Buddy’s CaniTrail Challenge 2020
Buddy’s CaniTrail Challenge 2020

Buddy’s CaniTrail Challenge 2020
Challenge 1 & Challenge 2
Datum :
1 Juli 2020 – 31 Augustus 2020
Lokatie : 41 Natuurgebieden in Nederland

YES… we kunnen weer samen sporten en de grenzen met andere landen om ons heen gaan weer langzaam open. Het advies is om de zomervakantie in ons eigen land door te brengen…Nou wij gaan jullie daar een handje bij helpen met de nieuwe Buddy’s Canitrail Challenges

Tijdens de zomervakantie van 1 juli tot en met 31 augustus 2020 willen wij jullie uitdagen om het canitrailen te combineren met Geocaching; een sport die in 2020 alweer 20 jaar lang over de hele wereld wordt uitgeoefend. Twee sporten die je uitstekend met elkaar kunt combineren…die je alleen kunt doen maar ook samen met andere canitrailers:)

Door het geocachen toe te voegen aan je canitrail geven we je deze zomer een doel om de mooiste stukken natuur in Nederland te ontdekken.
Je gaat niet alleen canitrailen/ wandelen in je eigen vertrouwde omgeving!
Nee, je gaat canitrailen door heel Nederlanden bezoekt alle Nationale Landschappen en Nationale Parken op zoek naar een schat (cache).

Meer weten over Geocaching?
Kijk op hun website 

n

Wat is de bedoeling van deze zomerse Canitrail Challenge

In de periode van de zomervakantie van 1 juli tot en met 31 augustus kun je meedoen aan niet 1 maar 2 canitrail challenges. Beide Challenges zijn prima met elkaar te combineren.

CHALLENGE 1 – In Challenge 1 wil de Travelbug (TB) “CaniTrail Buddy”  tijdens ‘zijn’  zomervakantie van 1 juli tot en met 31 augustus minimaal 1 dag en nacht verblijven in een ‘cache’ in alle 41 natuurreservaten, 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen, van Nederland:) Maar daar heeft hij wel de hulp nodig van de NNT Community:)
Op 1 juli wordt TB CaniTrail Buddy uitgezet ergens in Gelderland en op 31 augustus moet hij weer terug zijn in dezelfde Cache in Gelderland.

CHALLENGE 2 – Bezoek tussen 1 juli en 31 augustus 2020 alle 41 natuurreservaten met je eigen CaniTrail Buddy en log een cache in ieder natuurreservaat. Wandel of Loop in dit natuurreservaat een canitrail die qua afstand past bij je hond en de weersomstandigheden en log in dit reservaat minimaal 1 cache.  Je mag meerdere caches loggen maar is voor deze challenge niet noodzakelijk. Je kunt dit natuurlijk combineren met Challenge 1 en de TB meenemen naar een ander natuurpark of loggen in een natuurreservaat waar je naar toe wil gaan. LET OP: je voegt altijd je gekopieerde “CaniTrail-Buddy-Startbewijs” in de cache:)

SAMEN of ALLEEN?
Natuurlijk kun je de Challenges ook samen doen met andere bekende of onbekende canitrailers. Je kunt bijvoorbeeld via de NNT Community met een canitrailer afspreken die in het natuurreservaat dat je wil bezoeken woont en hem of haar vragen om samen een route langs de cache te gaan rennen/ trailen/ wandelen. Waarschijnlijk kent hij of zij alle leuke paadjes voor een geweldig Canitrail-avontuur. Hoe leuk is het om elkaar nu eens “LIVE” te ontmoeten:)

Ik wil meedoen hoe doe ik dat?
n
*
Registreren in Google Drive
In Google Drive is het document Buddy’s Canitrail Challenge 2020 aangemaakt. Klik op onderstaande link naar het bestand en vul je Naam in,  de Naam van je Hond en jullie Profiel naam zoals je die hebt aangemaakt op de website www.geocaching.com.

Link to Google Drive
n

* Aanmelden NNT Community op Facebook
Vervolgens meld je je aan voor de Natte Neuzen Trail Community waarin alle communicatie geplaatst wordt over de Canitrail Challenge. Hier kun je ook oproepjes plaatsen waarop andere Canitrailers kunnen reageren.  n

Link naar Natte Neuzen Trail Community:
https://www.facebook.com/groups/511655923121421
n

* Aanmelden op www.geocaching.com
Voor je op pad kunt gaan,  heb je allereerst een inlogaccount nodig. Deze kun je gratis aanmaken op de site van www.geocaching.com
Download vervolgens de Geocaching-app op je mobiele telefoon.  Op de website vind je alle geocaches die wereldwijd verstopt zijn. Om te kunnen cachen is een basislidmaatschap voldoende. In Nederland liggen er op dit moment bijna 38.000 caches
n

