Deelnemersinfo
Natte Neuzen Trail Veluwezoom

31 maart 2019

Natte Neuzen Trail Veluwezoom
Datum: 31 maart 2019
Afstanden: 8km tot en met 35km
Snuffeltrail:  4km
Kids Cani Trail : 4km

Start- en finishlokatie: Parkeerplaats De Lappendeken, kruising Diepensteeg/Beekhuizenseweg, 6994 De Steeg Net buiten het dorp omhoog het bos in)

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

Honden en baasjes zijn weer van harte welkom om deel te nemen aan de kleinschalige gemoedelijke en uitdagende Natte Neuzen Trail Veluwezoom door het schitterende gebied bij De Steeg/ Rheden.
1

Lusje MEER of MINDER
Met het toevoegen van keuzemogelijkheden onderweg hebben we de componenten avontuur en vrijheid aan de Natte Neuzen Trail toegevoegd. Uniek in Nederland! Je hebt als team de vrijheid om zelf te kiezen hoe lang je op het moment kunt en zou willen canitrailen. Je gaat samen het avontuur van een lusje meer of minder aan. Het mooie is…jullie bepalen zelf als team hoe ver jullie willen:)

De NNT Veluwezoom heeft een basisroute en langs deze basisroute kom je diverse lusjes tegen waarmee je het aantal te lopen kilometers kunt uitbreiden. Als je alle uitgezette lusjes zou lopen, dan kom je op een maximum van circa 25km. Wil je de digitale lus A2 lopen dan kan dat alleen als je start in Blok 1. Loop je geen enkele lus, dan loop je dus alleen de basisroute en dat is in het totaal circa 8km.

Meer uitleg over de lusjes en de grootte van de lusjes vind je hier.

VERPLICHT MOBIEL MEE
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Sla beide noodnummersop in je telefoon: 06-36550171 of 06-51856113.

Mocht je ten val komen, en/of je hond geblesseerd raken en te ver van een verzorgingspost of de start/finish zijn, bel ons op. Ga niet te ver van de route af en blijf daar waar je bent tenzij anders is afgesproken met de organisatie.
1

HYDRATATIE VERPLICHT: Tijdens de Natte Neuzen Trail zorg je als deelnemer er zelf voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren. Jullie lopen door terrein met weinig natuurlijke watertjes, dus onderschat dit niet.

Voor alle afstanden geldt dat je zelf een opvouwbare drinkbak meeneemt voor je hond waarin je water uit de waterpunten bij de verzorgingsposten en finish kunt halen. Wij zijn geen voorstander van het gezamenlijk drinken uit dezelfde drinkbak.

AANBIEDING: Om jullie tegemoet te komen bieden we tegen sterk gereduceerd tarief een 2 liter opvouwbare drinkbak van super waterdicht materiaal aan met daarop de naam van je hond/ honden. Deze kun je bestellen in de kleuren roze, paars, neongroen, blauw en zwart. Op het inschrijfformulier kun je deze waterbak bestellen.

INSCHRIJVEN: Deelnemers kunnen zich inschrijven via inschrijven.nl
Kosten voor de afstanden zijn inclusief een volledig uitgezette route met lusjes, gepersonaliseerd startbewijs, professionele EHBO-ers, Dogwatchers, eten en drinken onderweg, extra mobiele toiletten en een heerlijk ambachtelijk gemaakte hotdog bij de finish:
€20,00 Canitrail
€15,00 Snuffeltrail 4km (inclusief medaille)
€ 7,50 Kids Canitrail 4km (inclusief medaille)

De handgemaakte medaille kost €2,50 en kun je apart bestellen via het inschrijfformulier.

STARTTIJDEN :
Op het inschrijfformulier geef je je ambitie vooraf aan door te kiezen voor een tijdsblok. In dat tijdsblok ga je alleen of in een vooraf opgegeven groep minimaal om de minuut van start. De tijdsblokken waaruit je kunt kiezen zijn:

Blok 1; 08:30 – 09:00 uur = 22 – 35km (minimale leeftijd hond 3 jaar)
Blok 2; 09:00 – 10:00 uur = Tussen 15 – 25km (minimale leeftijd hond 2,5 jaar)
Blok 3; 10:00 – 11:00 uur = Tussen  8 – 15km (minimale leeftijd hond 2 jaar)
Blok 4; 11:00 – 11:30 uur = 8km (minimale leeftijd 1,5 jaar)

