NNT Montferland 2020
Natte Neuzen GPS Trail Montferland (nieuwe stijl)

In het zuiden van de Achterhoek ligt tussen de plaatsen Doetinchem, Didam en ’s-Heerenberg aan de Duitse grens het Montferland. In het Montferland ligt het verrassend, glooiende Bergherbos; een 1837 ha groot natuurgebied.  Het heuvelachtige gebied bestaat voor een groot deel uit gevarieerd bos met akkers, weilanden en dorpjes eromheen. Het is gelegen op een stuwwallencomplex uit de voorlaatste ijstijd dat doorloopt in Duitsland.

Vanwege de huidige Corona-maatregelen is het alleen mogelijk om de NNT Montferland in december op GPS solo of in kleine groepjes te lopen. De grootte van de groep waarmee je samen kunt lopen is afhankelijk van de dan geldende Corona maatregelen.

De NNT Montferland  nieuwe stijl gaat als volgt:

1. Je kiest een afstand
Blok 1 – 42,2 km Marathon Trail ( solo, duo, trio of team) alleen op 12 en/of 13 december
Blok 2 – 16km Canitrail/ Caniwalk
Blok 3 – 13 km Canitrail/ Caniwalk
Blok 4 – 9km Canitrail/ Caniwalk
Blok 5 – 6km Snuffel Canitrail / Caniwalk

2. Je kiest 1 van de opties
Optie 1 – NNT op eigen initiatief met GPS in Montferland op enig moment in december
Optie 2 – NNT op GPS in Montferland op 12 of 13 december
Optie 3 – NNT met gids in Montferland op 12 december
Optie 4 – NNT met gids in Montferland op 13 december
Optie 5 – NNT in eigen omgeving op enig moment in december

3. Je kiest een medaille of hondenmassage
Op het inschrijffomulier kun je kiezen voor een medaille; dit brengt geen extra kosten met zich mee.
Ook de hondenmassage is op 12 of 13 december extra erbij te boeken. De warming up vooraf en cooling down massage na afloop gaan in overleg met Hondenmassage Saskia.

4. Je krijgt een verrassingsroute toegestuurd.
Op 1 december krijg je een GPX verrassingsroute met verrassingslocatie toegestuurd.
Het Montferland is een enorme groot gebied met diverse start-en finish mogelijkheden. Om deelnemers nog meer te kunnen verrassen en volledig Corona-proof te laten lopen, ontvangen jullie een verrassingsroute op een verrassingslocatie ergens in het Bergherbos:) De Natte Neuzen Marathon Trail gaat door het hele Bergherbos langs alle verrassingslocaties.

5. In de maand december lopen jullie je verrassingsroute
Gedurende de hele maand december is het mogelijk om de opgestuurde verrassingsroute op een willekeurige door jou gekozen datum te lopen. Je loopt deze NNT Montferland individueel of in kleine groepjes met inachtneming van de 1,5 meter afstand (groepsgrootte is afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen).

6. Wil je nog een keer meedoen aan de NNT?
Stel je wil in december nog een keer een verrassingsroute lopen of wandelen. Dat kan. Je schrijft je vervolgens nog een keer in en kiets de afstand van de verrassingsroute die je zou willen ontvangen. Dan sturen we jullie twee verschillende verrassingsroutes toe met twee soep-coupons die je na afloop kunt inleveren bij Peeskes Pick Up en een kortingsbon voor een volgende Natte Neuzen Trail in het nieuwe jaar 2021:)

7. Loop je op 12 en 13 december 2020
Naast de gewone afstanden is in het weekend van 12 en 1§3 december het ook mogelijk om de marathon te lopen. De marathon is alleen op 12 en 13 december te lopen vanwege de extra verzorging die we onderweg  willen neerleggen.  Tevens ontvangen alle marathon-lopers (individueel en estafette)  een tracker waarmee we hen op afstand kunnen volgen.

Ga je je verrassingsroute in het weekend van 12 en 13 december lopen, dan kun je tussen 08:00 en 16:00 uur bij Dorethea en het aanwezige Natte Neuzen Team op de Parkeerplaats bij Uitspanning ’T Peeske, Peeskesweg 12, 7037 CH Beek Gem Montferland  jullie goodie-bag ophalen.

In je goodie bag zit o.a.  jullie persoonlijke bewijs van deelname, medaille, hondensnacks, een soep-coupon om in te leveren bij Peeskes Pick Up 🙂

8. NNT met gids op 12 of 13 december ( groepsgrootte is conform de dan geldende Corona-maatregelen)
Het kan zijn dat je nog nooit op GPS hebt gelopen, of dat je geen apparaat met GPS hebt. Dan is het mogelijk om in plaats van de route solo te lopen, aan te sluiten bij een gids. Gezamenlijk lopen jullie dan de route. De data met tijden zijn als volgt:

Zaterdag 12 december
12 december 09:00 Basisroute Canitrail 9km
12 december 10:00 Basisroute Caniwalk 9km
12 december 11:00 Snuffeltrail 6km

Zondag 13 december
13 december 09:00 Basisroute Canitrail 9km
13 december 10:00 Basisroute Caniwalk 9km
13 december 11:00 Snuffeltrail 6km

9. Na afloop stuur je een mail met ‘het bewijs’
Loop je niet op 12 of 13 december dan stuur je een mail met het ‘bewijs’ dat jullie de NNT hebben gelopen naar canitrailnl@gmail.com. Jullie goodie-pakketje wordt dan na afloop via de post naar jullie toe gestuurd.

10. Vergeet na afloop niet jullie avonturen met foto’s te delen in de FB pagina Natte Neuzen Trail Community 

NATTE NEUZEN MARATHON TRAIL MONTFERLAND

Altijd al een Canitrail Marathon willen lopen? Solo of met anderen in een estafette?

Juist in een tijd waarin allerlei georganiseerde trails en canitrails niet meer mogelijk zijn, willen we een bijzondere uitdaging aanbieden. Niet als georganiseerd evenement, maar als gefaciliteerde canitrail activiteit. Onderweg zorgen wij voor extra eten en drinken in ‘afgesloten’ verzorgingsposten, zodat jullie volledig verzorgd  worden. Jullie gaan met een speciale ’tracker’ op pad zodat wij jullie op afstand kunnen volgen. Mocht er iets zijn…wij garanderen jullie veiligheid op afstand en toch dichtbij.  Met natuurlijk een bijzondere Natte Neuzen Marathon Medaille als aandenken aan jullie bijzondere prestatie.

Alleen op zaterdag 12 en zondag 13 december is het mogelijk om jullie eerste Natte Neuzen Marathon Trail in het Montferland op GPS te lopen.

De Natte Neuzen Marathon Trail alleen of in een team
De marathon is een behoorlijke afstand, 42,2km….deze kun je natuurlijk alleen met je hond lopen. Maar deze afstand willen we ook toegankelijk maken voor duo’s, 3-tallen en/of 4-tallen. De mogelijkheden zijn weer eindeloos:

* Solo op 1 dag of verdeeld over 2 dagen –  Je loopt de marathon solo op 12 december of op 13 december. Of  je verdeelt de afstand over 2 dagen. Je loopt de 42,2km dan opgesplitst in 2 dagen achter elkaar (12 en 13 december): op de ene dag loop je dan 19,1km en de ander dag 23,1 km.

* Met 1 hond of meerdere honden – Je kunt de marathon met 1 hond lopen, maar heb je meerdere honden dan kun je die afstand ook met meerdere honden lopen. Mocht je daarvan gebruik willen maken, stuur dan even een mail naar canitrailnl@gmail.com en wij kunnen jullie adviseren in de logische en met de auto goed bereikbare wisselpunten.

* Als estafette in 2-tal – De marathon kun je ook opsplitsen in twee afstanden van een halve marathon. De eerste 21,1km start en eindigt op dezelfde parkeerplaats. Deze parkeerplaats is tevens jullie wisselpunt en hier draag je de tracker over aan de andere deelnemer. Deze loopt de andere 21,1km die eindigt bij het finishpunt Uitspanning ‘T Peeske. Na inschrijving stuur je een mailtje naar canitrailnl@gmail.com om door te geven met wie je deze estafette samen gaat lopen.

* Als estafette in 3-tal – De marathon kun je ook opsplitsen in drie afstanden. De afstanden die je dan verdeelt over jullie team zijn: circa 13,2 km, 14km en 15km  Heb je de mogelijkheid van een extra persoon die jullie met de auto halverwege kan oppikken, dan wissel je op een aantal plekken die goed te bereiken zijn met de auto. De tracker draag je op het wissselpunt over aan de ander. Na inschrijving stuur je een mailtje naar canitrailnl@gmail.com om door te geven met wie je deze estafette samen gaat lopen.

* Als estafette in 4-tal – De marathon kun je ook opsplitsen in drie afstanden. De afstanden die je dan verdeelt over jullie team zijn: circa 13 km, 8,5km, 9,5km en 11,2km  Heb je de mogelijkheid van een extra persoon die jullie met de auto halverwege kan oppikken, dan wissel je op een aantal plekken die goed te bereiken zijn met de auto. De tracker draag je op het wissselpunt over aan de ander. Na inschrijving stuur je een mailtje naar canitrailnl@gmail.com om door te geven met wie je deze estafette samen gaat lopen.

Wat een mooie uitdaging aan het eind van een bewogen Corona jaar……

Voor wie de marathon solo of als estafette niet mogelijk is, is er natuurlijk ook nog de Natte Neuzen Trail Montferland nieuwe stijl.  Je kunt kiezen uit drie verschillende afstanden op diverse verschillende verrassingslocaties.

Kosten voor de Marathon mogelijkheden zijn inclusief de unieke routes, de speciale Marathon medaille, gepersonaliseerd bewijs van deelname, hondensnacks, soep-coupon in te leveren bij Peeskes Pick Up, de ‘gesloten’ verzorgingsposten onderweg, de huur van de tracker en de ‘support’ van het Natte Neuzen Team op afstand.

Blok 1A en 1B= 42,2km GPS Marathon solo 12 of 13 december – €40,00
Blok 1C = 42,2km GPS Marathon solo opgesplitst in 2 afstanden op 12 en 13 december – €40,00
Blok 1D en 1E = 42,2km GPS Marathon duo-estafette 12 of 13 december – €25,00 pp
Blok 1F en 1G = 42,2km GPS Marathon trio-estafette 12 of 13 december – €20,00 pp
Blok 1H en 1E= 42,2km GPS Marathon team-estafette 12 of 13 december- €18,50 pp

Aanmelden?
Wil je je aanmelden voor de Natte Neuzen Trail Montferland nieuwe stijl????

Dat kan tot 30 november 2020 via www.inschrijven.nl

Alle avonturen met foto’s deel je natuurlijk na afloop in de FB Natte Neuzen Trail Community 🙂

NATTE NEUZEN GPS TRAIL MONTFERLAND (nieuwe stijl)

Is de Marathon echt te ver voor je of wil je niet in een estafette lopen, dan kun je natuurlijk deelnemen aan de reguliere Natte Neuzen Trail nieuwe stijl.

Deelnemers kunnen zich tot 30 november 2020 opgeven voor onderstaande afstanden via www.inschrijven.nl.

Het inschrijfgeld is inclusief een unieke verrassingsroute op een verrassingslocatie, unieke medaille, gepersonaliseerd bewijs van deelname, hondensnacks, soep-coupon in te leveren bij Peeskes Pick Up. De handgemaakte medaille is gratis en kun je apart bestellen via het inschrijfformulier.

Kom je op de dagen dat het Natte Neuzen Team aanwezig is ( 12 en 13 december) dan ontvang je tevens een goodiebag met gezonde trailhapjes en drankjes voor na afloop.
Loop je de route op een ander moment in de maand de december of bij jou in de buurt, dan sturen we jullie goodiebag met medaille, bewijs van deelname en de hondensnacks per post toe.

De afstanden waaruit je kunt kiezen zijn: :
Blok 2A = 16km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 2B = 16km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50

Blok 3A = 13km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 3B = 13km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50

Blok 4A = 9km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 4B = 9km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1 jaar) – €18,50

Blok 5A = Snuffelroute 6km GPS Canitrail  (minimale leeftijd hond is 12 maanden) – €15,00
Blok 5B = Snuffelroute 6km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 10 maanden) – €15,00


HONDENMASSAGE

Ook tijdens de dagen dat het Natte Neuzen Team aanwezig is  is het mogelijk om een speciale hondenmassage aan te vragen. Vooraf krijgt je hond een warming-up massage en na afloop een cooling down massage op lokatie voor slechts €10,00. De hondenmasseur die op de Natte Neuzen Trail Rosendael aanwezig zal zijn is Saskia de Weerd van Hondenmassage Saskia


Wat gebeurt er tijdens een sportmassage?
Door stimulatie verbetert de doorbloeding en wordt de afvoer van afvalstoffen verhoogd. Hierdoor kan het lichaam van je hond zich sneller opbouwen en herstellen. De hond wordt soepeler in het gebruik van zijn lichaam en de coördinatie en balans verbeteren.
De betere coördinatie en balans, de verbeterde bewegingsvrijheid en een soepeler gebruik van het lichaam zorgen daardoor niet alleen voor een sneller herstel na blessures maar helpen ook nieuwe blessures te voorkomen.

LEEFTIJD HOND: Om deel te kunnen nemen aan de NNT Montferland kunnen jullie in ieder geval de af te leggen afstand hardlopen. Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk.

– deelname aan de 9km canitrail kan als je hond minimaal 18 maanden oud is. Dit is een absolute minimumgrens die afwijkt van de algemene leeftijdsgrens maar die we wel strikt willen  hanteren! Is je hond jonger, dan is deelname helaas niet mogelijk op deze afstand. De reden daarvoor kun je lezen op de website van Canitrail.NL: https://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/25/belastbaarheid-hond

– deelname aan de 13 en 16km canitrail kan als je hond minimaal 2 jaar oud is. Dit is een absolute minimumgrens die we hanteren! Is je hond jonger, dan is deelname aan deze afstand helaas niet mogelijk.

– deelname aan de 42,2km Marathon Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 3 jaar oud is.  Is je hond jonger, dan is deelname aan deze afstand helaas niet mogelijk.

VERPLICHT MOBIEL MEE
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN ( Atletiekunie )
Het kabinet heeft expliciet het belang van sporten genoemd omdat dit belangrijk is voor de mentale en fysieke gezondheid. In het Protocol Verantwoord Sporten van de Atletiekunie zijn in overleg met het RIVM de volgende richtlijnen opgesteld waaraan wij ons houden:

– houd 1,5 meter afstand; ook tijdens het sporten tenzij je een gezamenlijk huishouden vormt
– sport op een sociaal veilige manier en vermijd drukte
– neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht
– heb je klachten? Blijf thuis.
– sporten kan individueel of in groepjes van maximaal 2 personen
– toeschouwers zijn niet toegestaan bij sportactiviteiten
– wedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan

Maar bovenal geldt voor iedereen; gezond verstand gebruiken staat voorop!

Mocht je het Protocol Verantwoord Sporten in z’n geheel willen lezen dan kun je terecht op de website van de Atletiekunie