TRAININGEN

Techniek – Core stability – Uithoudingsvermogen – Samenwerking

Canitrailen gaat om natuurbeleving, samen nieuwe plekken verkennen en samen hardlopen vanuit plezier. De geest is 100% aanwezig bij het hardlopen. Je denkt na over hoe je samen bepaalde obstakels moet overwinnen en hoe je jezelf en je hond op het pad plaatst. Een goede techniek, sterke core, fijne samenwerking en andere mindset maken het canitrailen van langere afstanden niet alleen mogelijk maar ook plezierig. Vandaar dat we al onze ervaring en kennis willen doorgeven in kleinschalige canitrail trainingen.  

Trainingen

De trainingen die worden aangeboden zijn onder te verdelen in drie soorten trainingen:

 1. Canitrail training voor beginners: Een wekelijkse training op zaterdagmiddag van 60 minuten voor beginnende Canitrailers die willen werken aan de basisvoorwaarden van het trailen met hun hond. Na een warming-up voor baas en hond volgt de loopscholing. Er wordt gewerkt aan loophouding, core-stability, trailtechnieken en het samenwerken met je hond. We sluiten af met een cooling down en thee met koekje.
  Aantal kilometers ligt tussen de 4km en 6km.
  Startlokatie = Parkeerplaats bij kasteel Rozendaal
  Leeftijd hond = minimaal 10 maanden
  Tijd = zaterdag 14:30 uur ( in de zomerperiode om 19:30 uur)
 2. Canitrail training voor gevorderden: Een wekelijkse training op zondagochtend van 60 tot 90 minuten voor gevorderde Canitrailers waarbij er gewerkt wordt aan het duurvermogen, krachtuithoudingsvermogen, snelheid, techniek en souplesse van hond en baas.
  Er wordt altijd begonnen met een warming-up van circa 10-15 minuten voor baas en hond en afgesloten met een cooling down en thee met koekje.
  Aantal kilometers ligt tussen de 8km en 12km.
  Startlokatie = wisselende lokaties
  Leeftijd hond = minimaal 2 jaar
  Tijd = zondag 09:00 uur ( in de zomerperiode om 08:00 uur)
 3. Xperience Special: Een canitrail van 15 – 20 kilometers waarbij het zwerven met een kaart en/of gps-route en het genieten van diverse lokaties in binnen- en buitenland centraal staat. Bij de startlokatie vul je je rugzak met o.a. diverse Clifbar producten voor jezelf en zijn er longblokjes voor de hond om onderweg te kunnen eten. Drinken voor onderweg zelf meenemen.  De tijd die je hiervoor kwijt bent is wisselend en afhankelijk van je eigen looptempo en het looptempo van de groep waarin je trailt. De modus is genieten en het tempo is hieraan ondergeschikt.
  Startlokatie = wisselende lokaties
  Leeftijd hond = minimaal 2 jaar
 4. De Snuffeltrail op zaterdagochtend is een korte en/of lange wandelingen (afhankelijk van de leeftijd van en fysieke getraindheid van de honden) in mooie stukjes natuur bij zonsopgang waarbij de hond vooral nog steeds lekker HOND mag zijn. Deze manier van wandelen aan een lange lijn geeft de hond een geweldige mentale uitdaging die minstens net zo belangrijk is als een fysieke uitdaging.
  De Snuffeltrail is 30 minuten of 60 minuten of 90 minuten afhankelijk van de leeftijd van de honden ( minimale leeftijd is 6 maanden)
  Tijd = zaterdag bij zonsopkomst ( in winterperiode wisselend tussen 08:00 en 09:00 uur)
 5. Cani-en Trail Variatie Training: Een wekelijkse training op woensdagavond van 75 minuten voor wie behoefte heeft aan een gezamenlijk trainingsmoment in het midden van de week. De hond moet minimaal 1,5 jaar zijn. PS. hoofdlampje voor de mens en nachtverlichting voor de hond is verplicht.