SNUFFEL TRAIL
Stel je hond is te jong om mee te mogen doen met de kortste afstand of is geblesseerd geweest en mag nog niet te ver, dan is de Snuffel Trail van 4km perfect voor jullie als team. Onder begeleiding van de Dogwatchers is er een speciaal parcours van ongeveer 4km met minder hoogtemeters en 1 verzorgingspost met een witte pijl uitgezet, waarbij de nadruk met name ligt op de kennismaking met deze tak van sport. Bij de start nemen we wat meer tijd voor jullie als team zodat jullie in alle rust kunnen starten. Het parcours wordt deels hardlopend en deels wandelend afgelegd. We nodigen je juist uit om af en toe te gaan wandelen en je hond en zijn signalen goed te leren kennen als je hond het even zwaar heeft. En bij het eind staat de Dogwatcher om jullie over de finish te begeleiden om samen te reflecteren op het gelopen stuk en om vragen te beantwoorden.

– Minimale leeftijd 12 maanden
– Inclusief Snuffel Trail Medaille
Blok 5; 11:30 -12:00 uur = 4 km Snuffeltrail


KIDS CANI TRAIL 

Voor kinderen/ jongeren tussen de 8 jaar en 16 jaar hebben we een special Kids Cani Trail in het leven geroepen van 4km. De Kids Cani Trail loop je het liefst samen met een volwassene/ ouder en een niet al te sterk trekkende hond. In het parcours zitten een paar klimmetjes en afdalingen die best wel lastig zijn. Het is dus een flinke uitdaging. Het parcours van de 4km is uitgezet met witte pijlen.

– Leeftijd is tussen 6 en 16 jaar
– Inclusief Kids Cani Trail medaille
Blok 6; 12:00-12:30 uur = Kids CaniTrail

HOE WERKT BIJ ONS DE START
De start bij een door Canitrail.NL georganiseerde canitrail is volledig gericht op het creëren van zo min mogelijke stress voor je hond. Doordat je hond minder in de stress schiet bij de start, kun jij als baas meer ontspannen en is de rest van jullie canitrail ook veel relaxter. Bij ons zul je dan ook nooit een massastart hoeven te verwachten. Deze manier van starten vraagt niet alleen meer voorbereiding en organisatie maar ook jullie medewerking. Lees alsjeblieft goed door wat we van jullie verwachten voor een zo stressloos mogelijke start.

 1. Startlijst: Er wordt gestart met een van tevoren via de mail toegestuurde startlijst waarin alle wensen van de deelnemers zoveel mogelijk zijn opgenomen. Onthoud goed hoe laat je start:) De startlijst is ook nog in te kijken bij het startbureau.
 2. Startvolgorde: Individuele deelnemers starten om de minuut voor de duo’s, tenzij er expliciet een reden voor is die vooraf met Canitrail.NL besproken is. Wij kiezen bewust voor deze volgorde, omdat veel ‘solisten’ juist de rust en stilte willen ervaren van de natuur. Groepen vanaf 4 deelnemers starten in de Groepszone.
 3. De GELE ZONE: Bij het ophalen van het startnummer kun je om een geel lintje vragen voor begeleider en hond. Honden met een geel lint zijn honden die ruimte nodig hebben. Benader deze hond alsjeblieft niet met jouw hond. Houdt afstand of zorg dat deze hond en zijn/haar baasje de ruimte hebben om zich van je weg te verplaatsen. Meer info vind je op onze website.
  Bevestig het gele lint achterop bij jezelf op een opvallende plek en bij je hond op het harnas. Met het gele lint heb je op verzoek toegang tot een start in de GELE TIJDZONE die een kwartier eerder is als de start van de overige deelnemers.

LET OP: Andere deelnemers mogen tijdens de start in de GELE TIJDZONE niet op het startterrein komen. De zogeheten ‘gele honden’ willen we die extra prikkels zoveel mogelijk ontzeggen, omdat wij hun een zo ontspannen mogelijke start gunnen.

