hond(en) en loper staan. Een fantastisch aandenken:)

Ophalen startbewijs: Het startbewijs kan vanaf 08:30 uur tot 11:45 uur opgehaald worden bij het startbureau op de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum De Hoep, Johannisweg 2, 1901 NX Castricum

Duidelijk zichtbaar: Je draagt je startbewijs duidelijk zichtbaar, zodat iedereen onderweg bij de verzorgingsposten weet dat je deelnemer bent van de NNT en dus mag smullen van alle hapjes en drankjes.

Hondenpaspoort mee: Neem je hondenpaspoort mee, zodat de organisatie kan beoordelen of de hond oud genoeg is om deel te kunnen nemen aan de Natte Neuzen Trail. Wil je meer over de minimum leeftijd weten? Zie het artikel over belastbaarheid van de hond.


HOND UITLATEN/ OPRUIMPLICHT
Voor de start kan de hond uitgelaten worden in het gebied rondom de start en bij de parkeerplaats. Op verzoek van de beheerders is het verplicht om de poepjes van je hond op te ruimen en in de daarvoor bestemde vuilniszakken achter te laten. Ben je je poepzakjes vergeten, dan hebben wij er genoeg bij het startbureau liggen.

HOE WERKT BIJ ONS DE START
De start bij een door Canitrail.NL georganiseerde canitrail is volledig gericht op het creëren van zo min mogelijke stress voor je hond. Bij ons zul je dan ook nooit een massastart hoeven te verwachten. Deze manier van starten vraagt niet alleen meer voorbereiding en organisatie maar ook jullie medewerking. Lees alsjeblieft goed door wat we van jullie verwachten voor een zo stressloos mogelijke start.

 1. Startlijst: Er wordt gestart met een van tevoren via de mail toegestuurde startlijst waarin alle wensen van de deelnemers zoveel mogelijk zijn opgenomen. Onthoud goed hoe laat je start:) De startlijst is ook nog in te kijken bij het startbureau.
 2. Startvolgorde:Individuele deelnemers starten om de minuut voor de duo’s, tenzij er expliciet een reden voor is die vooraf met Canitrail.NL besproken is. Wij kiezen bewust voor deze volgorde, omdat veel ‘solisten’ juist de rust en stilte willen ervaren van de natuur. Groepen vanaf 4 deelnemers starten na de individuele en duo-canitrailers.
 3. De GELE ZONE:Bij het ophalen van het startnummer kun je om een geel lintje vragen voor begeleider en hond. Bevestig dit achterop bij jezelf op een opvallende plek en bij je hond op het harnas. Met het gele lint heb je op verzoek toegang tot een start in de GELE TIJDZONE die een kwartier eerder is als de start van de overige deelnemers.

Andere deelnemers mogen tijdens de start in de GELE TIJDZONE niet op het startterrein komen. De zogeheten ‘gele honden’ willen we die extra prikkels zoveel mogelijk ontzeggen, omdat wij hun een zo ontspannen mogelijke start gunnen.

 1. Groepen: Start je in een grote groep besef je dan dat je hiermee je hond niet altijd een plezier doet.
  – Ons verzoek is om te kijken of je in een kleinere groep van bijvoorbeeld 4 deelnemers kunt starten en desnoods afspreekt om een kilometer verderop de groepen bij elkaar te voegen.
  – Laat je hond niet te vroeg uit z’n veilige auto. Wil je nog even bijkletsen met je medestarters laat je hond dan nog even in de auto. Pas als jullie werkelijk naar de start gaan lopen neem je je hond mee.
  – Loop niet te vroeg naar de startlokatie, want daarmee verhoog je onnodig het stressniveau van je hond.
  – Groepen starten circa 3 minuten na elkaar. Pas als de eerste groep weg is, mag de volgende groep op het startterrein komen.
 2. Aanwezig in startzone:Bij de individuele of duo-starttijden loop je 1 – 2 minuten voor je starttijd naar de startzone. Ben je te vroeg, loop dan nog even een blokje om.
 3. Afstand houden:Sta je met meerdere honden te wachten, ga dan niet te dicht bij elkaar staan. Lukt dat niet en merk je dat je hond teveel stress opbouwt, ga dan in het ‘gele wachtvak’ staan. Dit is in het startgebied letterlijk een vak gemaakt van gele linten. Hierin mogen geen andere honden staan.
 4. Blijf zelf rustig:Merk je dat je zelf wat gespannen bent, adem dan eens een paar keer heel diep in en uit om je eigen spanning los te kunnen laten. Je hond reageert geheid op jouw ontspanning 🙂 Houd gedurende het startmoment van de canitrail zoveel mogelijk contact met je hond. Hij of zij heeft je nu hard nodig. Als dank zul je met een hele happy ontspannen hond lopen en dat is toch het mooiste wat er is 🙂

PARKEREN
Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar op loopafstand van de start/finish mits iedereen niet te breed parkeert.

TOILETTEN/ DOUCHES
Op de parkeerplaats bij het ophalen van het startbewijs zijn voldoende toiletten. Er zijn echter geen douches aanwezig voor na het canitrailen.

FINISH De finish is aan de andere kant van de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum De Hoep, Johannisweg 2, 1901 NX Castricum.