* Lees op de website alle info over geocaching
Op de website vind je alle informatie die je nodig hebt om een ‘cache’ te vinden. Lees deze informatie en alle tips goed door.
het zoeken van een cache
de spelregels voor geocachers
uitleg en veel gestelde vragen 

n
* Zoek een cache in een van de 41 natuurreservaten
In het bestand op Google Drive staan per provincie de natuurparken en natuurlandschappen die meedoen in deze challenge. Op de website van Geocaching.com zoek je of er in een van de natuurreservaten een cache ligt. Voor Challenge 1 zoek je een cache die groot genoeg is om de Trackable in te kunnen leggen ( dus niet een micro-cache) . Voor Challenge 2 maakt dat niets uit; iedere cache is dan goed!
n

*Uitprinten Startbewijs voor in de cache
Eind juni worden op Facebook in de NNT Community alle startbewijzen gepost. Je print deze zelf uit om in een gevonden cache te kunnen leggen als bewijs dat je de cache hebt gelogd.
n

*Samen of Alleen? Maak een canitrail-route rondom de cache.
Natuurlijk kun je de Challenge ook samen doen met anderen bekende of onbekende canitrailers. Je kunt bijvoorbeeld via de NNT Community met een canitrailer afspreken die in het natuurreservaat dat je wil bezoeken woont en hem of haar vragen om samen een route langs de cache te gaan rennen/ trailen/ wandelen. Waarschijnlijk kent hij of zij alle leuke paadjes voor een geweldig Canitrail-avontuur van minimaal 5km.

n

*Ga naar het natuurreservaat en neem je CaniTrail Buddy mee
Alle voorbereidingen zijn getroffen, je hebt alle canitrail spullen bij je, je mobiele telefoon, een kopie van je startbewijs voor in de cache en misschien ook wel de Trackable Buddy mee. Vind de cache, log je bezoekje, maak flink wat foto’s  en geniet van het schitterende natuurgebied.
n

* Invullen bezoekje natuurreservaat op Google Drive en inloggen cache
Nadat jullie de cache op de website van geocaching.com gelogd hebben vul je op Google Drive in naast jullie naam onder de rij van het natuurreservaat de volgende gegevens in:
– de datum van jullie bezoek/ canitrail
– de naam van de cache
– en of de Trackable Buddy erin ligt
Heb je de Trackable Buddy gevonden en meegenomen log deze dan op z’n eigen Trackable pagina via de code die aan Buddy hangt.

n
*Berichtje plaatsen op Facebook
In de Natte Neuzen Trail Community op Facebook plaats je vervolgens “het bewijs” van jullie gevonden cache en jullie benoemen in welk natuurreservaat jullie zijn geweest. Met natuurlijk zoveel mogelijk foto’s van jou en je hond(en) en de schitterende natuur waar jullie hebben gelopen. En als het een mooie route was, deel dan ook vooral de GPX van de route  Zo kunnen wij van afstand meegenieten van jullie avontuur.

n

*Plaats de Trackable Buddy zo snel mogelijk weer in een ander natuurgebied
Omdat Buddy weer op 31 augustus terug wil, zijn in z’n eerste cache is het belangrijk om TB Buddy zo snel mogelijk in een andere cache in een ander natuurgebied te plaatsen. Het zou jammer zijn als Buddy tijdens zijn zomervakantie niet alle 41 natuurgebieden heeft kunnen bezoeken 🙂

n
Heb je op 31 augustus 2020 in alle 41 natuurreservaten een cache gelogd? 
Dan heb je een persoonlijke CaniTrail Buddy Medaille gewonnen en ontvang je voor je eigen CaniTrail Buddy een lekkere snack:)

Natuurreservaten in Nederland
In de natuurreservaten zijn alle bijzonderheden van de Nederlandse natuur terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen. En ook de bewoners variëren: bijzondere vogelsoorten, vlinders, reptielen en amfibieën, edelherten, dassen, bevers, otters en zeehonden vinden in er hun plek. Kijk hier voor een kort filmpje over de Nationale Parken in Nederland.


Wat is een Nationaal Park?

Een Nationaal Park is een park waarbinnen de bescherming van de natuur op de eerste plaats komt, zij het vrijwel altijd in afstemming op menselijke activiteiten (met name recreatie, vaak ook bosbouw, landbouw, jacht en visserij, soms mijnbouw) in en rond het nationaal park. Doorgaans erkent de staat de nationale betekenis van een dergelijk park en waarborgt de staat de bescherming.

Wat is een Nationaal Landschap?
Een Nationaal Landschap is een gebied in Nederland waarvan is aangegeven dat er zich een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie bevindt. In de Nota Ruimte van het Ministerie van VROM uit 2004 zijn ze als zodanig aangewezen.

In de twintig nationaal landschappen zijn natuur en oude cultuurelementen bewaard gebleven en in tegenstelling tot een Nationaal Park biedt het ook plaats voor wonen, landbouw en kleinschalige bedrijven.

Welke natuurreservaten tellen mee in deze Challenge?

Een overzicht van alle Nationale parken vind je op de website van de  IVN.
De IVN heeft de opdracht van het Ministerie van Landbouw Natuur & Voedselkwaliteit om zorg te dragen voor de coördinatie van de communicatie en educatie in 19 van de 21 Nationale Parken in Nederland.

Van de Nationale Landschappen in Nederland vind je een overzicht op hun website :

Op een rijtje voor alle deelnemers gezet wat de Nationale Parken en Nationale Landschappen in Nederland zijn met de linkjes naar informatie over de gebieden:

20 Nationale  Landschappen in Nederland De 21 Nationale Parken in Nederland
NL Arkemheen-Eemland (Utrecht/ Gelderland) NP Lauwersmeer (Groningen/ Friesland)
NL en NP Drentsche Aa (Drenthe/ Groningen) NP Schiermonnikoog (Friesland)
NL Gelderse Poort (Gelderland) NP De Aelde Feanen (Friesland)
NL Graafschap (Gelderland) NP Drents-Friese Wold (Drenthe/ Friesland)
NL Groene Hart (Utrecht/ Zuid-Hollland/ Noord-Holland) NP Dwingelderveld (Drenthe)
NL Het Groene Woud (Noord Brabant) NP Weerribben-Wieden (Overijssel)
NL Hoeksche Waard (Zuid-Holland) NP Sallandse Heuvelrug (Overijssel)
NL IJsseldelta (Overijssel/ Flevoland) NP Nieuw Land (Flevoland)
NL Laag Holland (Noord-Holland) NP Veluwezoom (Gelderland)
NL Middag-Humsterland (Groningen) NP De Hoge Veluwe (Gelderland)
NL Nieuwe Hollandse Waterlinie (Noord-Holland/ Utrecht/ Gelderland) NP Utrechtse Heuvelrug (Utrecht)
NL Noardlike Fryske Wâlden (Friesland) NP Duinen van Texel (Noord-Holland)
NL Noordoost-Twente (Overijssel) NP Zuid-Kennemerland (Noord-Holland) .
NL Rivierengebied (Gelderland/ Utrecht) NP Oosterschelde (Zeeland)
Stelling van Amsterdam (Noord-Holland/ Utrecht) NP De Biesbosch (Noord-Brabant/ Zuid-Holland)
NL Veluwe (Gelderland) Grenspark De Zoom-Kalmhoutse Heide (Noord-Brabant)
NL Winterswijk (Gelderland) NP De Loonse en Drunense Duinen (Noord-Brabant)
NL Zuid Limburg (Limburg) NP De Groote Peel (Noord-Brabant/ Limburg)
NL Zuidwest Fryslan (Friesland) NP De Maasduinen (Limburg)
NL Zuidwest Zeeland(Noord-Holland/ Zeeland) NP De Meinweg (Limburg)

Sluiting
Op 1 september 2020 sluiten we deze Canitrail Challenges.
Dan weten we of TB Buddy tijdens zijn zomervakantie alle 41 natuurparken en landschappen heeft bezocht:)
En dan weten we ook welke canitrailers in alle 41 natuurgebieden een cache hebben gelogd en dus de winnaars zijn van Challenge 2:)
nn

Wil je een blijvende herinnering aan de Canitrail Challenge?
Heb je niet Challenge 2 gewonnen maar zou je ook een blijvende herinnering willen ontvangen van deze bijzonder CaniTrail Challenge?

Middels een ‘donatie’ van minimaal €7,50 bestel je dan de houten medaille met 3D steuntje . Als teken van waardering mag je ons natuurlijk ook een iets hoger bedrag doneren.

De donatie maak je over op het rekeningnummer van de TrailXperience Veluwezoom: NL81KNAB0255 5207 94 onder vermelding van je naam, je adres en “Buddy’s CaniTrail Challenge 2020”.

Vergeet niet je adres in te vullen zodat we je medaille op tijd kunnen toesturen.


n

Mochten er nog vragen zijn dan horen we dat graag per mail naar canitrailnl@gmail.com
Have fun with this Canitrail Challenge
Veel plezier met deze Canitrail Challenge.

# jointhecanitrailxperience #buddyscanitrailchallenge #canitrailgeocachinge #canitrailnl #besttrailbuddyever