NNT Schoorlse Duinen 2021
Natte Neuzen Trail Schoorlse Duinen (nieuwe stijl)

Natte Neuzen Trail Schoorlse Duinen (GPS)
Wanneer: oktober 2021
Inschrijven:  via www.inschrijven.nl

In de maand oktober van 2021 kun je aansluiten bij de Natte Neuzen Trail (nieuwe stijl) over de hoogste duintoppen  van Nederland bij Schoorl. Gebiedsexperts Dave de Liefde en Martien Coolegem met hun hond Inja hebben voor de canitrailers een paar schitterende uitdagende routes gemaakt met voldoende variaties in paden en vegetatie:)

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? 

Tussen Schoorl en Bergen in de kop van Noord-Holland ligt het natuurgebied  met de hoogste duinen; de Schoorlse Duinen. Het breedste duingebied van Nederland ligt tussen zee en dorp in, met op sommige plekken een afstand van meer dan 5 kilometer, dat bestaat uit strand, stuivende duinen, bossen en heide. Ook springen hier in de herfst meer dan 100 verschillende soorten paddenstoelen uit de grond, waaronder een paar bijzondere soorten.

Schoorl zou ook het hoogste duin van Nederland hebben, met 53m hoog – maar dat is niet helemaal waar, het duin bij Groet ( 55m ) is net ietsje hoger. Nochtans zijn de duinen van Schoorl bijzonder vanwege zijn hoogte en dit in combinatie met het dorp dat gelijk aan het duin grenst, zorgt ervoor dat het een heerlijke bestemming is voor een natuurreis in eigen land.

De duinen van Schoorl zijn het hele jaar vrij toegankelijk voor wandelaars, fietsers en ruiters.
Let op: buiten het broedseizoen mag de hond vrij loslopen. Aanlijnplicht vanaf maart t/m augustus.

PS: Reageert je hond sterk reactief naar andere loslopende honden, loop dan vooral NIET in het weekend maar door de weeks.

De NNT Schoorlse Duinen nieuwe stijl gaat als volgt:

1. Je kiest op inschrijven.nl een afstand
Blok 1A = 7-10km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 1B = 7-10km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1 jaar) – €18,50
Blok 2A = 11-14km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 2B = 11=14km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 3A = 16-18km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 3B = 16-18km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 1,5 jaar) – €18,50
Blok 4A = 21-25 km GPS Canitrail (minimale leeftijd hond is 2,5 jaar) – €18,50
Blok 4B = 21-25 km GPS Caniwalk (minimale leeftijd hond is 2 jaar) – €18,50
Blok 5 = 5km Snuffeltrail (canitrail en caniwalk) (minimale leeftijd hond is 12 maanden) – €15,00

2. Je kiest vervolgens uit onderstaande opties
Optie 1 – NNT op enig moment in oktober
Optie 2 – NNT op zaterdag 16 oktober 
Optie 3 – NNT in oktober in de eigen omgeving

3. Je kiest een medaille
Op het inschrijfformulier kun je kiezen voor een medaille; je hoeft hier verder niets extra’s voor bij te betalen

4. Je krijgt een verrassingsroute toegestuurd.
Na je inschrijving krijg je zo snel mogelijk een GPX verrassingsroute  toegestuurd. Heb je je ingeschreven voorzaterdag 16 oktober , dan ontvang je de route in ieder geval de woensdag voorafgaand.

5. In de maand oktober lopen jullie je verrassingsroute
Gedurende de hele maand oktober is het mogelijk om de opgestuurde verrassingsroute op een willekeurige door jou gekozen datum te lopen. Je loopt deze NNT individueel of in groepjes.

6. Loop op 16 oktober 2021
Wil je de route SOLO lopen maar vind je het een veilig idee dat er op afstand begeleiding is vanuit het Natte Neuzen Trail Team? Of vind je het leuk om in het bos af en toe een mede-canitrailer te spotten? Dan sluit je aan op zaterdag 16 oktober

Dorethea en het aanwezige Natte Neuzen Trail Team staan tussen 08:00 en 14:00 uur op de parkeerplaats bij Hargen aan Zee, Hargerstrandweg 1, Schoorl. (speld lokatie)

Hier kun je je goodiebag tot 14:00 uur ophalen!!!!! In je goodiebag zit jullie persoonlijke bewijs van deelname, medaille (mits vooraf bij inschrijving aangegeven) honden- en mensen trailsnacks:)

Je loopt de route individueel of in 2-tallen met inachtneming van de 1,5 meter afstand (P.S. groepsgrootte is afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen)

7. Na afloop stuur je een mail met ‘het bewijs’
Loop je op enig moment in de maand dan stuur je een mail met het ‘bewijs’ dat jullie de NNT hebben gelopen naar canitrailnl@gmail.com. Jullie goodie-pakketje wordt dan na afloop via de post naar jullie toe gestuurd.

8. Vergeet na afloop niet jullie avonturen met foto’s te delen in de FB pagina Natte Neuzen Trail Community 

NATTE NEUZEN  TRAIL INSCHRIJVING

De Natte Neuzen Trail Schoorlse Duinen nieuwe stijl loop je in de maand oktober. Hiervoor kun je je tot en met 15 oktober 2021 opgeven via www.inschrijven.nl.

Het inschrijfgeld is inclusief een unieke verrassingsroute, unieke medaille, gepersonaliseerd bewijs van deelname, honden- en mensen trailsnacks. Loop je op een ander moment dan wordt de goodiebag opgestuurd naar je thuisadres.

HOOGTEMETERS: Om deel te kunnen nemen aan deze NNT  kunnen jullie in ieder geval de af te leggen afstand hardlopen/ hiken. Houd er rekening mee dat dit duinengebied bekend staat om z’n hoogtemeters. De makers van de routes hebben hier ook gretig gebruik van gemaakt.

Ben je fysiek niet sterk genoeg, geef dat dan vooraf even aan zodat  we jullie de verrassingsroute sturen met iets minder hoogtemeters.

LEEFTIJD HOND: Honden zijn er in alle soorten en maten. Een strikte leeftijdsgrens voor deelname aan langere afstanden is vaak een kwestie van maatwerk.

– deelname aan de Snuffeltrail 5km kan als je hond minimaal 12 maanden oud is.

– deelname aan de 7-10km Canitrail kan als je hond minimaal 18 maanden oud is. Voor de 8km Caniwalk geldt een minimum van 12 maanden.
Dit is een absolute minimumgrens die afwijkt van de algemene leeftijdsgrens maar die we wel strikt willen  hanteren! Is je hond jonger, dan is deelname helaas niet mogelijk op deze afstand. De reden daarvoor kun je lezen op de website van Canitrail.NL: https://canitrail.nl/canitrail.nl/2018/08/25/belastbaarheid-hond

– deelname aan de 11-14km Canitrail kan als je hond minimaal 2 jaar oud is.  Voor de 11k-14m Caniwalk geldt een minimum van 1,5 jaar

– deelname aan de 16-18km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 2 jaar oud is. Voor de 16-18km Caniwalk is het minimum 2 jaar.

– deelname aan de 21-25km Canitrail is mogelijk als je hond minimaal 3 jaar oud is. Voor de 21-25km Caniwalk is het minimum 2,5 jaar.

VERPLICHT MOBIEL MEE
: Omdat de Natte Neuzen Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een kleine hoek. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Sla het noodnummer op in je telefoon: 06-36550171

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN ( Atletiekunie ) vanaf 25-09-2021
Het kabinet heeft expliciet het belang van sporten genoemd omdat dit belangrijk is voor de mentale en fysieke gezondheid. In het Protocol Verantwoord Sporten van de Atletiekunie zijn in overleg met het RIVM de volgende richtlijnen die continu worden bijgesteld opgesteld waaraan wij ons houden:
– sport op een sociaal veilige manier en vermijd drukte
– neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht
– ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
– vanuit de Rijksoverheid zijn er geen beperkingen opgelegd over het samen reizen in een auto (het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht);
– voor buitensportevenementen op doorstroomlocaties geldt dat voor horecavoorzieningen in bijvoorbeeld tenten langs een hardloopparcours geen coronatoegangsbewijs noodzakelijk is.

Maar bovenal geldt voor iedereen; gezond verstand gebruiken staat voorop!

Mocht je het Protocol Verantwoord Sporten in z’n geheel willen lezen dan kun je terecht op de website van de Atletiekunie