In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kattenbos Trail Lommel 15km

25 mei @ 14:30 - 18:30

- €16,00

De Canitrailers lopen hun eigen wedstrijd. Er wordt gelopen met tijdsregistratie en verder voorzien wij alles om zowel hond als loper/loopster een mooie trail aan te bieden. Er zal gedurende het evenement een dierenarts aanwezig zijn. Alleen honden ouder dan 18 maanden mogen deelnemen (controle van dierenarts kan gebeuren). Voor de lopers is er een eindbevoorrading voorzien en voor iedere finisher is er de unieke “Lommel Kattenbos medaille”.

Dit natuurgebied  op enkele kilometers van Lommel heeft alle troeven voor een mooie trailwedstrijd. Het gebied  waarin we lopen is een onderdeel van het grote “Bosland”-gebied. Het parcours is voor meer dan 90% onverhard en heeft vele mooie singletracks en lange slingerende paden door de naaldbossen.
Tevens zijn er enkele pittige passages door mooie zandduinen,  langs waterputten, die werden uitgegraven voor het unieke Lommelse glas-zand en langs uitgestrekte weilanden.
Alle routes passeren  langs het Duits Militair Kerkhof. Een plek die bij vele lopers een geweldige indruk zal achterlaten.

Minimale leeftijd 18 maanden

Start en aankomst:
Oude Diestersebaan 55
3920 Lommel, België

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
14:30 - 18:30
Kosten:
€16,00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.trailodge.com/nl/events/kattenbostrail/kattenbostrail-canitrail/