In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle evenementen

Arberland Trail 43km of 18km

21 september @ 09:30 - 20:00

43 km Auerhahn Trail met hond ( start 09:30 uur) + 1500 hoogtemeters

Vanaf het skistadion gaat het over de “Brennesfichte” omhoog naar de Großer Arber, inclusief zonsopgang! U kunt genieten vanaf de kleine Arbersee en de eerste echt vloeiende paden voordat u terugkeert naar het skistadion Hohenzollern. Na de run gaat het snel bergafwaarts en langs het rivierwandelpad – een plezierpad. Over oude glasblazerijpaden omhoog naar het voormalige glasblazerijterrein in Schachtenbach en verder naar de Silberberg – wandelen over historische paden. Na een omweg naar de Silberberg gaat het omhoog naar het langlaufcentrum Bretterschachten en dan alleen bergafwaarts naar de finish bij het skistadion, waar een onvergetelijke finish wacht.
PS. Let op de Cut Off tijden op VZP 2 en VZP 4.  Voor 20:00 uur moet je binnen zijn. Vanaf 18:00 uur is een hoofdlamp verplicht.

18km Arbersee Trail met hond (start 11:30 uur) + 800 hoogtemeters

Vanaf het skistadion gaat het over de Brennesfichte direct omhoog naar de Großer Arber en zo direct naar de hoogste top van het Beierse Woud. Tredzekerheid is hier al vereist. Voorbij de Chamer Hütte gaat het snel bergafwaarts in de richting van “Kleiner Abersee”. Hopelijk heb je een paar “korrels” bespaard op de snelle afdaling, want vanaf nu is het terug naar het stadion via zeer hobbelige bos- en wandelpaden.

Startlokatie = Hohenzollern Biathlon Skistadion, Arberseestraße 40, 94252 Bayerisch Eisenstein, Duitsland

Alle info is te lezen op de website

Gegevens

Datum:
21 september
Tijd:
09:30 - 20:00
Evenement Categorie:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
21 september
Tijd:
09:30 - 20:00
Evenement Categorie: