Programma Canitrailen voor Beginners

Canitrailen is het samen beleven en genieten van het hardlopen in de natuur over onverharde paden vanuit samenwerking tussen mens en hond zonder tijds- en prestatiedruk.

Tijdens het canitrailen zijn mens en hond ten alle tijden aan elkaar verbonden. Enerzijds omdat je door gebieden loopt waar veel wild loopt en je vanuit respect voor dit gebied je hond aangelijnd houdt. Anderzijds omdat het aan elkaar verbonden zijn veel vraagt van de samenwerking en respectvolle relatie tussen hond en mens.

Canitrailen is samen op avontuur gaan in de natuur, samen werken aan conditie en uithoudingsvermogen en gewoon erg leuk om samen te doen.

Canitrailen voor beginners
Vaak krijgt Dorethea Bil, grondlegger van het canitrailen in Nederland, de vraag: “Ik wil met mijn hond beginnen met canitrailen, maar hoe doe ik dat”. Veel van deze beginners komen vervolgens bij bestaande Canicross-cursussen of workshop. Maar omdat canitrailen een heel ander uitgangspunt heeft als het canicrossen is Dorethea al een aantal jaar op zoek naar de juiste vorm die past bij het principe van de geleidelijke vooruitgang en bewegen vanuit balans – twee van de basisprincipes uit de chi-running filosofie waarin zij opgeleid is.

De ziel van de Canitrailer
De ziel van de canitrailer is een ‘vrije avontuurlijke sportieve ziel’ verwant aan de ‘endurance’ in de paardensport. Het gaat niet alleen over uithoudingsvermogen, maar ook over:
– kunnen trailen in het aerobic energie systeem,
– self-supporting kunnen zijn,
– kunnen samenwerken op alle ondergronden
– goed jezelf en je hond kunnen observeren en lezen
– goed ‘in het moment’ kunnen lopen
– respect voor en genieten van de natuur.


Hoe ziet het Programma Canitrailen voor Beginners eruit?
Gedurende 3 maanden kun je aansluiten bij het nieuwe programma: Canitrailen voor Beginners.

Tijdens dit programma worden jij en je hond (het canitrail-team) intensief begeleid door Dorethea Bil en maak je kennis met alle facetten van de Canitrail-sport. Naast 3 privé-trainingen plan je ook 3 groepstrainingen in, omdat het canitrailen in een groep vaak andere aspecten met zich meebrengt dan als je alleen met je hond loopt.  Gedurende het programma ontvang je diverse theorie-modules om jullie kennis over de sport uit te breiden en jullie kunde in de sport te onderbouwen.

Met al deze kennis en vaardigheden gaan jullie in de 3 maanden die voor het programma staan vooral veel experimenteren en proberen…want uiteindelijk is vooral het ZELF DOEN nog altijd de beste leerschool. Dorethea volgt, informeert en adviseert jullie in dit 3-maandelijkse proces naar een mooi samenwerkend team met diep respect voor elkaar en jullie mogelijkheden.

Wat kun je verwachten?
Via de Fitmanager koop je het beginners-programma voor 3 maanden. Voorafgaand aan de eerste training vul je eerst een vragenlijst in met daarin de doelen die je voor jouw team hebt gesteld, want dat is zo mooi aan dit programma: het is persoonlijk en afgestemd op jullie team!

Het eerste programma wordt aangeboden in de maanden september-oktober-november 2019:
– de 3 privé-trainingen,
– de 3 groepstrainingen,
– diverse theorie-modules
– oefeningen om direct mee aan de slag te kunnen
– filmpjes van het gangwerk van jou en je hond

In de maanden september-oktober-november boek je in de Fitmanager 3 groepstrainingen en maken we in overleg 3 privé-trainingen afgestemd op jullie agenda. De periodes tussen de trainingen bepaal je zelf op basis van jullie beschikbaarheid, conditie en ambitie.
De groepslessen voor beginnende canitrailers uit dit programma kunnen gevolgd worden op een aantal ingeplande data op maandagochtend 09:00-10:00, woensdagmiddag 15:00-16:00 of zaterdagmiddag 15:00-16:00
Aan de groepstrainingen voor startende canitrailers kunnen maximaal 5 teams meedoen.
Alle trainingen vinden plaats in Nationaal Park Veluwezoom in Rozendaal, Velp of Rheden.

Professionele begeleiding
De trainingen worden gegeven door Dorethea Bil. Zij is in 2016 begonnen met het opzetten van de Natte Neuzen CaniTrails om canitrailen als sport in Nederland op de kaart te zetten en een doel te geven om naar toe te kunnen trainen. Dorethea is gecertificeerd hardloop- en trailrunning trainster (Atletiek-Unie) , honden-fitnesstrainster (Fit Dog Programm) , canitrail-trainster, chirunning coach & yoga instructor (Yoga4Runners).
Tussen het organiseren van de diverse Natte Neuzen Trails en (Cani)Trails door traint ze zelf regelmatig met haar witte herder voor langere Cani-Trails in binnen – en buitenland maar ook voor diverse Ultra-Trails in mooie stukjes natuur zonder haar hond.

 

Kosten: €175,00
– 3 groepstrainingen van 60 minuten
– 3 privé trainingen van 30 minuten
– 1 op 1 adviezen en oefeningen om zelf mee aan de slag te kunnen
– diverse theorie-modules als naslagwerk
– minimale leeftijd hond 12 maanden
Je kunt deze speciale strippenkaart kopen via de FITMANAGER

 

Inschrijfdata groepslessen

September 2019 Oktober 2019 November 2019
16 september 09:00 -10:00
18 september 15:00-16:00
23 september 09:00-10:00
25 september 15:00-16:00
28 september 15:00-16:00
14 oktober 09:00 -10:00
16 oktober 15:00-16:00
21 oktober 09:00 -10:00
23 oktober 15:00-16:00
26 oktober 15:00-16:00
4 november 09:00 -10:00
6 november 15:00-16:00
9 november 15:00 -16:00
13 november 15:00-16:00
16 november 15:00-16:00

Optie: Beginnen met je hond onder de 12 maanden is mogelijk maar dan zonder de groepstrainingen maar wel met privé-trainingen. Aanvragen hiervoor gaan alleen via een mailtje naar canitrailnl@gmail.com

Optie: Wil je tijdens het Programma vaker aansluiten bij de groepstrainingen voor beginnende canitrailers dan kun je (mits de groep niet vol zit) op bovenstaande data inschrijven met de speciale strippenkaart voor beginnende canitrailers (10 strippen voor 6 maanden).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *