NNT Schoorlse Duinen 2021
Natte Neuzen Trail Schoorlse Duinen (nieuwe stijl)

Natte Neuzen Trail Schoorlse Duinen (GPS)
Wanneer:herfst 2021
Inschrijven:  via www.inschrijven.nl

In de herfst van 2021 kun je aansluiten bij de Natte Neuzen Trail over de hoogste duintoppen  van Nederland bij Schoorl. Gebiedsexperts Dave de Liefde en Martien Coolegem met hun hond Inja hebben voor de canitrailers een paar schitterende uitdagende routes gemaakt met voldoende variaties in paden en vegetatie:)

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? 

Tussen Schoorl en Bergen in de kop van Noord-Holland ligt het natuurgebied  met de hoogste duinen; de Schoorlse Duinen. Het breedste duingebied van Nederland ligt tussen zee en dorp in, met op sommige plekken een afstand van meer dan 5 kilometer, dat bestaat uit strand, stuivende duinen, bossen en heide. Ook springen hier in de herfst meer dan 100 verschillende soorten paddenstoelen uit de grond, waaronder een paar bijzondere soorten.

Schoorl zou ook het hoogste duin van Nederland hebben, met 53m hoog – maar dat is niet helemaal waar, het duin bij Groet ( 55m ) is net ietsje hoger. Nochtans zijn de duinen van Schoorl bijzonder vanwege zijn hoogte en dit in combinatie met het dorp dat gelijk aan het duin grenst, zorgt ervoor dat het een heerlijke bestemming is voor een natuurreis in eigen land.

De duinen van Schoorl zijn het hele jaar vrij toegankelijk voor wandelaars, fietsers en ruiters. Ook de hond mag mee en is meer dan welkom, maar let op: in verband met het broedseizoen moet de trouwe viervoeter vanaf maart t/m augustus aangelijnd worden.

De NNT Schoorlse Duinen nieuwe stijl gaat als volgt:

1. Je kiest op inschrijven.nl een afstand
Blok 1A = 7-10km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 1B = 7-10km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1 jaar) – €18,50
Blok 2A = 11-14km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 2B = 11=14km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 3A = 16-18km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 3B = 16-18km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 4A = 21-25 km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2,5 jaar) – €18,50
Blok 4B = 21-25 km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 5 = 5km Snuffeltrail (canitrail en caniwalk) (minimale leeftijd hond is 12 maanden) – €15,00

2. Je kiest vervolgens 1 van de opties
Optie 1 – NNT op enig moment in de betreffende maand
Optie 2 – NNT op een weekend in de herfst
Optie 3 – NNT met gids op een zaterdag in de herfst
Optie 4 – NNT met gids op een zondag in de herfst
Optie 5 – NNT in eigen omgeving

3. Je kiest een medaille
Op het inschrijfformulier kun je kiezen voor een medaille; je hoeft hier verder niets extra’s voor bij te betalen

4. Je krijgt een verrassingsroute toegestuurd.
Na je inschrijving krijg je zo snel mogelijk een GPX verrassingsroute met verrassingslocatie toegestuurd. Heb je je ingeschreven voor het weekend , dan ontvang je de route in ieder geval de woensdag voorafgaand.
Om deelnemers nog meer te kunnen verrassen en volledig Corona-proof te laten lopen, ontvangen jullie een verrassingsroute op een verrassingslocatie:)

5. In de maand maart lopen jullie je verrassingsroute
Gedurende de hele maand in de herfst is het mogelijk om de opgestuurde verrassingsroute op een willekeurige door jou gekozen datum te lopen. Je loopt deze NNT  individueel of in kleine groepjes met inachtneming van de 1,5 meter afstand (groepsgrootte is afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen).

6. Wil je nog een keer meedoen aan de NNT?
Stel je wil in de herfst nog een keer een verrassingsroute lopen of wandelen. Dat kan. Je schrijft je vervolgens nog een keer in en kiest de afstand van de verrassingsroute die je zou willen ontvangen.

7. Loop in het weekend in 2021
Wil je de route SOLO lopen maar vind je het een veilig idee dat er op afstand begeleiding is vanuit het Natte Neuzen Trail Team? Of vind je het leuk om in het bos af en toe een mede-canitrailer te spotten? Dan sluit je aan in het weekend .

Dorethea en het aanwezige Natte Neuzen Trail Team staan tussen 08:00 en 12:00 uur op een vaste lokatie. ( de exacte lokatie is nog niet bekend)

Hier kun je je goodiebag tot 12:00 uur ophalen!!!!! In je goodiebag zit jullie persoonlijke bewijs van deelname, medaille (mits vooraf bij inschrijving aangegeven) honden- en mensen trailsnacks,  en waarschijnlijk een Schoorlse Consumptiebon ( daarover zijn we nog in onderhandeling)

Je loopt de route individueel of in 2-tallen met inachtneming van de 1,5 meter afstand (P.S. groepsgrootte is afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen)

8. NNT met gids  ( groepsgrootte is conform de dan geldende Corona-maatregelen)
Het kan zijn dat je nog nooit op GPS hebt gelopen, of dat je geen apparaat met GPS hebt. Dan is het mogelijk om in plaats van de route solo te lopen, aan te sluiten bij een gids. Gezamenlijk lopen jullie dan de route. De data met tijden zijn als volgt:

Zaterdag
09:00 Blok 1 Canitrail 9km
11:00 Blok 5 Snuffeltrail 5km

Zondag
09:00 09:00 Blok 1 Canitrail 8km
11:00 Blok 5 Snuffeltrail 5km

9. Na afloop stuur je een mail met ‘het bewijs’
Loop je op enog moment in de maand dan stuur je een mail met het ‘bewijs’ dat jullie de NNT hebben gelopen naar canitrailnl@gmail.com. Jullie goodie-pakketje wordt dan na afloop via de post naar jullie toe gestuurd.

10. Vergeet na afloop niet jullie avonturen met foto’s te delen in de FB pagina Natte Neuzen Trail Community 

NATTE NEUZEN  TRAIL INSCHRIJVING

De Natte Neuzen Trail Schoorlse Duinen nieuwe stijl loop je in de maand maart. Hiervoor kun je je tot en met 15 maart 2021 opgeven via www.inschrijven.nl.

Het inschrijfgeld is inclusief een unieke verrassingsroute op een verrassingslocatie, unieke medaille, gepersonaliseerd bewijs van deelname, honden- en mensen trailsnacks, en als je op 13 of 14 maart komt een Schoorlse Consumptiebon om te besteden bij een Coffee-To-Go. Loop je op een ander moment dan wordt de goodiebag opgestuurd naar je thuisadres.

HOOGTEMETERS: Om deel te kunnen nemen aan deze NNT  kunnen jullie in ieder geval de af te leggen afstand hardlopen/ hiken. Houd er rekening mee dat dit duinengebied bekend staat om z’n hoogtemeters. De makers van de routes hebben hier ook gretig gebruik van gemaakt.

Ben je fysiek niet sterk genoeg, geef dat dan vooraf even aan zodat  we jullie de verrassingsroute sturen met iets minder hoogtemeters.

LEEFTIJD HOND: Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk.

– deelname aan de Snuffeltrail 5km kan als je hond minimaal 12 maanden oud is.

– deelname aan de 7-10km Canitrail kan als je hond minimaal 18 maanden oud is. Voor de 8km Caniwalk geldt een minimum van 12 maanden.
Dit is een absolute minimumgrens die afwijkt van de algemene leeftijdsgrens maar die we wel strikt willen  hanteren! Is je hond jonger, dan is deelname helaas niet mogelijk op deze afstand. De reden daarvoor kun je lezen op de website van Canitrail.NL: https://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/25/belastbaarheid-hond

– deelname aan de 11-14km Canitrail kan als je hond minimaal 2 jaar oud is.  Voor de 11k-14m Caniwalk geldt een minimum van 1,5 jaar

– deelname aan de 16-18km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 2 jaar oud is. Voor de 16-18km Caniwalk is het minimum 2 jaar.

– deelname aan de 21-25km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 3 jaar oud is. Voor de 21-25km Caniwalk is het minimum 2,5 jaar.

VERPLICHT MOBIEL MEE
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN ( Atletiekunie )
Het kabinet heeft expliciet het belang van sporten genoemd omdat dit belangrijk is voor de mentale en fysieke gezondheid. In het Protocol Verantwoord Sporten van de Atletiekunie zijn in overleg met het RIVM de volgende richtlijnen opgesteld waaraan wij ons houden:

– houd 1,5 meter afstand; ook tijdens het sporten tenzij je een gezamenlijk huishouden vormt
– sport op een sociaal veilige manier en vermijd drukte
– neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht
– heb je klachten? Blijf thuis.
– sporten kan individueel of in groepjes van maximaal 2 personen
– toeschouwers zijn niet toegestaan bij sportactiviteiten
– wedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan

Maar bovenal geldt voor iedereen; gezond verstand gebruiken staat voorop!

Mocht je het Protocol Verantwoord Sporten in z’n geheel willen lezen dan kun je terecht op de website van de Atletiekunie