 1. De GROEPSZONE: De Groepszone is net als de Gele Zone in het leven geroepen om honden bij de start zo min mogelijk vanuit stress te laten starten. Natuurlijk is het heel gezellig om samen te lopen, maar als je goed naar de interactie van de honden kijkt dan zie je dat hun energieniveau (vaak al op de parkeerplaats) heel hoog zit en dat sommige honden daarmee dealen door van zich af te grauwen en van zich af te happen. Start je in een grote groep besef je dan dat je hiermee je hond niet altijd een plezier doet.
  – Ons verzoek is om te kijken of je in een kleinere groep van bijvoorbeeld 4 deelnemers kunt starten en desnoods afspreekt om een kilometer verderop de groepen bij elkaar te voegen.
  – Laat je hond niet te vroeg uit z’n veilige auto. Wil je nog even bijkletsen met je medestarters laat je hond dan nog even in de auto. Pas als jullie werkelijk naar de start gaan lopen neem je je hond mee.
  – Loop niet te vroeg naar de startlokatie, want daarmee verhoog je onnodig het stressniveau van je hond.
  – Groepen starten circa 3 minuten na elkaar. Pas als de eerste groep weg is, mag de volgende groep op het startterrein komen.
 2. Aanwezig in startzone: Bij de individuele of duo-starttijden loop je 1 – 2 minuten voor je starttijd naar de startzone. Deze begint achter het hek van Buitenplaats Beekhuizen. Hier staat ook een vrijwilliger om erop toe te zien dat je niet te vroeg in de startzone komt om onrust te voorkomen voor de mensen die op Buitenplaats Beekhuizen overnachten. Ben je te vroeg, loop dan nog even een blokje om.
 3. Afstand houden: Sta je met meerdere honden te wachten, ga dan niet te dicht bij elkaar staan. Lukt dat niet en merk je dat je hond teveel stress opbouwt, ga dan in het ‘gele wachtvak’ staan. Dit is in het startgebied letterlijk een vak gemaakt van gele linten. Hierin mogen geen andere honden staan. Je mag dit vak niet langer als 2 minuten bezet houden, zodat ook andere honden hiervan gebruik gebruik kunnen maken.
 4. Blijf zelf rustig: Merk je dat je zelf wat gespannen bent, adem dan eens een paar keer heel diep in en uit om je eigen spanning los te kunnen laten. Je hond reageert geheid op jouw ontspanning. Houd gedurende het startmoment van de canitrail zoveel mogelijk contact met je hond. Hij of zij heeft je nu hard nodig. Als dank zul je met een hele happy ontspannen hond lopen en dat is toch het mooiste wat er is.

FINISH: De finish is bij Parkeerplaats De Lappendeken. Na de finish staat er voor alle deelnemers op vertoon van hun startbewijs een heerlijk ambachtelijk gemaakte hot dog.

ROUTEPIJLEN: De basisroute van de Natte Neuzen Trail worden aangegeven met gele pijlen. De lusjes worden aangegeven met borden aan het begin van de afslag en er vlak na. De Snufffeltrail wordt aangegeven met witte pijlen.

PARKEREN: Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar 
op de parkeerplaats De Lappendeken, mits iedereen z’n auto niet te breed neerzet.

TOILETTEN: Op de parkeerplaats staan rechts in de hoek twee mobiele toiletten. 
Er zijn echter geen douches aanwezig voor na het trailen.

GEEN TIJDSWAARNEMING: Omdat we de trail beschouwen als een niet-prestatiegericht evenement zal er geen tijdswaarneming plaats vinden.

Partners en vrijwilligers: Het organiseren van de Natte Neuzen Trail wordt gedragen 
door een heleboel vrijwilligers die ervoor zorgen dat de 
canitrailers een fantastische trail kunnen lopen. Bij het 
organiseren van de Natte Neuzen Trail Veluwezoom krijgen 
we veel steun van diverse partners waardoor wij deze 
canitrail tot iets bijzonders kunnen maken.

Wij zijn 
ontzettend blij en dankbaar met de steun van de volgende partners:

Natuurmonumenten – Natuur laat je leven
Gemeente Rheden
Run with Pride
IcePaw
John’s Dierenwinkel
Reuvershoeve pannenkoeken

Foto’s: Onderweg worden er door diverse fotografen op vrijwillige basis foto’s gemaakt. Je mag ze vrij downloaden voor eigen gebruik, maar je mag ze niet gebruiken voor commerciele doeleinden. Graag bij het delen de naam van de fotograaf vermelden…dat heeft hij/zij wel verdiend.

Linkjes naar de foto’s NNT Veluwezoom 2019:

Foto’s Henk Jeuring

Foto’s Jurrie Otter

Foto’s Jan