In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natte Neuzen Herdenkings Trail 12-15km

4 mei @ 18:00 - 21:00

In de avond van donderdag 4 mei gaan we stilstaan bij het begrip vrijheid tijdens de 12-15km lange Natte Neuzen Herdenkings Trail waarbij we langs de historie van geheime Duitse stellingen uit de Tweede Wereldoorlog bij Terlet lopen. Er zijn betonresten van radiopeilstations en onuitwisbare sporen van een neergestorte Britse bommenwerper.

De route gaan we samen grotendeels wandelend en af en toe hardlopend afleggen waarbij we stilstaan bij diverse historische plekken en de sfeer proeven van de herinneringen die overal voelbaar zijn. Loop je de route liever alleen dan ontvang je de avond ervoor de GPS van de route met bijbehorende uitleg via de mail.

Aan het eind van deze Canitrail steken we symbolisch ons eigen Vrijheidsvuur aan. Uiteraard staan we onderweg om 20:00 uur 2 minuten stil om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en mensen die sindsdien in oorlogen en op vredesmissies zijn overleden te herdenken.

Interesse? Stuur een mailtje naar canitrailnl@gmail.com

Starlokatie is Zweefvliegveld Terlet, Apeldoornseweg 201, 6816 SM Arnhem

 

Gegevens

Datum:
4 mei
Tijd:
18:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail
canitrailnl@gmail.com
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
4 mei
Tijd:
18:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail
canitrailnl@gmail.com