De trainingen worden gegeven door trainster, canitrailer en ultratrailer Dorethea Bil. Zij is gediplomeerd hardlooptrainer, chirunning instructeur i.o. , yogadocent, blackroll trainer, honden fitness trainer i.o. , (cani)trailtrainer en werkt als hardloop-adviseur bij Run2Day Arnhem.  Zij is tevens de grondlegger van het canitrailen in Nederland, oprichter van Canitrail.NL en organiseert onder andere de Natte Neuzen CaniTrails.

Kosten;
Losse training is €6,00.
10-Strippenkaart is €55,00
5-Strippenkaart is €35,00
Alle trainingen betaal je met een strippenkaart waarbij 1 training 1 strip kost
(behalve de Xperience Specials die 3 strippen kosten)

Programma Canitrailen voor Beginners

Gedurende 3-4 maanden, afhankelijk van jouw mogelijkheden, kun je aansluiten bij het nieuwe programma: Canitrailen voor Beginners.

Tijdens dit programma worden jij en je hond (het canitrail-team) intensief begeleid door Dorethea Bil en maak je kennis met alle facetten van de Canitrail-sport. Naast 3 privé-trainingen plan je ook 2 groepstrainingen in, omdat het canitrailen in een groep vaak andere aspecten met zich meebrengt dan als je alleen met je hond loopt.  Gedurende het programma ontvang je diverse theorie-modules om jullie kennis over de sport uit te breiden en jullie kunde in de sport te onderbouwen.

Met al deze kennis en vaardigheden gaan jullie in de 3-4 maanden die voor het programma staan vooral veel experimenteren en proberen…want uiteindelijk is vooral het ZELF DOEN nog altijd de beste leerschool. Dorethea volgt, informeert en adviseert jullie in dit proces naar een mooi samenwerkend team met diep respect voor elkaar en jullie mogelijkheden.

Professionele begeleiding:
De trainingen worden gegeven door Dorethea Bil. Zij is in 2016 begonnen met het opzetten van de Natte Neuzen CaniTrails om canitrailen als sport in Nederland op de kaart te zetten en een doel te geven om naar toe te kunnen trainen. Dorethea is gecertificeerd hardloop- en trailrunning trainster (Atletiek-Unie) , honden-fitnesstrainster (Fit Dog Programm) , canitrail-trainster, chirunning coach & yoga instructor (Yoga4Runners).
Tussen het organiseren van de diverse Natte Neuzen Trails en (Cani)Trails door traint ze zelf regelmatig met haar witte herder voor langere Cani-Trails in binnen – en buitenland maar ook voor diverse Ultra-Trails in mooie stukjes natuur zonder haar hond.

Het pakket:
Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar canitrailnl@gmail.com . Vervolgens krijg je een inschrijfformulier toegestuurd. Wat kun je verwachten?
– 2 groepstrainingen van 60 minuten
– 3 privé trainingen van 60 minuten
– 1 op 1 adviezen en oefeningen om zelf mee aan de slag te kunnen
– diverse foto’s en video’s om terug te kunnen kijken
– diverse theorie-modules als naslagwerk
– minimale leeftijd hond 10 maanden

NB. Dit pakket wordt niet in de zomerperiode van half mei tot en met half september aangeboden

Agenda trainingen

De planning van alle canitrail- en trail activiteiten worden vanaf 1 november 2020 ondersteunt vanuit Eversports. Opgeven voor een training kan via een klik op een van de onderstaande activiteiten en na het aanmaken van een account in Eversports. Simpel….

TrailXperience Veluwezoom
Alle activiteiten van Canitrail.NL vallen onder de TrailXperience Veluwezoom. Naast Canitrail trainingen verzorgt Dorethea ook reguliere trailtrainingen op woensdag, vrijdag en zaterdag. Op dinsdagavond wordt er gewerkt aan het verstevigen van de core-stability in de Blackroll Moves training, want een sterk coregebied voorkomt een hoop blessures.