Als je over de finish bent gekomen is het wenselijk om door te lopen, zodat ook andere hondjes voldoende ruimte hebben om

GEEL LINT = Sommige honden hebben meer ruimte nodig

Mocht je tijdens de Natte Neuzen CaniTrail een hond zien met een geel lint om zijn nek, een geel lint aan zijn riem of aan zijn tuigje, houd er alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die ruimte nodig heeft. Wanneer je dit gekleurde lint ziet, benader alsjeblieft de hond en zijn of haar eigenaar niet met je eigen hond. Want het gele teken geeft aan dat de hond niet op zijn gemak is als andere honden te dichtbij komen.

Hoe dichtbij is TE dichtbij? Dat weten we niet. Alleen de  ‘Gele Hond’ en zijn eigenaar weten dit. Hou dus ruim afstand en geef de hond en baas tijd om je uit de weg te gaan.

Er zullen bij het startbureau gele linten liggen die je aan de lijn kunt binden. Je kunt hier meer over lezen in het artikel over de Yellow Dog Project.

VERPLICHT MOBIEL MEE
Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd technish terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een volledig opgeladen mobiele telefoon bij je te hebben. Sla beide noodnummers op in je telefoon: 06-50827282 (Shelley) of 06-55373902 (Edwin).

Mocht je ten val komen, en/of je hond geblesseerd raken en te ver van een verzorgingspost of de start/finish zijn, bel ons op. Ga niet te ver van de route af en blijf daar waar je bent tenzij anders is afgesproken met de organisatie.

GEEN TIJDSWAARNEMING
Omdat we de Natte Neuzen Trails beschouwen als een niet-prestatiegericht evenement zal er dus ook geen tijdswaarneming plaats vinden of een prijsuitreiking zijn voor de nummers 1-2-3.

DRINKEN MEE
Tijdens de Natte Neuzen Trails zorg je als deelnemer er zelf voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren. Dat betekent dat je of met een racevest of drinkgordel of bidon loopt met een opvouwbare drinkbak voor je hond.
Onderweg zorgt de organisatie voor voldoende waterpunten om je eigen voorraad aan te kunnen vullen, omdat er langs de route niet altijd natuurlijke waterbronnen te vinden zijn. Omdat je onderweg niet precies weet hoeveel kilometers jullie gaan lopen is iedere deelnemer verplicht om extra water mee te nemen.

OPVOUWBARE DRINKBAK
Voor alle afstanden geldt dat je zelf een opvouwbare drinkbak meeneemt voor je hond waarin je water uit de waterpunten bij de verzorgingsposten en finish kunt halen. Wij zijn geen voorstander van het gezamenlijk drinken uit dezelfde drinkbak. Mocht je een drinkbak vergeten zijn …geen ramp. We hebben altijd bij alle verzorgingsposten roestvrije drinkbakken achter de hand.

VERZORGINGSPOSTEN
Onderweg komen alle afstanden langs 1 of 2 verzorgingsposten met allerlei lekkere trailhapjes en drankjes voor de baasjes en gezonde niet te vette tussendoortjes en water voor de honden. Neem de tijd ervoor, geniet van al dit lekkers en ervaar de weldaad voor jullie lichaam en geest.

ONVERHARD PARCOURS
We streven naar een route die voor 100% onverhard is en zoveel mogelijk brede paden afwisselt met smalle single tracks. Soms kruisen we wat wegen en fietspaden om in het volgende natuurgebied te kunnen lopen.

De KWF NNT Castricum loopt onder andere door het Noord-Hollandse Duinreservaat. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf, enkele kleinere natuurgebieden en vele kleine vennetjes.

ROUTE
De routes van de Natte Neuzen Trails worden aangegeven met gele pijlen die zoveel mogelijk aan de rechterkant van het pad aan bomen, palen of struiken op ooghoogte hangen. Bij een splitsing wordt bijtijds aangegeven met informatieborden welk afstand naar links/ rechts afbuigt of rechtdoor gaat. Na de splitsing wordt de afstand opnieuw bevestigd met een informatiebordje en pijl.

De Snuffeltrail en de Kids Cani Trail worden aangegeven met witte pijlen.

Partners en vrijwilligers: Het organiseren van de Natte Neuzen Trail wordt gedragen 
door een heleboel vrijwilligers die ervoor zorgen dat de 
canitrailers een fantastische trail kunnen lopen. Bij het 
organiseren van de KWF Natte Neuzen Trail Castricum krijgen 
we veel steun van diverse partners waardoor wij deze 
canitrail tot iets bijzonders kunnen maken.

Wij zijn 
ontzettend blij en dankbaar met de steun van de volgende partners/ sponsors:
– PWN
– Natural Paws
– Tammenga dierenvoeders
– Wineandgifts
– Bistro ’t Schippersrijk
– Bank Beentjes
– Garage Van Velzen
– Kamano Dogconsultancy
– Hummel kozijnen en wooncomfort
– Smits Keukens
– H&S Bestratingen
– Zorg van de Zaak
– EHBO-koffer.nl
– Bos Infra b.v
– Bobs uitgeest
– Facta
– Citybakertaart.nl
– Jumbo Melis Stokelaan Uitgeest
– Assumburg Koeltechniek
– Bakkerij Putter
– Karen Vleugel
– DJ Mentwitt (Menno Schellevis)
– LieftingFit
– PRINTRS B.V.

Foto’s: Onderweg worden er door diverse fotografen op vrijwillige basis foto’s gemaakt. Je mag ze vrij downloaden voor eigen gebruik, maar je mag ze niet gebruiken voor commerciele doeleinden. Graag bij het delen de naam van de fotograaf vermelden…dat heeft hij/zij wel verdiend.

Linkjes naar de foto’s NNT Castricum 2019:
– Austin van Beek